2+2=5

Jag har allvarliga problem med att komma upp på morgonen. Idag ringde klockan 06.30 och jag kom upp 07.45. Då kände jag mig duktig. Skolan börjar 10.00, så jag har gott om tid på mig. Värre blir det när man börjar 08.10. Men, den dagen den sorgen!

Jag har tre lektioner idag: Matte, Engelska och Samhällskunskap. Jag ser fram emot mattelektionen. Whaat! Vad har hänt? Jo, det är så att jag faktiskt fattar. Vi håller på med potenser, och det är ju rena rama barnleken. Jag hann till och med att göra några B-uppgiften i onsdags på lektionen, det har inte hänt sen jag gick i högstadiet!
image97(min skolas logga)

bra reaktioner på extensions

De flesta jag mött som sett mitt nya hår har tyckt att det varit fint. Sånt gör ju mig självklart jätteglad eftersom jag fullkomligt älskar att ha såhär långt hår!

Före                                                                             
image96
Efterimage94


















Vad tycker du är syggast?

skivan

Skivan som vi spelade in med Glenn & Grabbarna för ett par veckor sedan är klar. Det låter kasst. Eller, hyffsat. Men jag spelade fel ackord en gång i en utav låtarna, och de i studion har inte klippt bort det som de sa att de skulle göra. Så nu låter det helt förjävligt där. Men det duger som sagt som helhet. Frågar ni riktigt snällt så kanske jag kan skicka någon låt på msn.

Kom och lyssna på oss i Missionskyrkan i morgon kl. 18.00 eller 19.00. De har någon slags julmarknad där och vi ska vara underhållning.

extensionsen är här

Jag skickade iväg ordern om mina extensions i måndags kväll och fick dem idag. Det kallar jag bra service!
Det ser hyffsat naturligt ut. Det största problemet skulle kanske vara att mitt egna hår är betydligt mattare än syntethåret. Det glänser som guld. Jaja, sånt går att fixa med glansvax!

image95
Happy happy happy!

Facebook

Jag har tröttnat på Facebook. Det är ändå ingen som skriver något till mig, jag får bara en massa inviter till olika applications som jag ändå inte vill ha. Jag räknade dem nyss och jag kom upp i 92 stycken inviter som mina vänner skickat till mig. Alltså, har ni inget liv?

Jag accepterade alla i början av min facebook-karriär, men nu orkar jag verkligen inte mer. Eller, häromdagen gick jag med i gruppen "Om jag kommer in?, Ha, Jag kommer knappt ut!". Detta pågrund av att herr Björn Gustavsson är så sjukt rolig.


extensions

Jag har äntligen beställt mina extensions. Det blev ett mörkbrunt/svart trens i syntet. Det är 60 cm långt och jag ska sy fast clips. Fett hett!

image93

Vasahallen, the place to be!

Jag blir så lugn varje gång jag kommer dit. Det är nog som för kristna att komma till kyrkan, som det är för mig att komma till Vasahallen. På samma sätt som de känner sig hemma av doften av stearin och tystnaden, känner jag mig hemma av doften av svettiga gympaskor och dunket av basketbollar.

Vår käre samhällskunskapslärare har gett oss en bok som heter "Ideologier i vår tid". Den är utformad för universitetet, och det står även på baksidan. Ändå använder vi den som lärobok och ingen fattar någonting! Det är så krånglig text.

Jag var iallafall i Vasahallen idag för att coacha 96-tjejerna och bestämde mig för att försöka mig på att läsa lite om islamism i den där oerhört krångliga boken. Vet ni vad? Jag förstod faktiskt lite av vad som stod där. Jag är inte säker, men jag tror att det har att göra med att jag "kom hem". Där kunde jag sitta i lugn och ro på en bänk (ni vet sådana där bänkar man har på gympan som är alldeles för låga) och läsa även fast barnen sprang runt och stojade och slängde basketbollar omkring sig. Jag tillhör liksom Vasahallen och Vasahallen tillhör mig.
Hade jag haft en jobbig dag i skolan, kommit hem och slängt i mig lite mat och sedan åkt dit, kunde jag bara pusta ut. Där fanns alla snälla kompisar och självklart Johanna, som är en underbar människa, henne saknar jag enormt mycket. Jag saknar alla. Speciellt Lina, Åsa, Olga, Maja, Hanna, Denise och alla andra från ursprungliga f90-laget. Tiderna vi hade tillsammans går liksom inte att beskriva med ord. Visst träffar vi varandra ibland, men det är ändå inte samma sak. Vi hade något, vi var som en familj. Jag tyckte att min riktiga familj var hur jobbig som helst under tiden på högstadiet, men då hade jag er som kunde muntra upp en och bara finnas där. Jag saknar verkligen att träna och peppa med er. Vi träffades ju liksom var och varannan dag!
Men så kom den där dagen den 13e oktober 2005 då jag skadade mitt knä. Den dagen var verkligen en av de värsta i hela mitt liv! Det blev en såpass allvarlig skada att jag var tvungen att lägga av med basketen nu i våras. Ni vet kanske själva hur det känns om det enda ni verkligen älskar att göra tas ifrån er?
Jag visste det ju inte då, för två år sedan, jag trodde bara att knät hade hoppat ur led. Men det var mycket värre än så.. Knäskålen hade spruckit och för att laga det var man tvungen att operera. Sagt och gjort. Söndagen den 16 oktober 2005 blev jag inlagd för operation på Universitetssjukhuset i Linköping. De spikade ihop knäskålen och lämnade efter sig ett stort ärr och brist på brosk. Ärret stör jag mig inte så mycket på, jag skulle gärna ha hela benet fullt om det inte var för den här brosk-skadan. När de öppnade upp knät, var de tvungna att ta bort brosken som ligger mellan benen för att nå själva knäskålen. Brosk är inget som växer ut igen och läker, utan har man blivit av med det, så får man inget nytt. Det man behöver brosket till är att det gör sjukt ont om benen går emot varandra utan någon "smörjning" mellan. Så, varje gång jag tar ett steg, så känner jag att benen går emot varandra. Det blir såklart värre när jag springer, och att hoppa är nästan omöjligt. Det gör för ont!

