rättegång

Idag var SP2Dmu på en rättegång på Linköpings Tingsrätt. Fallet gällde en kille som utövat våld mot tjänsteman i form av att ha bitit en ordningsvakt i tummen.

Domen för detta missöde blev 5000 kr i skadestånd till ordningsvakten och 50 timmars samhällstjänst.

Jag blev så upprörd. Killen som var åtalad, satt verkligen och vred sig och såg ut att kunna spy vilken sekund som helst. Han berättade för åklagare och domare att han inte minns något av händelsen på grund av berusning. Ändå får han denna dom, som jag inte tycker att han riktigt förtjänar. Att han tvingades komma och genomlida rättegången var nog straff för att han inte ska göra om brottet. Visst ska väl offret (ordningsvakten) få skadestånd, men det känns inte riktigt som att samhällstjänsten är nödvändig.

Ordningsvakten som blev biten i tummen, uppgav att han hade ont i den i ett par timmar. Är det ens värt att anmäla?

åsikter
Postat av: Amanda

Oj shit!
Min kompis blev limdrigt misshandlad och hon fick inte ens tusen..

2007-10-10 @ 10:49:51
Bloggadress: http://amandafoster.blogg.se
Postat av: Jocke

klart de ska anmnälas o straffas, han kom rätt lindrigt undan ändå, de är ju våld o respektlöshet mot tjänsteman o vakt, de ska de fan va stenhårda straff på... är man så full ska man inte dricka heller

2007-10-14 @ 13:46:30

Jag gillar inte en massa spam-kommentarer, så det kan du ju skippa. Men har du något vettigt att skriva får du gärna göra det. Kommentarer och respons på vad man skriver är trevligt.

Först, ditt namn:
Ska du bli ihågkommen?

Här kan du skriva mailadressen om du vill:


..och här din bloggadress:


Skriv så det ryker!

Trackback
RSS 2.0