Svek

Jag kommer ihåg en tid för länge sen då du och jag gick sida vid sida. Vi trodde att samhället gick att förändra, vi trodde på våra ideal. Fastän det bara var du och jag så var vi övertygade om vår sak. När alla andra var emot oss var det du som var stark, och jag som var svag. Det var du som fick mig att orka, men var är du nu när jag behöver en axel att stödja mig mot? Vi brydde oss inte om vad andra sa. Det var bara du och jag som stöttade varandra när tiden var svår. Du, säg vart är du nu när jag behöver en hjälpande hand? Du fanns där förut, men vart är du nu när jag som mest behöver ditt stöd? Säg, vart är du nu? När vi skulle skiljas så sa du till mig att fortsätta kämpa för vår sak. Du sa till mig att aldrig ge upp, att aldrig låta lågan dö.
Jag stötte på dig härom dagen när jag satt nere på stan. Du gick förbi utan ett ord som om vi aldrig setts förut. Vad hände med alla våra ideal som vi en gång kämpade för? Du tycks ha glömt vad de var. Du har svikit allt du en gång trodde på och istället blivit en av de som du brukade hata så. Du, säg vart är du nu, när jag behöver en hjälpande hand? Du fanns där förut men var är du nu när jag som mest behöver ditt stöd? Säg, vart är du nu?

Jag önskar att det var jag som hade skrivit de här orden, de är så bra. Sanningen är att det är en låt, gjord av bandet Skumdum.

Trerätters middag, någon?

Imorgon, nyårsafton, ska jag Dälly och Äma anordna en nyårsmiddag. Jag ska tydligen stå för maten och ni som känner mig vet ju att jag är jättekass på matlagning. Hmm!

Äma ska baka en tårta till efterrätt så det slipper jag iallafall fixa. Till förrätt hade jag tänkt göra något som kallas kräftskagen, men till huvudrätt har jag fortfarande ingen aning. Jag fick ett tips av min vän och kock Marie på en maträtt, men det verkar alldeles för krångligt för att jag ska klara av det! Det får nog bli snabbmakaroner och köttbullar! ; )
image157
Här är förrätten jag tänkte laga. Receptet och bilden är hämtade från Arla.se.

*vuxenpoäng*

3 år sedan

En gång i tiden var jag snygg.
Då var jag även besatt av min webcam, jag har ungefär 5000 bilder på mig själv sedan den tiden. Ego! Jag saknar förövrigt den där tröjan jag har på bilden. Jag köpte den i Thailand, men den blev för liten efter första tvätten.
image156
Ps, har ni märkt att jag blivit lite nostalgisk på senaste tiden?

flyttstäd

Jag har idag och igår sysselsatt mig med att städa och flytta grejer. Det är nämligen så att jag ska flytta ner i källaren! Det kommer bli hur skönt som helst att bo här nere med egen ytterdörr osv.
Igår var jag och mamma på IKEA och köpte en garderob till mig så nu är jag glad. Det enda som gör att jag inte är superduperglad är att jag fortfarande har jätteont i magen sen magsjukan i torsdags.

nostalgi

Vem, som är uppvuxen på 90talet, blir inte nostalgisk av denna video?

inga fyverkerier på tolvslaget

Linköpings kommun har beslutat att ta bort fyrverkerierna på tolvslaget och bara skjuta upp några vid 17:45. Detta tycker jag är sjukt dåligt. Liksom, det nya året kommer inte klockan kvart i sex på kvällen utan kl 00.00 och det är då man ska få se färgerna på himlen.
Linköpings kommuns slogan är "Där idéer blir verklighet", men de verkar bara ta bort alla de roliga sakerna. De har tidigare tagit bort Drakbåtsfestivalen, som var bland det roligaste jag visste när jag var mindre. Sen tog de bort Linköpingsfestivalen och nu fyrverkerierna. Vad kommer härnäst?
image154
Ful bild på fyrverkeri jag tog vid nyår -05.

panikångestattacker

Jag klarar inte mer nu. Det är en av de värsta känslorna som finns, och de kommer hela tiden. Jag kan inte få stopp på dem, och de tar över hela mitt liv. Kan någon snälla få detta att sluta?

Kalla dem vad du vill, jag bryr mig inte. Skolsköterskan sa att det kallades panikångestattacker, själv skulle jag mer kalla det inre vredesutbrott som aldrig tar slut.

it-krångel igen

Nu blir jag irriterad! På El-gigantens hemsida står det att de ska öppna tjänsten collect @ store efter den 28image153 december. Idag är det den 29e och tror ni att tjänsten är uppe än? Nä!

Här är prylen jag ska köpa iallafall. Den kostar bara 220 kr om man använder sig av den där tjänsten som inte fungerar. Tjänsten fungerar såhär:
Man går in på nätet och beställer en vara, sedan två timmar senare går man till närmaste El-Giganten-affär och hämtar ut den. Priset blir sjukt mycket billigare, och man slipper betala för leveranskostnader.

När jag ändå är på G och irriterar mig över saker, ska jag irritera mig över Expert (ni vet pryl-affären). Jag köpte ju en mobiltelefon där i augusti i år, och när knapparna på den gick sönder efter bara två månader lämnade jag in den på service. De sa att det skulle ta 2-5 veckor, nu har det gått nästan 7! Pappa ringde till Experts kundtjänst för att kolla upp vad de egentligen sysslade med där borta. De slussade runt honom till fyra olika personer innan de kom fram till att de inte hade någon aning. Pappa bad om att få prata med chefen (han kanske vet något?) och de sa att han skulle kontakta oss under dagen. Detta gjorde han emellertid inte, och en arg far och dotter ska idag klampa in på Expert i Tornby för att kräva en ny mobiltelefon. Det är väl inte mer än rätt? Liksom, jag slet hela sommaren för att kunna tjäna ihop till den, och nu har Expert haft den i sitt förvar (nej jag tror inte att de har lagat den) ungefär hälften av tiden jag ägt den.