Nu ska jag inte vara nostalgisk eller klaga mer, men ni ska få se två bilder på några av de bästa tjejerna i världen.
image91
Åsa, Malin, Josse, Denise, Tanya, Hanna, Lovisa, Alexandra, Sooz, Kajsa, Nina & Gabbi på NUBF-cupen april 2004.
image92
Tanya, Åsa, Olga, Lina, Sooz, Gabbi, Maja, Kajsa, Andrea, Emma, Johanna, Josse, Lovisa, Jonas, Alexandra & Malin.

Jesus bleibet meine Freude

..eller inte!

Jag hatar den låten som vi tvingas att sjunga i kören. Jag avlider varje gång vi ska öva den. Usch!

Här är det någon kör som sjunger den, inte helt olikt så som det kommer låta för oss (bara att vi är ungefär 100 personer fler).

arbetsdag

Det känns inte som att det var idag jag vaknade upp i Slätmon med dundrande huvudvärk. Att det var idag som jag, Lovisa och Esmi tog oss från Mathildas sommarställe till busshållsplatsen vid halv nio på morgonen. Det var liksom jättelänge sen!

Anledningen till att jag känner så är antagligen att jag har jobbat hela dagen. Jag kan lova er att det var en pina. Tur att Marcus kom in och började jobba vid två, annars skulle jag inte orkat sitta där. Han är så rolig, en sån där person som säger saker som man bara inte kan låta bli att skratta åt.

Kvällen igår blev förövrigt väldigt kul. När jag och Siri äntligen kommit fram till Slätmon vid klockan 23.00 och alla blev så glada kändes det att festen kunde börja! Jag vet inte vad det var med mig. Jag var sjukt pepp hela tiden tills någon gång mitt i natten då vi allihopa fick någon slags känsla att alla känslor skulle komma ut. Alla grät och jag var nog värst. Förlåt för att jag var så löjlig!

Nu blir det nån spelomgång på King.com innan jag ska ta och gå och lägga mig. Godnatt!

16 liter sprit men ingen fest

Så är det! Jag och Siri missade bussen till Kisa där vi skulle ha klassfest. Nu sitter vi hemma hos mig, röda om kinderna, med all alkohol som skulle drickas under kvällen.

Vi har sprit men ingen fest och de har fest men ingen sprit. Vem har det bäst? Jaja, vi ska ta bussen kl 22.00 och den ska vi inte missa!

image90
Party all night long!

födelsedagskalas på G

Min syster har fyllt åtta år och ska ha kalas idag tillsammans med hennes vän Giulietta (eller hur hon stavas, det uttalas Julietta).

Vi har blåst ballonger hela förmiddagen och sjungt singstar som pappa köpt. En helt ok dag hittils. Om ett par timmar ska jag träffa tjejerna i klassen för att åka ut i skogen. Jag är inte riktigt säker på vart detta ställe vi ska till ligger, men någonstans mellan Kisa och Linköping i alla fall!

image89[bild]

förklaring

Vi ska ha lite klass-mys ute i Mathildas sommarstuga nu i helgen och ganska många kommer. Martin brukar alltid dra sig ur och inte vilja vara med på grejer som vi hittar på, men förklaringen han gav den här gången var bara såå "aaww!".

"Men, ehm, asså jag kan inte på lördag för jag ska göra en grej."
"Jaha, vadå?"
"Alltså.. jag kan inte säga nej. Vi ska göra en grej med bandet.
"Så du dissar oss för dem igen?"
"Alltså. Vi ska åka till Boda Borg. Jag måste följa med. Och Vigges familj ska med. Och hela bandet. Alltså. Tyck inte att jag dissar er, för jag vill ju vara med."

Det är lite synd att ingen av de två killarna i klassen följer med. I och med att Martin inte följer med så vågar nog inte Marcus göra det heller. Men vi tjejer som åker ska peppa järnet!

Nu ikväll blir det releaseparty på Skylten. Maricon The Majority Says har premiärspelning för sina nya låtar som de spelat in. Go Lovisa! ; )

otroligt

Jag satt och pluggade matte hela kvällen igår med min pappa. Otroligt nog fattade jag faktiskt allt han gick igenom på första försöket.

Vad är mitt problem då, kan tänkas? Jag vet allvarligt talat inte. Just nu känns det som om jag skulle kunna få upp skolarbetet på rätt köl igen. Det är möjligt att det ändras under dagen, men man ska väl leva för stunden, inte sant?

Jag har matteprov om en timme. Wish me luck! Jag ska fanimig klara Matte B-kursen också!

King.com

Spelsajten King har tagit över mitt liv. Jag har allvarligt talat blivit beroende, och det bara på ett fåtal dagar.
Inte bra, inte bra..

Nu har jag suttit där och spelat diverse ordspel hela kvällen då jag egentligen borde ha pluggat matte. Detta bådar inte gott!

image88

Brun mascara

Jag köpte mig en brun mascara igår i ett försök att se "naturlig" ut.

image87

[bildens adress]

Switcher K39

 Avsändare:  Switcher K39 från Linköping i Östergötlands län     
Sv: joj     
Skickat: Idag kl 00:37

Finns du? Du är det vackraste jag sett här på Helgon..:)

Nu går jag kanske lite rakt på...men jag har senaste tiden haft en enorm längtan efter att få agera hushållsslav för en tjej/kvinna/par..intresserade? *hoppas*

/hushällsslaven

Vad menar du med hushålls-slav? Berätta om dina matlagningskunskaper!

Med hushållsslav menad en slav som kommer hem till dig och utför alla dina befallningar..t ex matlagning, städning, tvättning, skura badrummet osv..unga gränser..helt på Dina villkor...

Jag är helt ok på matlagning..:)

ok, utför du detta gratis? Jag menar, du utger dig ju för att vara en slav..
klart det är gratis!! En slav tar aldrig betalt....Du kan utnyttja mig precis som Du vill...
Ok, ska vi säga att du kommer hem och städar hos mig varje tisdag vid elvatiden då? Jag är på jobbet då, men min pojkvän är nog hemma.

En del av njutningen för mig är att få känna mig mindre värd inför en tjej eller par.......så jag vill nog att du ska vara hemma...men din kille får oxå gärna vara hemma..jag slavar gärna inför ett par...:)
Hoppas du förstår mig?

/slaven 
Nej, jag förstår inte riktigt. :(
Du behöver inte förstå....men hur som helst så slavar jag inte inför ensam kille..ni måste båda vara där....eller bara du...
Vilka krav du ställer för att vara en slav! Borde inte du som är 39 år gammal ha ett bättre yrke än hushållsslav? 
har inget annat krav än att det ska vara en tjej närvarande när jag slavar.......inget annat krav.
det är inget yrke.utan en hobby.... 
Varför söker du dig till 17åringar? :) 
jag njuter mer av att slava för unga tjejer....så enkelt är det...
men vill du ha mig? 

mitt Harry Potter-ärr

hp ärr
Jag vet inte vart det kom ifrån.

sitter på jobbet

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att klockan ska bli 17.00 så att jag kan börja (no way att jag startar för tidigt!). Här sitter vi vid varsin dator, fyra stycken i varje rum och ringer till folk. Datumet idag är den 20 november, vilket innebär att det är löning om fem dagar. Wohoo! Jag kan ju knappast räkna med full lön, så bra har jag inte presterat. Men ett par tusen kronor ska jag nog få iallafall.

Btw, jag upptäckte en skum grej förut innan jag åkte. Jag hade en massa röda streck i pannan, de såg nästan ut som Harry Potters ärr. Scary! jag visar bild sen när jag kommer hem.

dagens outfit ffs

Jaha, jag ska lägga upp dagens outfit idag. Inte som nåt skämt riktat mot dem som faktiskt gör detta seriöst varenda dag, utan för att visa vad jag har på mig idag. Nämligen: ett par jeans! De är jättesnygga, men jag orkar aldrig ha dem i skolan eftersom de är så tajta. Jag gillar inte tajta kläder. Men, idag har jag studiedag och då passar jag på att "klä upp mig". So, here it is:
image84
Som en protest mot alla posebilder på "dagens outfit" har jag tagit ett sånt här kort (jag har inte någon upplyst helfigurs-spegel).

veckans lista v. 46

image83

36,13 % goth

Kajsa är randomgoth

Du skriver inga dikter själv men läser gärna andras. Troligen är du mycket musikintresserad och klär dig i svarta kläder. Du är en bra bit på vägen med har en lång väg kvar att vandra.

Det kan vara värt att nämna att du förmodligen har en ganska sund verklighetsuppfattning.

Hur goth är du?

att vara bortskämd

Hur definerar man bortskämdhet?
Jag känner mig bortskämd när mina föräldrar skjutsar mig till skolan, eller vart som helst. Jag känner mig bortskämd när de betalar ett fritids(buss)kort till mig. Även när vi är ute och handlar och föräldrarna hellre går till en affär som jag vill gå till eftersom jag blir glad då, och att de kan gå till sina affärer någon annan gång, då känner jag mig bortskämd.

Jag njuter inte av att vara bortskämd, jag får ofta dåligt samvete för hur jag beter mig. Senaste exemplet var när pappa hade kommit hem från USA med en Ipod till min syster. Jag kände mig sjukt bortskämd eftersom jag förväntade mig att han skulle ha något till mig också. Jag kunde liksom inte glädjas med min systers lycka över den nya prylen.

När det gäller att köpa nya elektroniska prylar, som mp3-spelare, mobiltelefon m.m. har jag alltid fått stå för åtminstone halva priset själv. När jag var elva år ville jag jättegärna ha en cd-spelare (ni vet en freestyle). Jag sparade jättelänge och tillslut hade jag 1100 kr. Då gick pappa med på att betala de restrerande 1000 som krävdes för den jag ville ha. Min syrra, som är 12, behövde inte betala någonting för sin Ipod.

Nu i höstas köpte jag en ny mobiltelefon. Den kostade 1400 kr och det tog jag från mina sommarjobbspengar, sen tillkom det abonnemangskostnader. Totalt har jag betalat 2800 kr. Sen har jag flera kompisar som får sina räkningar betalda. Då känner jag mig bortskämd eftersom jag förväntar mig att mina föräldrar också ska betala mina räkningar.

Jag vet inte om du förstår vart jag vill komma, men när en barndomskompis till mig berättade idag att hon nog skulle få en Nikon D40 systemkamera av sin pappa i födelsedagspresent och sa att "ibland är det tur att vara lite bortskämd ;)", kändes det liksom inte alls bra.

ehm, tyck synd om mig! (eller nåt..)

vad jag har lärt mig om invandrare

  • De är alltid hemma
  • De respekterar sin frus/mans beslut
  • De tar inte varandra för givet
  • De ger inte ut sitt personnummer till vem som helst
  • De är kassa på svenska
  • De vet noll om premiepensioner
Efter ett antal telefonsamtal till personer med annat ursprung än Sverige idag, kom jag fram till dessa punkter som stämmer till 99%. Min arbetskamrat Rrezarta (som för övrigt är från Albanien) svarade med "Redan?!" när jag berättade om mina teorier.