Blåbärssoppa

Finns det något bättre när man precis har varit magsjuk? Nä!
  1. Det är gott
  2. Jag får inte ont i magen av det
  3. Det är nyttigt

Trådlöst internet

.. är bland det kassaste som uppfunnits. Jag får ALDRIG någon connection inne på mitt rum. Liksom, går jag ut i vardagsrummet har jag full mottagning, men här inne funkar det nästan aldrig. På listan över "tillgängliga nätverk" står det att jag skulle kunna ansluta mig till fyra olika nätverk:
  • k4a
  • OnTheAir
  • ZyXEL
  • X-micro
k4a är det nätverk som min far betalar pengar för varje månad, de andra måste vara våra grannars. Men även fast det står att jag har Signal quality: Good mot dem, så kopplar det ändå inte. Detta gör mig sjukt irriterad.

image152Jag får skaffa en sånhär t-shirt som visar hur stark nätverksconnection jag har där jag befinner mig för tillfället.

enjoy! junk food

Värsta snygga tröjan som jag hittade på Nelly.com.
image151

tvättråd

Min bror har en ganska rolig lapp inuti sin mössa.

image150

magsjuka

Det var inte så farligt som jag trodde. Visst var det sjukt äckligt att kräkas, men det  var inte så farligt. Sist jag kräktes var på nyår förra året, och eftersom jag inte var vid medvetandet (nej, det ska inte göras om) så tycker inte jag att den gången räknas. Senaste gången jag kräktes innan det var för ungefär 7-8 år sedan. Jag antar att jag har målat upp en bild över hur äckligt det är, och blivit mer och mer rädd för spyor just för att jag inte upplevt det. Ehm, det jag vill komma till är att det inte var så farligt, men ändå inget jag njuter av. Nu är jag nästan frisk, febern är borta och jag fick i mig lite yogurt till frukost. Jag sitter här och lyssnar på Laura Trenters bok "Testamentet", riktigt bra för att vara en saga ämnad för barn.
image149

Disney DVD-box

Jag såg aldrig på Peter Pan (jag fick en DVD i julklapp) när jag sa att jag skulle göra det eftersom det inte fungerade att spela upp den i min dator. I och med att jag var på tok för lat sist, så laddade jag inte ner VLC som är det bästa uppspelningsprogrammet enligt mig. Det gjorde jag däremot nu, och tittade på den underbara filmen. Jag älskar verkligen Disney, och jag ber om ursäkt att jag tjatar, men jag måste bara få berätta om en grej.

När jag var i Stockholm idag gick jag in på Åhléns city och hittade en DVD-box med ungefär 20 Disney-klassiker. Mitt ha-begär var rätt starkt, men eftersom jag inte hittade någon prislapp, och inte orkade leta efter personal som kunde berätta priset, så köpte jag den inte. Nu ångrar jag mig rätt rejält, för de där filmerna skulle passa RÄTT bra i min bokhylla.
image148
Enligt Discshop, där jag hittade bilden, kostar boxen 1695 kr.

sthlm-shoppingen

Nu är jag hemma från Stockholms stress med massor påsar från olika affärer.

På Lagerhaus köpte jag ett läppsyl med jordgubbsmak. I påsen från Topshop ligger det en svart vintage-tröja. Jag visste inte att det här med vintage var så inne i Stockholm, och fick mig en smärre chock när jag insåg att var och varannan affär hade en egen liten vintage-avdelning.
Självklart besöktes alla "emo-affärer" som min syster så sött kallar dem. På Blue Fox köpte jag Directions hårfärg "poppy red" samt ett par röda tights. Jag skäms lite över att komma hem med två påsar från H&M, men jag hittade världens finaste tröja där, jag var bara tvungen att köpa den. Senare köpte jag även ett linne, ett puder (oh no!) och ett rött läppstift på H&M. I sista minuten innan vi åkte hem smet jag in en sväng på Punkt Shop och köpte mig ett skärp.

I det stora hela är jag väldigt nöjd med dagen. Jag fick fyra timmar på stan och inhandlade kläder (dock inte på rea) som jag ville ha. Jag blev väldigt förvånad över hur mycket folk och stress och trängsel det kan uppstå i en sådan stad. Visst, det är första dagen på mellandagsrean men ändå! Jag skulle aldrig i livet klara av att bo tillsammans med alla de där människorna. Ibland är jag faktiskt glad att jag bor i en så pass liten stad som Linköping!

Mina fynd

Stockholm imorgon

Min käre bror Jacob ska spela tennis-match i den kungliga huvudstaden imorgon, och självklart följer hela familjen med för lite mellandagsrea-shopping. Tips på bra ställen man kan hitta snygga kläder på i Stockholm?

När juldagsmorgon glimmar..

.. vill jag inte gå till stallet. Däremot leka med mina julklappar! Mina tre bästa julklappar var:
- Peter Pan DVD, 2 disc specialutgåva (jag ska samla alla Disney-klassiker)
- Sing Star 90's
- Presentkort, 500 kr på H&M
Utöver dessa gåvor fick jag även: mjukisbrallor, skrivbordslampa, strumpor, National Geographics-tidning, tröja och snören som man kan fläta nyckelringar utav. Nu ska jag ta och kika på Peter Pan, ha en fortsatt trevlig jul!

image146

julafton

En magisk dag, dock inte för mig längre. Jag såg en film igår, "Santa Baby", och den var rätt bra.

"Det räcker inte med att bara veta, man måste tro också", sa jultomten i filmen, och visst har han rätt! Jag vet att det är julafton idag, men jag tror inte på det. Eller, visst tror jag att det är julafton, men inte på samma sätt som när man var liten. Alltså, uppdrag för resten av dagen: TRO att det är julafton.

vi faller som furor

Ja, nu har min andra lillasyster drabbats av vinterkräksjukan. JAG VILL INTE JAG VILL INTE! Alltså nej! Usch, blä!

KRÄÄÄÄÄKS

SPYOR

ILLAMÅENDE

SPYHINK VID SÄNGEN

Jag hatar allt som har med sånt att göra. Seriöst, ni förstår nog inte min rädsla för att drabbas.

Disney-musik

Detta måste vara något av det mest underbara som någonsin skapats! När jag läste ett inlägg på Ämas blogg där hon hade ett youtube-klipp från Askungen var jag bara tvungen att leta upp alla mina Disney-låtar på datorn. Jag insåg att jag faktiskt har en hel del musik från dessa underbara filmer.
T.ex har jag dessa soundtrack-skivor:
  • Aladdin
  • Beauty & the Beast
  • Hercules
  • Lion King (special edition)
  • Little Mermaid
  • Mulan
  • Tarzan
  • The Nightmare before Christmas
Utöver det har jag en hel del lösa mp3or, ungefär 50-100 st. Bästa soundtracket har nog Mulan tycker jag, fast favoritfilmen är och kommer alltid vara Aladdin!

"låtsas-jul"

Idag har julen firats tillsammans med mammas familj. Mn bästa julklapp var antagligen en bok. Den heter Konsten att läsa tankar - Hur du föstår och påverkar andra utan att de märker något.
image145

Watch out! Ni ska alla bli utsatta för min psykologi.

vinterkräksjukan

Det finns en sak som äcklar mig mer än allt annat, nämligen spyor. Jag mår illa och får kväljningar bara någon pratar om det. Jag har liksom minnen från min barndom där folk har pratat om ämnet, och jag sprungit och gömt mig för att inte bli smittad.

Nu är det så att min lillasyster Lovisa har fått vinterkräksjukan! Vi ska fira jul idag här hemma hos mamma, och jag kommer inte på några villkor befinna mig i samma rum som Lovisa. Jag mår rätt illa, men kan inte själv besluta om det är pågrund av allt vin som dracks igår, eller för att jag är smittad. Snälla gud, om du nu finns, skona mig!

förvirrat tillstånd

Mina första tankar när jag vaknade imorse:
  • Varför har jag ingen tandställning på mig?
  • Varför är jag så torr i munnen?
  • Varför är taklampan tänd?
  • Kläder?
  • Inget täcke
  • Datorn är på?
  • ..o shit, jag somnade med kläderna på!

bajs på golvet

Mamma, mormor och Lollo hade gett sig iväg till Ica Maxi för att handla, och kvar hemma var min åttaåriga syster Helena, mormors hund och så jag. Helt plötsligt när vi sitter och tittar på film märker vi att Inca (hunden) står och bajsar på köksgolvet. USCH! Jag som verkligen hatar äckliga saker, började lipa. Helena tyckte att det var rätt kul, men när hon gått närmare bajshögen och tittat kom hon i ungefär samma tillstånd som jag.

Bajshögen var ingen hög utan snarare en pöl. Den förbannade hunden hade nämligen gått och skaffat sig en diarré. Jag erbjöd Helena 50 kr för tjänsten att avlägsna bajspölen från golvet. Hon gick med på det, och självklart gav jag henne en femtiolapp när bajset var borta. Vilken tur att man har henne ibland alltså!
image144
Hon är bara åtta, men tuff som sjutton. (fast sjuttonåringar är inte så värst tuffa?)

Mail från H&M club

Jag fick nyss ett mail där det stod att alla vi H&M club-medlemmar ska få försprång på mellandagsrean med en timme under annandagen. H&M Linköping har club-öppet 09.00-10.00 i affären i stan, och 10.00-11.00 i affären på IKANO-huset. Här ska det fyndas! Det stod även i mailet att jag under det senaste året handlat för 4013 kr. H&M-addict, näää? ; D
image143

Något att skratta åt mitt i natten

Jag låg och tittade på film, helt plötsligt vaknade jag av en obehaglig känsla i magen. Jag mådde verkligen illa. Var det för att jag var:

1. trött
2. magsjuk
3. hungrig
4. eller hade ångest?

Jag provade att äta lite, och det gick över delvis (jag hade inte ätit på nio timmar). Datorn stod på, och jag bestämde mig för att stänga av den. Då såg jag att Jonas skrev, han skickade även en låt som han sa att Erik Junling hade gjort. Det var så oerhört löjligt och skrattretande att jag inte inte kunde sluta garva när jag väl hade börjat. Låten är inte ens en och en halv minut lång, men full av ord såsom "The dragon has fallen, the dragon is dead. But it'll always remain in my heart". Musiken är något som Tomas Ledin kunnat hitta på, men texten är rätt speciell och typiskt Erik. Detta måste verkligen höras! Ni som känner Erik och vill höra hans musik, kontakta mig för vidare info (mp3a över msn).

"I'm from Barcelona"

You Belong in Barcelona
When it comes to Europe, you don't want to decide between culture and fun. You want art by day and a big party by night.
Barcelona is ideal for you. You can check out some Picasso, eat some tapas, take a siesta, and then dance all night!
What European City Do You Belong In?

topp 3 - julkalenderspel

Sedan 1996 har det funnits CD-rom-spel till julkalendern. Man får en ny kod på TV varje dag, och knappar man in den på datorn så får man ett nytt spel. Jag har alla spel som kommit ut, nörd på julkalendern? Javisst! Alla spel har inte varit så roliga, men här är topplistan:
  1. Mysteriet på Greveholm
  2. Julens Hjältar
  3. Kaspar i Nudådalen
Mysteriet på Greveholm är inte ett luck-öppningsspel, utan ett vanligt spel som man ska lösa. Det är sjukt spännande och faktiskt lite svårt än idag. På luck-öppningsspelen fuskade jag alltid genom att klura ut koden till 24e luckan jättetidigt i december, så jag fick tillgång till alla spel på en gång. Det kanske är fusk, men jag såg det som en sport.
Jag fullkomligt älskar julkalendern!

Julavslutning

Jullov, jullov, ner för backarna. Jullov, jullov, jo jag tackar jag. Jullov, jullov, kul, kul, kul! Julen är kommen bomfalleralla, tomten är vaken, hej på dig! Titta det snöar, bomfalleralla, på Andersson och Pettersson och Lundström och mig. Hej hej! Hej hej! Hej hej! Hej hej!