Lite roliga namn som kom upp på listan idag:

Anette Dickborn
Johan Eckelbrant
Servet Agauglu
Hanna Yildirim (det roliga med detta var att det var en man)

min syster

Min syster är åtta år, och måste vara den sötaste ever. Titta bara på det fina vykortet hon skickat till mig!

image82

lånetelefon

Under tiden min telefon är på lagning för den trasiga knappen, fick jag låna en telefon av Expert. Den är inte alls lika flashig som min. Men tur är väl det, då skulle jag nämligen sno den och låta dem ta min gamla.

image81
Den nya telefonen som jag lånar.

klöver

I Linköping har man sedan en tid tillbaka börjat sälja Klöver-mjölk i affärerna. Den är tillverkad av Arla och precis alla "ingredienser" är de samma som i den vanliga mjölken. Vad är det då som gör att den smakar annorlunda?

Hm, tåls att tänka på.
image79   vs. image80

mobil trasig

Jag har haft min mobiltelefon nu i ungefär tre månader, och den är redan trasig. Den fungerar utmärkt att ringa på och använda alla program och så, men felet är att två utav knapparna glappar. De går inte att trycka på, och den ena av dem behöver jag verkligen, nämligen bakåt-knappen. Utan den kan man aldrig ta sig ur menyer osv.

Imorgon blir det alltså att åka till Expert på Tornby, där jag köpte telefonen och reklamera.

image78
Jag är annars väldigt nöjd med min telefon.

Saw IV

Idag slutade vi tidigt i skolan och det utnyttjade jag, Äma och Dälly för att åka hem till mig och titta på Saw II & III. Det var något fel på tvåan, så vi kunde bara se trean. Men det kanske räcker som uppladdning..
Vi ska nämligen se Saw IV (fyra) på bio ikväll!

image77
                                                        [bild]

216, om du har tid över

Efter att ha missar två olika bussar tog jag buss nummer 216 till skolan idag.

Jag kan ju säga som så, att det är inte nån buss man ska ta om man inte har vääldigt gott om tid! Den åkte precis överallt. Och då menar jag verkligen överallt! Inte konstigt att det bara är pensionärer på den bussen. De är väl de enda som inte störs av att de får åka omkring på varenda liten gata som finns i stan.
Det tog seriöst 40 minuter att åka en sträcka som med de vanliga bussarna tar 15. Jag kom försent till skolan. Big time.

Ursäkta för en himla massa snack om bussar på senaste tiden..

Anorexi, nån?

Jag sitter och skriver på mitt psykologiarbete om ätstörningar som ska vara inlämnat idag. Samtidigt lyssar jag på Elliott Smith's låt "Pretty (ugly before)" och den passar så bra in på nåt sätt.

Sunshine
Been keeping me up for days
There is no nightime
It's only a passing phase
And I feel pretty
Pretty enough for you
I felt so ugly before
I didn't know what to do

Sometimes
Is all I feel up to now
But it's not worth it to you
Because you got to get high somehow
Is it destruction
That you're required to feel?
Like somebody wants you
Someone that's more for real

Vad är det som händer i min kropp?

Det är som om någon röst inom mig skriker. Först ganska tyst, och sedan ökar skriken för att tillslut verkligen vrålar inne i mitt huvud. Samtidigt börjar alla rörelser jag gör kännas som sammet. Jag känner på min hud, men känner ingenting, bara att det är lent. Det finns liksom ingen friktion.

Jag var ute och gick. I samma takt som skriken i mitt huvud ökar, ökar även farten. Jag går snabbare, i huvudet. Fötterna rör sig fortfarande i samma takt. Jag försöker gå långsammare, men jag uppfattar det hela tiden som om jag springer fram. Jag tar försiktigt upp et tuggummipaket ur fickan, det känns om om jag sliter upp det. Det gör jag inte. Bara i mitt huvud. Vad fan är det som händer?

Jag gick in och satte mig ned och illamående började komma. Jag blev yr och la jag mig ned så bara snurrade det i huvudet.

Jag vill inte känna såhär. Jag har inte haft de känslorna på flera år. När jag var liten hade jag det ofta när jag skulle sova. Pappa brukade sitta vid min säng och säga att det skulle gå över när jag blev äldre. Så brukade många människor känna sig, han också. Problemet var bara att när jag var liten så kunde jag inte sätta ord på känslorna. Det kan jag förvisso inte nu heller, men något bättre.
Jag har blivit äldre, men varför finns de kvar? Du sa ju att de skulle försvinna!

Jag pratade med min mamma om det här. Hon tyckte att jag skulle uppsöka nån, typ skolsköterskan och prata om det. Att jag kunde få hjälp. Men vad är det jag ska få hjälp med?

Nu har det nästan försvunnit, efter cirka en halvtimme av helvete. Åh, vad är det för nåt?

Snälla sluta inte läsa min blogg pågrund av detta inlägg. Tro inte att jag är nåt chizofrent psycho, för det är jag inte. Jag behövde bara skriva av mig lite.

improvisation

Idag började min pianolärare Jens spela ett komp, och sa åt mig att improvisera. Hjälp! Det hade jag ju aldrig gjort förut, läskigt!

Jag är inte den musikern som improviserar, utan jag brukar strikt följa noter (för det mesta). Iallafall gick det bra att improvisera, och jag kände mig sjukt duktig. Så, byebye noter och helloo blues-improvisation.