Äntligen jullov! Det känns hur skönt som helst att slippa skolan för ett par veckor. Jag ska bara slappa och koppla av, inget stress och inga läxor. Eller, läxor har jag faktiskt: ett geografi-arbete om Rysslands befolkningsklimat och ett spanskaprov som ska övas till, men det löser sig.

Jag var hos SYV idag och pratade om de valbara kurserna. Jag hade sådan beslutsångest att jag inte visste om jag skulle välja tyska steg 4, spanska steg 2, samhällskunskap C eller engelska C. Efter ett snack med henne visade det sig att jag inte skulle få några meritpoäng för SH C eller spanska steg 2, så de gick bort. Eftersom tyska steg 4 och engelska C ger lika mycket meritpoäng, satsar jag på engelska C eftersom jag lär få betydligt högre betyg där. Anledningen till att jag läser vanlig engelska och inte Cambridge-engelska är att Cambridge är så förbannat tråkigt. Jag gick det på elevens val i åttan, men hoppade av efter bara ett halvår pågrund av den enorma tristessen som jag fann mig i. Jag kommer aldrig i livet plugga utomlands så jag kände att det inte var värt besväret att gå igenom kursen en gång till.

Till de valbara kurserna valde jag även psykologi B. Jag läste A-kursen nu på höstterminen och den var sjukt intressant, så det kan bli väldigt roligt med fortsättningskursen.

IV-valen ska lämnas in i februari, så där är det ju ingen brådska. Jag tror ändå att jag ska välja mode och klädsömnad, kan kanske passa mig? Dessutom är det jättekul att sy kläder och eftersom jag fick mvg i syslöjd i högstadiet så är jag nog inte helt kass på det heller.

topp 3 - julkalendrar

Jag har inte ännu tittat på årets kalender, men min topplista lyder iallafall såhär:
  1. Mysteriet på Greveholm 1996
  2. Jul i Kapernaum 1995
  3. När karusellerna sover 1998
Det var en ganska lätt lista att göra eftersom de flesta julkalendrar som visats har varit rätt kassa, och att jag enbart väljer bland de julkalendrar som visats under den tiden jag levt, 1990-2007.

klänning, högklackat och piercing

Det är helt otroligt, jag förstår det knappt själv. Jag har alltså köpt ett par högklackade skor idag! När hände det senast? Ehm, det har nog aldrig hänt. Men kan ni tänka er, jag tycker verkligen att det är så sjukt snyggt med höga klackar, men har inte velat köpa det eftersom jag är så lång. Men nu köpte jag alltså ett par stövlar på Skopunkten med ungefär 5-10 cm klack. Ja, herregud. Jag är chockad över mig själv. Mamma och jag ska dock dela på dem (och jag antar att det är hon som kommer använda dem), men ändå, ett par högklackade skor!
 Jag har även inhandlat fake-piercing på en leksaksaffär här i staden.

Blogg.se's nya regler

3.5 Allt Publicerat Material skall vara på svenska, engelska eller något av de nordiska språken.

Så du får alltså inte skriva något på spanska, tyska eller italienska! En del av reglerna är rätt fjantiga, t.ex regeln om att man inte får publicera bilder på berusade personer.

världsmästare utsedd

Jag utser härmed världsmästaren i att hitta bra musik: Peter!

Han hittar jämt bra musik, och då verkligen JÄMT! Vem var det som fick mig att börja lyssna på Elliott Smith, Jack Johnson, Sublime och alla andra sjukt bra band/artister om inte just Peter! Nu senast för en kvart sedan skickade han låten Martha med Tom Waits. Har ni inte hört den, lyssna på den. Den träffar precis rätt (fel), som all annan musik som spelas hos mig.
image138
Här är han på Hultsfredsfestivalen 2006. Memories for life <3.

"Det är lika bra att du flyttar."

Hur många gånger kan man höra den meningen på en dag utan att börja lipa?

Jag har stått ut med ungefär 15 gånger nu de senaste tre timmarna. Det känns som att de är påväg nu, tårarna alltså. Hur kan man vara så okänslig som mamma? Hon kan vräka ur sig precis vad som helst, för att sedan skylla allt på mig. Jag har liksom börjat vänja mig nu, det är inget ovanligt att hon börjar tjafsa (vilket leder till storbråk) och säga helt osannolikt sårande ord.
Jag brukar bo varannan vecka hos mamma och varannan hos pappa. Nu har jag varit hos mamma sedan någon gång i slutet av förra veckan, och varenda dag har hon tjatat om att jag borde flytta till pappa. "Jag orkar inte ha dig här hemma, du förstör familjen", "ska du vara så elak är det lika bra att du flyttar härifrån". Faktum är att det inte är enbart jag som beter mig illa. Jag ska inte förneka att jag är en del av den dåliga stämning vi har hemma, men den största delen beror faktiskt på min s.k. mamma. Jag blir så trött på det här! Jag skulle gärna flytta, och då totalt hemifrån dvs till en egen lägenhet. Probelemet är att jag är 17 år gammal, går i skolan och saknar inkomst hög nog att täcka en hyra. Det är det enda som står mellan mig och en etta i Skabbetorp just nu. Jag skulle mer än gärna flytta till en skjul på gatan än att bo kvar i det här helvetet.

julkonsert imorgon

Vi har konsert med skolan imorgon, julkonsert. Jag hoppas verkligen att julstämningen infinner sig efter den. Förutom att jag har lite panik över att jag inte kan stämmorna, har jag också lite smått panik över att jag inte köpt julklappar till alla än. Faktum är att jag bara inhandlat två stycken, till mamma och Lollo. Ehrm, det löser sig!

MQ-reklam

Jag insåg idag, när jag såg MQ-reklamen med Måns och Agnes (ni vet den som alla snackar om) för första gången, att Måns är jävligt snygg. Jag har innan tyckt att han är lika töntig som vilken idol-fjolla som helst, men han är ju värsta hetingen! ; ) Särskilt i MQ-reklam när han tittar in i Agnes ögon och sjunger "All I want for christmas is you". Agnes är också värsta snygg och de är sjukt snygga ihop. Jaja, här är reklamen!



cyber werewolf

Den enda anledningen jag har till att logga in på  Facebook då och då är att jag har en såpass bra varulv. När jagimage135 loggade in senast såg jag att jag visst hade förvandlats till en cyber werewolf.

"You need to turn 68 more or gain 1695 more WereWolf points to reach the next level: Savage Werewolf!"

Jag såg även nu när jag loggade in att jag hade 54 olika inviter till applications. Då måste man tänka på att det kanske totalt är 500 inviter jag fått eftersom det är fler än en person som skickat samma invit. Jag är så trött på alla dessa applications alltså, och jag orkar inte klicka på "nej tack-knappen" på dem heller.

topp 5 - mat

Detta varierar rätt mycket dock, men här är vad jag tycker just nu:
  1. stuvade makaroner med stekt falukorv
  2. wok med kyckling, grönsaker och cashewnötter
  3. grillad köttbit med klyftpotatis och tzatsiki
  4. hamburgare med pommes från mcd eller bk
  5. kebab

Tutti Frutti + choco

Har du möjlighet, prova på den! Detta måste vara något av det godaste Fazer kommit med på länge. Det är en blandning mellan vanliga tutti frutti-godisar, tutti frutti passion och alla andra goda tutti frutti-sorter. Utöver detta, har de även stoppat i tutti frutti-godis täckt av ett lager choklad. Mums!
Jag fick en påse i min julklapp från jobbet, och den tog slut på ett litet kick (tutti fruttin alltså), vilket godismonster jag är!
image134
Bilden hittade jag här.


Happy People Never Fantasize

Stämmer det?
Jag vet inte, men vad jag vet är att Broder Daniel har skrivit en jävla massa bra lyrics.
Att gå ensam ute på promenad mitt i natten med deras musik i lurarna är verkligen en speciell känsla.
image133
Bilden hittade jag här.

Spelning med Akademiska Kören

Tipp Tapp - otippade tappningar av God Jul-musik var namnet på konserten som hölls ikväll i Missionskyrkan. Vi i Glenn & Grabbarna medverkade på sex låtar. Det var roligt att spela och det gick ganska bra också.

Efter konserten när vi roddat tillbaka trumsetet, åkte vi hem till Glenn för lite glögg och pepparkakor. Kristin som jobbar på Norins Ost, hade självklart med sig ostar som passar till pepparkakor. Det var faktiskt riktigt gott med grönmögelost på pepparkakan, prova det!
image132

Firmafest och jesusbussen

Efter att ha repat i två timmar med G & G och Akademiska kören fick jag äntligen skynda bort till jobbet där det var julfest. Det bjöds på öl, vin, lekar och allmänt trevlig stämning. Roligast var antagligen när jag såg att Marcus hade tagit med sig en Onkel Kånkel-skiva och vi satte på Runkbögen Ferdinand. Alla försvann ur rummet en efter en, och kvar satt vi och garvade. Onkel Kånkel in my <3.

När julfesten var slut vid tio, och nästan alla hade gått hem, bestämde Andreas, Leo och Marcus sig för att dra en krogrunda. Jag följde med och hoppades på det bästa, men som jag misstänkte så kom jag inte in. Jag började gå bortåt bussen med min julklapp från chefen Paul i handen. Plötsligt såg jag någon som liknade Ämas pojkvän Adam. Visst var det han, och vi pratade lite för att sedan gå bort till Jesus-bussen. Jag hade aldrig varit inne i Jesus-bussen, men nu fick jag äntligen se vad det var för påhitt. Där borta träffade jag även Älin och Jonna + en massa annat folk. Kul kul!
image130image131
Min julklapp som jag fick. Schysst eller hur!?

Luciatåg

I brist på annat Luciatåg, bestämde sig jag och min lillasyster oss för att göra ett eget. Vi sprang runt huset i ungefär en halvtimme för att hitta glitter, lucialinner, ljus och batterier. Till slut hade vi fixat allt, och började öva. Vi kom fram till att vi nog inte kunde så speciellt många luciasånger, men vi fick iallafall ihop fem stycken.

Vi släckte ner hela huset och när vår mellansyster kom hem från sin friidrottsträning vid halv nio, började vi sjunga för henne. Det var faktiskt mysigt, och höjde min julstämning lite grann.

lucia

topp 5 - ämnen

Nu ska jag toppa mina favoritämnen.
  1. Gehörs-och Musiklära
  2. Svenska
  3. Psykologi
  4. Samhällskunskap
  5. Engelska

fredag - mys

Idag är det fredagen den fjortonde, och det innebär att Carro fyller 17 år! Grattis Grattis!

Sedan händer det ju säkert en massa andra saker idag, exempelvis:
  • Svenskaprov
  • rep
  • julfest på jobbet
image128

Between the Bars

Jag vill att någon sjunger den låten för mig och menar vartenda ord. Sen fullföljer det personligen också.

Drink up with me now and forget all about the pressure of days. Do what I say and I'll make you okay. And drive them away, the images stuck in your head. People you've been before, that you don't want around anymore. That push and shove, and won't bend to your will, I'll keep them still.


Den som har filmat detta, har gjort det från the Figure 8 wall. Ett slags Mekka för oss Elliott Smith-fans.

Klasskampen är vunnen

Weey, vi vann!

På Folkungaskolan har man på luciadagen varje år en tävling vid namn Klasskampen. Detta påhittiga namn kommer från idén att alla klasser på gymnasiedelen av skolan ska ställa upp med ett bidrag.

Min klass hade gjort en sjukt välgjord film med tema Harry Potter. Problemen började hopa sig när det nalkades inlämningsdag av bidrag. Det var nämligen så att vi inte hade den rätta utrustningen för att lägga över filmklippen från videokameran till datorn. Alltså, inget bidrag för oss!

Då kom Lovisa och Äma på den briljanta idén med skumtomtar. De stod en dag och delade ut skumtomtar till folk i korridoren, och samtidigt filmade dem när de åt. Senare under dagen (eller om det var en annan dag), begav sig Lovisa, Äma, Hanna och jag oss ut på stan och gjorde en del upptåg med dessa skumtomtar. Exempel på det är att stoppa ner dem i Lovisas sko, doppa dem i toalettstolen m.m..