Kom förresten och kolla på mig som spelar "mingelmusik" på Folkungas öppet hus imorgon kväll!

image76
[bild: Äma Ahlqvist]

skumtomtar och snake-children

Idag precis innan spanskan skulle börja, tipsade Dellie mig om att söka på "Skumtomte" på googles bilder. Hon sa att det skulle vara hemska bilder, särskilt på barnen. Ja, ni kan ju själva söka på google, eller annars gå in på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=iuAktiLlDO4 och kolla på en video.
Det ser så hemskt ut, att jag inte vill visa videon i min blogg.

Detta är alltså inte fejk, utan är en sjukdom som vissa barn får (dock väldigt ovanligt). De dör inom några timmar av sjukdomen som kallas harlequin fetus. Jag blev väldigt berörd av att se videon och rekomenderar alla att göra det. Detta är inget skämt utan en del barn föds såhär, du kanske blev lite nöjdare med ditt utseende nu?

fjäsk leder till högre betyg

Jag har alltid sett på när folk runt omkring mig fjäskat för lärarna och på så sätt fått högre betyg. Idag lyckades jag med den bedriften. Istället för att få G som betyg på hela Trafikantutbildningen, så lyckades jag argumentera (kanske inte var så mycket fjäsk) mig till ett VG. "Jag är snäll idag", sa han och skrev dit ett V före G'et.

Tack Bög-bosse, du gjorde mig dag!

Östgötatrafikens biljettsystem

Den lokala kollektivtrafiken här i Östergötland, Östgötatrafiken, beslutade att införa kontantstopp på bussarna efter diverse rån mot förare. Totalt kontantstopp lär det väl inte bli, men de har infört en straffavgift på 20 kronor om man vill betala kontant. Så, istället för 13 kr som det egentligen kostar att åka buss för ungdom, kostar det nu 13+20=33 kr.

De införde i samma veva som straffavgiften, en ny slags betal-metod, nämligen sms-biljetter. Sms-biljetterna kostar 13 kronor, alltså lika mycket som en vanlig biljett kostade förut.

Idag när jag skulle åka till jobbet, köpte jag mig en sms-biljett och skulle gå på buss nummer 565 mot Linköping. Väl på bussen säger busschauffören att sms-biljetten inte är giltig. "De gäller bara på bussarna med nummer på 200". Jag försökte argumentera med honom och påpekade att det var exakt samma sträcka han skulle köra bussen, som 202an skulle ha kört, och att pengarna ändå skulle hamna hos Östgötatrafiken i slutändan.
Han vägrade ändå låta mig åka med, och sa att jag var tvungen att köpa en kontantbiljett av honom. Hell no, what's the use?! Jag vägrade, sa till honom mycket tydligt att om jag inte fick åka med honom så skulle jag komma försent till jobbet. Jag kunde absolut inte tänka mig att köpa dubbla biljetter bara för att han skulle få betalt för just den resan.
Jag gick av bussen och sa något i stil med "Jävla gubbjävel" varpå han ropade tillbaka mig in i bussen och frågade vad det var jag sa. Jag sa till honom att åka, jag skulle ju ändå inte få åka med. Då lyfte han luren på sin buss-telefon och ringde till sin chef(?) och berättade om hela incidenten. Jag vet inte vad de pratade om, men bussen stod på hållplatsen och försenade turen minst 5-10 minuter. Tillslut åkte han iväg och lämnade mig att vänta på nästa buss. Jag var tvungen att ringa min mamma som låg hemma och var sjuk så att hon kunde skjutsa mig. Om hon inte uppoffrat sig för mig, skulle jag kommit försent, och det skulle ha inneburit avdrag på lönen.

Vad är det för fel på systemet, varför kan man inte bara vara vänlig mot varandra?

Jag antar att inlägget blev lite dåligt formulerat, men jag hoppas att budskapet gick fram. Imorgon ska jag ringa till Östgötatrafiken och kräva mina 13 kr tillbaka på grund av bristande information om vart biljetterna gäller. Jag ger mig inte. Bakgrundsfakta kan tilläggas att jag alltid har haft busskort hos Östgötatrafiken, och att detta var ett undantagsfall då jag inte hade ett laddat värde- eller fritidskort.

Jag ska gå och lägga mig snart..

..jag måste bara få berätta om hur duktig jag är!

Det är nämligen så att jag kände mig lite rastlös nu ikväll. Som bot på detta begav jag mig ut och joggade!! Liksom , sånt händer inte i min värld. Jag joggade förvisso inte så långt, med tanke på mitt instabila knä. Men 1,5 kilometer joggades det iallafall. Det gick inte så trögt som jag trodde. Äma har nog rätt, jag har kvar grundkonditionen.

För er som inte vet det, så har jag sedan jag var 7 år tränat intensivt, men la av i våras.
När jag var 7-10 år simmade jag i tävlingsgrupp vilket innebar träning 3 gånger i veckan. När jag började mellanstadiet började jag spela basket och har gjort det tills nu i vår. Jag slutade på grund av att mitt knä är helt wacko. Jag berättar mer om det en annan gång (det är en låång historia).

Min kropp är liksom van vid träning och har sagt ifrån på senaste tiden, den vill inte vara stillasittande. Jag känner mig äcklig också. Min kropp ska inte vara mjuk! Varenda kroppsdel på mig är ju mjuk nu när jag inte är vältränad längre. Till och med underarmarna!
Alla är ju olika, jag gillar att vara vältränad, andra gillar inte muskler. That's life!

Tips på bra träningsformer som inte är tråkiga och inte sliter på knäna?

Freaky Friday

Idag gick filmen Freaky Friday på tv4, och jag och mamma bänkade oss. Den är så rolig att jag garvade hela tiden. Lindsay Lohan spelade bra också! Jag gillar henne som skådespelare, dock inte som person.