Sedan idag när det var vår tur att framföra vårt bidrag, ställde vi oss på scenen och även runt om personerna som satt i aulan och började kasta ut skumtomtar till dem. När vi hade kastat 4 kg skumtomtar på våra skolkamrater, visade vi filmen där vi gjorde äckliga saker med tomtarna. Filmen blev uppskattad (tror jag?), och under den delen där Äma av någon orsak zoomade in mina bröst, hördes busvisslingar i lokalen. Hmpf! Juryn gillade filmen, och speciellt när Lovisa joikade på scenen.
Vi vann tävlingen och fick som pris av KKK (Klasskampskommittén) en tårta på 1 kvadratmeter ungefär. Mumsigt!

BH'n sprack

Jag skulle bara sträcka på mig, ni vet genom att dra armarna bakåt. Det sa plopp och bandet som är mellan kuporna sprack! Vilken tur att det hände hemma och inte i skolan eller på jobbet, haha! ; D

Godnatt!

julstämning, någon?

Jag har verkligen inte fått den där underbara julstämningen än.
Det kan ju bero på:
- Jag har inte köpt en enda julklapp
- Det snöar inte
- Jag har inte kikat på julkalendern
- Det kommer aldrig bli en riktig jul med skilda föräldrar


Jag försökte hjälpa lite på traven genom att ta lite juliga foton, men det funkade inte.

image127pepparkaka o clementin
pepparkaka

Fronda i melodifestivalen

fronda



Jag gillar inte melodifestivalen, det är så sjukt överskattat! Alla låtar har samma schlager-dunk och texterna blir bara löjligare och löjligare. Är det någon som vet vad äkta schlager är förresten? Det är knappast Carola eller BWO kan jag tala om. Efter att ha läst Rockhistoria, fick jag lära mig att låten "White Christmas" är schlager. Tro't om du vill!

Men melodifestivalen kanske blir bra år 2008, Fronda är ju med! Jag ska lätt lägga min röst (om jag nu röstar) på honom.





Bilden hittade jag på Frondas hemsida.

Findus färdigrätter

Vi har alltid ett lager färdigrätter här hemma. Hela frysen brukar vara full utav dem, men idag fanns det bara en kvar. Denna heter "Kyckling Béarnaise" och den verkar lite halvskabbig sådär. Den enda färdigrätten jag faktiskt gillar är "Lövtunn bit", och den är Mmmmmumsig!
Svaret på den frågan som säkert poppade upp i ditt huvud: "Varför lagar du inte mat istället då?"
är följande:

1. Jag kan knappt laga mat
2. Jag är sjuk och orkar inte laga mat
3. Det finns inget att laga mat utav.






Bilderna hittade jag på Findus hemsida.

Önskelista

So far:
  • National Geographics-tidning
  • money money money
  • presentkort på H&M
  • Sing Star-spel
  • garderob
  • taklampa
  • strumpor och trosor
  • systemkamera

call in sick

Ja, jag känner mig inte alls bra idag. Efter en febrig sömn på kanske 4 timmar känner jag mig dock lite bättre. Men jag har inte kunnat plugga någon spanska, och jag har prov imorgon. Inte bra alls. Dessutom missade jag ett arbetspass ikväll. Jaja, det var kanske inte så farligt. Det handlar trots allt bara om 3-400 kr mindre på lönespecet. Det värsta med att jag inte kunde gå till jobbet är nog att jag inte kunde sitta och snacka med Sara Rrezarta, min favvo-jobbarkompis (och spilla massor dyrbar arbetstid på). Haha! ; )

image118

Vladimir Majakovskij

När jag satt och pluggade spanska i biblioteket tidigare idag,image117
hittade jag av någon okänd anledning en diktsamling av den ryske författaren Vladimir Majakovskij. Jag läste två dikter, och de faktiskt rätt bra. De handlar om ryska revolutionen och Lenin. En smart sak han tydligen har sagt:
"Den man som för första gången formulerade att två plus två är fyra var en stor matematiker, även om han fick denna sanning klart för sig genom att lägga ihop två cigarettfimpar med två andra cigarettfimpar. Alla andra människor som kommit till samma resultat är inte stora matematiker, även om de kan lägga ihop ofantligt stora saker, t.ex. ångbåtar."





Bilden hittade jag på Wikipedia.

kyla

Det är jättekallt i min skola. De verkar inte ha råd att ha på elementen eller nåt, jag fryser iallafall som en fjäderlös kyckling.
Efter att ha suttit och pluggat i biblioteket på första våningen (även där mitt skåp är beläget) i den oerhörda kylan, begav jag mig uppåt i byggnaden för att nu sitta i datorsalen. Värmen steg med ungefär fem grader för varje våning jag gick upp till. Nu sitter jag på tredje våning, men skulle jag ta mig ända upp till femte så skulle jag antagligen slippa allt vad kyla heter. Men det får bli en annan dag, nu behöver jag mat.

kristendom?

Jag har tänkt om. Förut föraktade jag kristna personer, jag såg ner på dem och kunde inte för mitt liv förstå hur de tänkte. Nu på senare dar har jag som sagt tänkt om. Jag respekterar att de har en religion, och respekterar deras tankar och värderingar.

MEN! Det finns personer i min närhet som bara är too much. De liksom skryter om att de är kristna. Det enda det pratar om är hur de älskar gud och jesus. Alla deras vänner är kristna och de är födda med ett kors runt halsen. Ungefär 70% av eleverna på min skola är kristna, och då menar jag inte att de är med i Svenska Kyrkan, utan att de verkligen går dit två gånger i veckan och TROR på skiten de propagerar om. Detta gäller inte enbart kristna, utan även muslimer, hinduer osv. Jag kan inte förstå deras tänk, hur de känner att jesus berör dem. No way!
Ursäkta om någon känner sig träffad eller tar illa upp, men detta är min blogg och där får jag skriva vad jag vill.

image116
Mitt egendesignade antikrist-märke förklarar
mina känslor mot extremist-religiösa personer.

topp 3 Harry Potter

Jag har funderat fram och tillbaka, men såhär får det bli:
  1. Harry Potter & Fången från Azkaban
  2. Harry Potter & Halvblodsprinsen
  3. Harry Potter & Dödsrelikerna

topplistor

Jag ska börja skriva topplistor, inspirerad av filmen High Fidelity. Det ska vara antingen topp 3 eller topp 5. Självklart ska det inte vara något jag bara krafsar ihop för att få en lista, utan det ska vara äkta vara. Nu ska jag gå och lägga mig och fundera på topp 3 Harry Potter-böcker medan jag fortsätter läsa klart den senaste.

hittad på nätet av chefen

Min chef kom in till mig idag och frågade om jag hade lagt ut nåt på nån hemsida som handlade om hans företag. Jag fick en klump i magen och tänkte "shit, vad har jag nu skrivit?". Efter lite diskussion kom vi fram till att han nog råkat surfa in på min blogg. Där ser man! Nu får jag passa mig för att skriva något elakt, haha! ; )

topp 5 - bästa konserterna

I förra inlägget skrev jag en topp 5-lista över de bästa konserterna jag sett, men efter lite funderingar måste jag faktiskt ändra lite i listan. Nu ska jag skriva en liten förklaring till varför just de konserterna kommit med på listan.
  1. Turbonegro, Hultan 2007, en sån feeling det var. Helt underbar konsert med några av de bästa personerna i världen. Det var röjj och regn, men regnet kändes knappt i den lycka som virvlade runt i geggan.
  2. Lars Winnerbäck, Sporthallen 2007, att få se Winnerbäck över huvudtaget tar honom direkt upp på listan. Han hade en sån kärlek till publiken som jag knappt upplevt förut. Jag kunde alla låtar och stod nästan längst fram.
  3. The Sounds, Hultan 2006, underbart. Jag var där med två personer som betyder sjukt mycket för mig, nämligen Åsa och Peter. Med lite alkohol i blodet hade vi jättekul, dansade och var på allmänt festival-pepp-humör.
  4. Asta Kask, Skylten 2007, "så jävla bra". Jag och Lina myntade det uttrycket efter att vi varit på den konserten. Vi var lyckliga, svettiga och fulla av Asta Kask-pepp. Återigen: helt underbart!
  5. Gyllene Tider, Eyravallen 2004, min första riktiga konsert. Jag var i extas hela konserten igenom och bara blev förtrollad. Säg vad ni vill, men jag älskar GT.

fullständig lycka

Vilken magisk kväll! Den här konserten smyger sig helt ogenerad in på min topp 5 - bästa konserter.
  1. Turbonegro, Hultan 2007
  2. Lars Winnerbäck, Sporthallen 2007
  3. Asta Kask, Skylten 2006
  4. Gyllene Tider, Eyravallen 2004
  5. Sabaton, Skylten 2006
Jag blev lite besviken över att han inte spelade Söndermarken, men jag är sjukt nöjd ändå. Hugger i sten var bara helt underbar. Det blev en sån allsång att de slutade spela där uppe på scenen. Och när han sjöng Du hade tid, vrålade publiken så mycket att han inte hördes över huvudtaget (jag har det filmat).

Du frågar "Älskade dom dig ikväll?". Jag svarar: "Dom älskar mej bara nu, Den enda som verkligen älskar mej är du". Du frågar "Tog du dom med storm ikväll?" Jag kommer faktiskt inte ihåg Men mina fingrar säger att Linköping var ett segertåg.
Dessa ord hördes knappt. : )



tomtenatta

Jag och min syster var på Tomtenatta på Gränden (galleria i Linköping) ikväll och det var då jag köpte min tröja som jag visade i förra inlägget. Eftersom hon är tolv år, så besöktes självklart Bik Bok. För ovanlighetens skull hittade jag något där som jag gillade, nämligen denna klänning! Jag provade den i svart, och den var såå fin att ha till jul/nyår. Den vita modellen här på bilden ser mest ut som ett nattlinne enligt mig, men den svarta var faktiskt superfin. Det som gjorde att jag inte köpte den var priset, 600 kr. Visst, det är säkert inte alls dyrt egentligen. Men tänker man på att jag aldrig köper klänningar (förutom nu på sista tiden) och allmänt bara handlar på H&M där inget kostar över 500-lappen så var det dyrt. Vi får se, jag kanske köper den senare.
image111
Man kan ta av axelbanden.

Product of the 90's

Så står det på min nya tröja, och det stämmer ju! Jag är en produkt från 90talet. Det jag funderar på är om jag ska behålla tröjan. Den är jättesnygg och så, men stora silvriga bokstäver, är det verkligen jag?
image110




Winnerbäck

Jag kan knappt tro det själv, men jag ska få se Winnerbäck live på fredag. Jag vet inte riktigt hur det kommer bli eftersom han är lite som Elliott Smith för mig, dvs gudalik. Han finns liksom här hos mig, men jag har svårt att tänka mig honom sjunga sina visor live. Anledningen till att jag känner såhär är nog att båda dessa herrar har lyckats med något som många andra inte gjort, alltså att sätta ord på mina känslor.