För er som inte vet vad den handlar om:
Anna är en femtonårig tjej som är sjukt lik mig som femtonåring, dvs uppkäftig och tror att alla har något emot henne. När hon mot sin vilja tvingas med till en kina-restaurang "råkar" hon och hennes mamma få en lyckokaka var. Kakan gör att de byter kroppar, och deras fredag blir helt freaky.

Nu ska jag sova. Jag ska ju jobba imorgon och vill inte precis somna där!
I'm working five to nine..
(och 12 till 5) På grund av att jag slutar skolan så sent, så får jag ta dubbelpass på söndagar eftersom jag inte hinner med det i veckorna.
I better get going to bed!

image75
[bildkälla]

Cosmopolitan

Jag har alltid i mitt sjuttonåriga liv trott att Cosmopolitan varit en herrtidning i stil med Moore och Slitz. Så fel man kan ha! Jag köpte den idag, och den är ju faktiskt riktigt rolig. I vanliga fall brukar det vara mest SOLO som läses utav mig, men nu tänkte jag prova något nytt.

Vad gör jag uppe?

Jag gör inget särskilt, och kunde lika gärna sova. Kanske ska göra det också, eller kolla på film. Humm.. film tror jag. Godnatt!

Det var ett jävla slit för lite paella

Efter mycket om och men sa magen ifrån och tvingade mig ut i kylan och blåsten. Jag letade länge och väl, och hittade tillslut nyckarna till mammas cykel (min cykel har fått uppskurna däck). När jag låst upp mammas cykel och börjat trampa, vad märker jag då om inte att bakdäcket inte har någon luft!
Whatever! tänkte jag och cyklade iväg till Lidl iallafall. Jag köpte mat: djupfryst paella, och cyklade sedan hem. Här följer en liten bildserie över min färd.

image70
-Nej, jag vill inteee!
image71
Inne på Lidl, mascaran har visst runnit lite!

image72
Hemma igen. Halloween har redan varit, eller?

image73
MAAT! :)





snö+blåst=kallt

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt, hurra.

Nej! Jag är hungrig och det är kallt ute, snön yr och jag har ingen mat. Lidl ligger 500 meter härifrån, men Brokindsleden ligger mellan mig och affären. På Brokindsleden kör bilarna som dårar. När man kommit över Brokindsleden (om man nu korsar den) kommer man till ett dike. Ett lerigt dike. Lidl stänger om en timme, vad ska jag göra?

inne att se rysk ut

Jag läste precis i en artikel att det nya just nu är att se rysk ut. Det är alltså flashigt. Då tänkte jag direkt på min kompis Olga som faktiskt är ryss (född där, och kan flytande ryska), hon måste vara sjukt modern nu!



Också en person som är sjukt inne: Vladimir Lenin.
image69
                                                         [bildkälla]

spelning på torsdag

På tosdag har vi "spelning" med klassen.
Vi har något kallat öppet hus då, vilket innebär att alla flickor och pojkar som går i nionde klass kan komma och bli frestade att gå just på Folkungaskolan. Vi ska hålla till i gympasalen och spela lite mingelmusik när folk går runt och tittar på montrar och pratar med elever om Sam/musik och Sam/kultur. De som går kultur i min klass ska få sitta och sälja fika, medan vi får spela musik. Detta tycker jag är bra, eftersom vi fick ett betydligt roligare uppdrag.

Vi repade idag, utan större framgång, jag förstår inte varför vissa ignorerar reptiden! Är de så duktiga så att de inte behöver repa? Nej, jag skulle inte tro det. Vi ska spela åtta låtar, och att repa in det på en vecka kräver att man lägger ner lite energi och tid på det för att det ska gå bra. Vi vill ju inte att folk ska bli avskräckta snarare än frestade att gå på vår skola?
Jaja, det löser sig nog.


Nu har jag gjort det för första gången..

..spelat in alltså!
Det var roligt och lärorikt, och väldigt häftigt. Visste ni, att om man spelar fel ett ackord, kan ljudteknikerna i studion ta bort det felaktiga ackordet och lägga till ett som är rätt istället. Sjukt häftigt! Vi spelade alla de fyra låtarna jag skrev om i tisdags.
- Thinking about you
- You know I'm no good
- Walk on by
- Now or never


De två första gick riktigt bra för mig, förutom några små felspelningar (som rättades till i datorn). "Walk on by" gick sådär, jag struntade i de synkoperna som stod i noterna och la bara ackord istället, det lät antagligen inte så bra. Men jag kan lova att det skulle låta värre om jag verkligen skulle ha spelat synkoperna!
"Now or never" visste jag redan innan att det skulle gå skit, och det gjorde det också. Den går jättefort, jag hängde knappt med. Dessutom blev jag så hjärntvättad av mitt komp som var exakt samma genom hela låten så att jag tappade bort mig. Jag hoppas att det inte hörs!

image67

image68

kom ihåg att undvika sura drycker om du lider av ätstörningar

På psykologin håller vi på med ett grupparbete. Jag, Äma och Martin är i samma grupp och vårt arbete ska handla om ätstörningar. Jag satt och letade fakta på internet när jag kom in på den här sidan: http://www.medicallink.se/news/showNews.cfm?newsID=513.

Där står massor tips på hur du som har ätstörningar ska undvika att dricka sura drycker, borsta tänderna för ofta osv, eftersom alla kräkningar tär på tändernas emalj.