Som den lokalpatrioten jag är hoppas jag att han spelar måånga av sina låtar som handlar om Linköping. : )

Nu måste jag bara citera en låt som herr Winnerbäck skrivit. Läs den, han har så sjukt rätt i det han sjunger!
Jag vill inte äga dig, peka ut nån väg åt dig. Jag vill inte bära dig, och bara springa runt och lära dig. Och bara visa hur man är som mig. För jag älskar när du visar att du vet att du har rätt. Och rätar på din rygg, det är det rakaste jag sett. Jag vill inte binda dig, styra eller hindra dig. Jag vill bara ta din hand och kyssa dina röda läppar.
Jag behöver ingen lag och inga jävla föredrag, för du är du och jag är jag. Och är det så att din väg ändå går precis intill, så kan vi ju bara hjälpas åt att komma dit vi vill. Jag vill inte äga dig, peka ut nån väg åt dig. Jag vill bara ta din hand och kyssa dina röda läppar.

ljusen brinner opp

Vi ska sjunga en låt på vår Grandiosa Julkonsert som heter "Diverse Jul-boogie". Det är en rätt skön låt med rolig text.
En av danslärarna på skolan kom idag till vårt kör-rep och lärde oss en dans som vi ska göra samtidigt som vi sjunger. Sjukt kul! Den består av alla löjliga danser man kan hitta på till texten. Exempel på det är när vi sjunger "När, när? När ska vi sluta?", då tittar vi på armen som om det skulle sitta en klocka där. Fyndigt, eller hur? ; )

Grattis Marie

Denna brud har tagit körkort idag! Grattis grattis! : )
image108image109

Cheeseburgare

Igår när jag hade jobbat klart vid 21.15 var jag så sjukt hungrig att jag gick till Mcdonalds (jag hade inte ätit sen lunch vid 11).

De har börjat sälja en ny slags cheeseburgare som var jättegod! Den heter Cheeseburger supreme och består av en vanlig cheeseburgare + jalapeños, sallad och mcFeast-dressing. Den kostade 15 kr och det tycker jag det kan vara värt. Mums!

image107

Simhallen imorgon

Vi ska ha livräddning med klassen. Kul kan tyckas. Jobbigt tycker jag.

Förr har jag aldrig haft något större problem med att visa mig i bikini, men sedan jag slutat träna har jag fått komplex på riktigt alltså! Jag känner mig äckel-fet och skäms för mina dallrande kroppsdelar. Dessutom har jag ingen bikini som gör mig snygg (finns det sådana?).
Nu måste jag rota igenom hela min garderob, som förvisso redan ligger på golvet, efter en bikini. Jag har flera stycken, det gäller bara att hitta någon!
image106

höga klackar

Jag vill verkligen kunna ha höga klackar eftersom det är så sjukt snyggt! Man får en helt annan figur, och blir riktigt snygg. Benen får värsta slim shape och man känner sig graciös. Problem nr 1: Jag är 10 cm för lång. Problem nr 2: Jag har aldrig haft höga klackar, dvs vet jag inte hur man går i dem.

Ni som är tillräckligt korta för att kunna använda klackar utan att se ut som en jätte ska känna er lyckligt lottade.
image105
Kan jag inte få krympa tio centimeter, så att jag kan få bli lång igen fast enbart med klackar?

glädjande nyheter

Jag hade tid till Torkelberg (specialisttandläkaren) idag och gick därifrån med ett stort leende på läpparna. Det var nämligen så att de skrev ut mig från sin "klinik" idag. Wohoo!

No more miss braceface!

Harry Potter och dödsrelikerna

Jag älskar sagan om Harry Potter och det är inget jag skäms för. Det är verkligen en sjukt bra story! När man väl börjat läsa en bok kan man inte sluta. Det är lite sorgligt att det är sista boken ever som jag påbörjat nu. Men det kanske är lika bra. Jag längtar tills de sista två böckerna filmatiseras.

image104
Jag har självklart redan läst boken på engelska men det kan vara spännande ändå!

Mätt som en propp

Som alltid när man varit hos mormor, har jag nu ätit alldeles för mycket mat. Hon hade gjort ett julbord, och det var jättegott. Felet är bara att man blir så himla mätt.

Jag åkte hem tidigare än mamma och de andra eftersom jag behöver plugga spanska. Jag hade tydligen sett fel på tiden när tåget gick, så jag kom ner till Tranås station en timme för tidigt. Som tidsfördriv gick jag in på Åhléns, och där inhandlades det ett lucia-linne, en viltsvinshårsborste och den senaste Harry Potter-boken på svenska. Jag blev även medlem i Åhléns klubb vilket gav mig en bonuscheck på 50 kr.

image103


gårdagen

Efter att ha varit i skolan begav jag mig till Älin för lite förfest. Det var ganska kul, bara att det var så mycket folk jag inte känner. Efter det hade alla bestämt sig för att åka till nån fest i Hjulsbro med Naziboy. Han hade suttit i fängelse för misshandel och våldtäkt. Jag kände inte precis för att dra dit, så jag, tillsammas med Dällz och Siri, gick till Maricon The Majority Says' replokal. Där hade vi det kul tillsammans med Mattias, Dennis, Tora, Joel och en alldeles för full Lovisa. Jag lärde mig nästan att spela trummor. ; )

Nu ska jag åka till mormor och äta middag eftersom hon fyller år idag. Hon ska få ett exemplar av Glenn o Grabbarnas skiva i födelsedagspresent.

bootilicious
Dellie och Siri är bootylicious.
älin m m
Wille, Oskar och Älin.
mattias o siri
Mattias och Siri.
image102
I'm a popper, yes I am ;)

skol(k)a på en lördag

I och med att vi ska ha en Grandios julkonsert den 18 december, var vi stackars elever tvungna att pallra oss till skolan idag, lördag. Jag skolkade det första repet som var kl. 11 med följd att jag "inte kommer få vara med på konserten". My ass, det kommer jag visst få!

Vid halv två hade vi iallafall rep igen och då var jag med. Vi fick ställa upp oss så som vi kommer stå på konserten och jag fick stå bredvid (Sof)ia och Josefine. Ia är tenor och jag är alt. Ia sjunger starkt, väldigt starkt. Jag hör över huvudtaget inte alls vad jag själv sjunger och knappt vad mina alt-kompisar sjunger heller. Jaja, det får gå som det går!

spelningen ikväll

..gick ganska bra. Vi var i missionskyrkan och spelade på deras julmarknad. Som tack för hjälpen fick vi gröt och skinksmörgås.
Det roligaste kan ha varit när jag har uppe fel noter och inte fattar förrän efter några sekunder att jag borde byta. Jag hann dock inte spela något innan jag bytte (som tur var).

Btw, jag fick spela på en flygel!



image98
bild

RSS 2.0