Är det inte helt stört? Varför hålla på så här, är det inte bättre att hjälpa tjejerna att bli av med ätstörningen?
Jag uppfattade det som om Marie Ryd som skrivit artikeln vill främja ätstörningar, bara man får bort de "problem" som uppstår.

image66
                                    [bildkälla]

snedlugg

Jag har börjat med snedlugg igen efter ett uppehåll på 1 år ungefär. Det är jättejobbigt att håret hänger i ögonen hela tiden, men ska jag fortsätta med det ändå? Det är ju snyggt, tycker jag!

image65

image64
"emolugg"

sju sanningar om Kajsa

Jag blev utmanad av Emelie, och ska nu skriva sju sanningar om mig själv.
  1. Jag har sjukt dålig självdiciplin, även fast jag lovar mig själv att göra saker, så får jag dem inte gjorda ändå.
  2. Mitt humör svänger väldigt kraftigt från glad till irriterad beroende på hur mycket socker jag har i blodet.
  3. Jag skulle vilja bli journalist eller lärare när jag blir stor, iallafall något där jag får använda det svenska språket.
  4. Jag läser massor modebloggar och tycker att det är sjukt kul med mode, även fast jag inte är så mycket som i närheten av att leva upp till det själv.
  5. Jag stör mig på alla som inte passar in i min mall över hur människor ska vara, därför tycker jag illa om folk som egentligen inte förtjänar det.
  6. Jag har spelat basket i sex år och mår psykiskt dåligt av att inte kunna spela längre pågrund av en knäskada.
  7. Jag har extremt svårt för att få fram vad det egentligen är jag vill säga när det finns risk för att jag eller personen i fråga kan bli sårad.
That's it! Det var meningen att man skulle utmana sju personer att göra detta. Jag vet inte om jag kan få ihop sju stycken, men jag utmanar iallafall: Äma, Elin & Marie. Marie är förvisso redan utmanad en gång, men det finns säkert fler sanningar än sju om henne! Ni som känner er manade får jättegärna också göra den här utmaningen. : )

7 november

Det är den sjunde november idag och vet ni vad det innebär?

Jo, om exakt sex månader fyller jag 18 år! Ett halvår, och sen är jag myndig. Det känns helt otroligt! Ni kan ju gissa vad jag gör den dagen! Klart jag kommer gå på krogen osv, men det nästan allra viktigaste, jag ska pierca mig. Då har inte mina föräldrar någonting att säga till om, och det känns underbart!

När jag var liten hade jag två bästa kompisar, den ena fyllde år den 3 november, den andre 8 november. Det tyckte vi var så kul, för hon som fyllde den 3 november är född 1989, dvs exakt ett halvår före mig, och den andra tjejen som fyllde år den 8 november var exakt ett halvår yngre än mig (och ett år yngre än den andra kompisen).
Synd bara att jag tappat kontakten med båda två.

Undersökning = biobiljett

Idag hade vi ingen samhällskunskap, utan vi fick bege oss till datorsalen för att göra en undersökning om våld. Det var en kille från universitetet (utbildad psykolog) som skulle göra en undersökning med (jag tror det var) 5000 ungdomar i 17årsåldern. Undersökningen tog cirka 45-50 minuter att genomföra och bestod av en massa frågor rörande våld. Det var också en hel del skumma frågor som "Tror du att du tänker för mycket på sex?".

Jag svarade iallafall så gott jag kunde på alla frågor, även fast väldigt många var lika varandra. Som tack för hjälpen fick vi en varsin biobiljett!
Siblings
(jag, Äma, Dellie & Martin) bestämde oss för att gå och kolla på Saw 4 när den har premiär.

Inspelning på torsdag

På torsdag ska vi spela in en skiva med mitt band Glenn o grabbarna. Vi skulle från början bara spela in tre låtar, men idag fick jag ett mail från Glenn, och det visade sig att vi skulle spela in en till. Hjäälp! Den är svår och jag har inte riktigt tid att öva så mycket som jag borde.

Låtlistan so far är iallafall:
  • You know I'm no good
  • Walk on by
  • Thinking about you
  • (Now or never)
Jag tror att den sistnämnda blir om vi har tid, annars kör vi nog bara på de tre översta. Jag är lite nervös! Jag har ju aldrig spelat in förut, men det ska nog gå bra (hoppas jag). Jag har fixat med jobbet så att jag är ledig imorgon kväll, så det blir att hårdträna då!

tips för torrt hår

Jag fick väldigt risigt hår efter senaste hårfärgningen (som förövrigt inte tog alls mycket), och fick i tips från en tjej på helgon.net's hårforum att jag kunde ha balsaminpackning i håret över natten.

Självklart provade jag detta: först kletade jag in balsam i håret utan att ha blött ner det. Sedan borstade jag igenom det, flätade två flätor och gick och la mig. På morgonen sköljde jag ur balsamet och mitt hår var supermjukt! Det brukar annars vara rätt torrt och risigt efter alla hårfärgningar, men nu var det alltså jättemjukt. Jag har inte kunnat låta bli att känna på det för att det är så lent, haha!

skolkatalogen

Äntligen kom jag tillbaka till skolan och fick ta hem min skolkatalog gymnasiebok, som det nu mer kallas. Jag glömde den ju i skolan över lovet, men nu ska det bläddras så att sidorna glöder! Nej, jag skojar bara, men jag kommer nog ägna x antal timmar åt den.

Jag själv medverkade på två foton, ett med min klass SP2Dmu/ku och ett med Finsk Folkfront Folkunga - FFFF. Jag orkade inte scanna in korten, så ni får stå ut med att det är blixtrar i bilderna (jag är för lat för att ta kort i riktat ljus).

image59
På klassfotot är jag 4a från vänster högst upp.
image60
..och på FFFF-fotot är jag 2a från vänster. ; )

städfascisterna har varit framme

Som jag har sagt tidigare, så är ju min kära farmor och farfar på besök och beklagar sig ungefär en gång i timmen över hur stökigt jag har det på mitt rum, kolla här. Jag tänkte när jag gick till skolan imorse, att de säkert kommer passa på att städa mitt rum när jag är borta.
Jag hade så rätt så, för när jag kom hem nu för cirka en timme sen, var mitt rum skinande rent och städat.

Sånt här gör mig så sjukt irriterad! Liksom, mitt rum är väl ändå mitt? Jag tycker att det är respektlöst av dem att komma här och städa. Visst, jag ska säkert vara tacksam, men det är jag inte! Har jag sagt till dem att jag ska städa nån gång när jag känner för det, så kommer jag ju också att göra det. ÅHH!

image58
fint ^^

vilken film ska vi se?

Lollo kollar i filmlistan på datorn och säger "Antingen Torkel i Knipa, Göta Kanal 2 eller Pirates of the Carabean 3".
Kajsa: "Men jag har ju redan sett alla dem".
Lollo: "Vad vill du se då?"
Kajsa: "The Ring 2, eller kanske Saw 2 eller 3, jag har inte sett dem."
Lollo: "Det finns ingen såå här".
Kajsa: "Joho, kolla igen".
Lollo: "Men det finns inte".
Kajsa: "Jo, det står Saw 1,2,3 på en mapp".
Lollo: "jahaa! Men det står ju 'SAVV', inte såå".

..asgarv bryter ut från min sida.

image57 Hon är så söt, min syster.

Miss Li

Jag har haft en bild på Miss Li som visningsbild nu ett tag på msn, och flera personer har påpekat att jag var snygg på bilden. Alltså trodde de att det var jag, och det tar jag verkligen som en komplimang eftersom Miss Li är sjukt snygg! Jag skulle inte ha något emot att se ut som henne, eller ännu hellre, sjunga som henne. Har ni inte hört någon låt av henne, är det hög tid att börja lyssna nu.

image56

sticka stack stuckit

Jag har börjat sticka. När jag var iväg till Kinna, Borås m.m.. med mamma och Lollo i måndags, köpte jag garn och stickpinnar. Igår började jag med mitt kreativa verk, och jag har kommit ungefär halvvägs. Det ska så småningom bli en sjal. Färgen kanske inte är den snyggaste, men garnet kostade bara 12 kr per härva.

 
image55


Ursäkta för skabbbild på mig, men jag ville bara visa hur duktig jag varit. ; )

Sömnlösa nätter

Jag hade en sån där jobbigt natt nu i natt. En natt där jag inte kan sova. Jag får såna ibland, och då ligger jag bara och vrider mig och får ångest. Ångest för att jag inte kan sova, och ångest för alla saker jag inte gjort som jag borde göra osv..

Jag kom i alla fall på den briljanta idén, att läsa en bok. Först läste jag "Det fattas en tärning", men eftersom jag läst den tre gånger förut, så läste jag bara de delar jag gillar mest den här gången. Boken tog slut rätt snabbt, och jag var tvungen att hitta på något att göra. Jag kikade i min bokhylla, och hittade inte en enda bok som jag var sugen på (jag har 14 böcker).
Men så tittade jag en gång till, och såg faktiskt några böcker jag inte läst, nämligen Sagan om ringen-böckerna. Jag fick den i julklapp det året jag var tolv år, men har inte läst dem. Jag tyckte att det var alldeles för svår text då, och nu har det inte blivit av. Men jag började iallafall igår att läsa, och jag måste säga att det är sjukt mycket bättre än filmerna! ..hittills.

image54

Billie the Vision & the dancers

Jag och Äma tog oss ner till Skylten igår för att se Billie the Vision and the dancers! Det blev en mysig konsert, bättre än deras förra de hade i Linköping, då de enbart spelade låtar från sin nya skiva. Nu blandade de lite mer, och när de spelade Summercat som extranummer var det helt enkelt bara lycka!

Jag vet inte vad det är som gör att jag gillar dem så mycket, men de är så mysiga.

image53
Alla utom trumpetisten.

kebabfrukost

Jag vaknade vid 12 imorse av att någon smällde igen ytterdörren. "jaha" tänkte jag, familjen åkte iväg till simhallen som de sa att de skulle göra.
Fel, de kom hem från simhallen. Vad är det för ena morgonpigga människor som bor i det här huset egentligen?

De skulle i alla fall iväg till Don Quixote (uttalas Don keshot och är en pizzeria belägen 200 meter från vårt hus) för att köpa kebab och frågade om jag ville följa med. Visst, kebab till frukost skadar ju inte! Så, nu sitter jag här, supermätt och glad och tänkte ta itu med pluggandet till Trafikantutbildningsprovet jag har på måndag.

städfascister

Min farmor och farfar är här. Vad i helvete är deras problem?

"Du som alltid har varit så trevlig, och så har du det såhär på ditt rum."

"Skulle du bo hemma hos oss skulle du aldrig få ha det såhär."

"Är inte det där det halsbandet jag gav dig? Och så ligger det på golvet.. Nu blir jag ledsen."

"Hur ska det bli med ditt liv? Du blir ju myndig nästa år!"

Åh! Jag vill bara spy på dem och deras pedantiska inställning! Visst, jag har det lite rörigt på mitt rum, men de behöver ju inte spela över och börja STÄDA även fast jag sagt till dem ungefär 10 gånger att jag ska göra det själv nån dag när jag har lust och ork.
Halsbandet var förresten nån billig skit från typ Glitter. (jag har aldrig ens gillat det).

image49
Döm själva! Är det verkligen SÅ illa?

ny design

Nu kanske min blogg ser lite roligare ut?
Jag måste erkänna att den såg sjukt tråkig ut innan. Html är ganska svårt att förstå sig på, men jag tror att jag lärt mig lite nu.

RSS 2.0