Basketmatch

Idag åkte jag och Åsa ner till Vasahallen för att titta på allas vårt favoritlag KFUM Linköping spela match mot 016 basket. Linköpingstjejerna förlorade tyvärr rätt stort, men det var kul att se de gamla lagkompisarna spela igen. De nya tillskotten i laget Natalie (som jag jobbade med i somras) och Alexa från Bulgarien var duktiga. Jobbigt bara för Johanna (coachen) att behöva prata engelska med Alexa eftersom hon är en utbytesstudent.

image31
Bild på både herr- och damlaget som publicerades i corren för ungefär ett halvår sen.
Jag är (tyvärr) också med på bilden. Find me if you can! ; )



Lördag

Igår var jag först på Tannefors-dagen och såg Tommy Fiskblom på 4sound De hade inte så mycket publik, jag, Dellie och Erica var faktiskt de enda som stod och tittade på dem. Hörde dem gjorde nog alla i affären.

Senare åkte vi en sväng till IKANO-huset och blev intervjuade av Kanal Lokal. Lite pinsamt sådär eftersom alla program som visas på just den kanalen varvas ungefär 1000 gånger. Jag fick även se en skymt av The Poodles, vilken inte direkt är något att hänga i julgranen.

På kvällen vankades kulturnatten i Norrköping som innebar allt från singer/songwriters till gratis pannkakor. Vi stannade inte så länge, utan åkte hem vid 12, men tjejen vi såg på Arbetets Museum var sjukt duktig! Jag älskar singer/songwriters!

Träffa Micke

Idag träffade jag Micke, för första gången på år och dar (eller iallafall månader). Han var i Linköping och skulle köpa en basförstärkare. Snäll som jag är, visade jag honom vägen till Skylten där han skulle träffa Per som ägde förstärkaren i fråga. När vi kom till Skylten uppenbarade sig en välbekant figur. Jag kunde inte placera honom, men hans tunna blonda hår, mörkt bruna burriga skägg och färgglada väska påminde mig om något.

Vi följde med Per upp till hans bands replokal inne på Skylten, och väl inne i lokalen sitter det massor affisher uppe med namnet Oblivion på. "Ding!" lät det i min hjärna, det var ju basisten i just Oblivion, som Micke skulle köpa förstärkaren av. Lite kul, för det bandet har jag sett typ 5-10 gånger och ingen av gångerna har jag sett dem med flit. Jag tycker för övrigt att Per verkar lite läskig, han var som en ond jultomte. Han både lät och såg ut som en, fast var ändå trevlig.

mördarsnigel-toast

Fråga mig inte vad jag gör uppe, men jag hittade en rolig artikel! Kolla här!

Det handlar om en krögare som blev så trött på
att mördarsniglarna åt upp hans växter att han
bestämde sig för att hämnas på dem på sitt eget
sätt, nämligen genom att tillaga och äta upp dem!

hundpromenad

Jag var nyss ute och gick en sväng med mormors hund Inca, som jag får ta hand om nu när hon ligger på sjukhus. Hon kom i och för sig hem i måndags, men orkar inte att ta hand om både sig själv och hunden.

Det var sjukt många hundar med ägare som var ute och gick! Vi mötte en hund i nästan varje korsning, och hundarna vill bara hälsa på varandra! Det är ju nästan inga mattar/hussar som vill att deras hundar ska få hälsa på någon, det är lite synd egentligen. Visst, en del hundar är ju aggressiva, men de flesta vill väl bara nosa lite och säga hej?

upcoming shows

Vill du mig live kan du infinna dig på:
  • Unplugged körkonsert, Folkungaskolans aula 10 oktober
  • Glenn & Grabbarna, Missionskyrkan 30 november
  • Grandios julkonsert, Konsert & Kongress 20? december
/ Kajsa, the rockstar!

teoriprov online

Det är så typiskt att bara för att jag är ledig idag, så får jag feber. Eller, jag vet inte om jag har feber precis, men jag känner mig febrig. Hmpf.. får se om jag åker ner till musikskolan sen.

Hela dagen idag går ut på att plugga och Dellie tipsade mig om ett teoriprov online för att testa sina kunskaper. Mycket användbart! Jag har även Bonniers Trafikskola på CD-rom som jag kan öva med. Man kanske sparar in några slantar till körkortet på så sätt?

Jag måste komma igång med övningskörandet igen, jag har inte kört sen i våras! Sist jag körde blev jag så irriterad på pappas klagomål att jag inte haft lust att köra mer. Men nu måste jag nog bestämma mig för om jag ska ta körkort eller inte. Jag fyller ju 18 i vår, och tar en kurs i trafikantutbildning på IV, så oddsen för att jag tar kortet är nog ganska stora även fast jag inte själv tror det.


image30

Appropå övningsköra; lyssna på Slagsmålsklubben - Övningsköra!

att tappa kontakten

Det är verkligen tråkigt när man glider ifrån någon man tycker om. Även fast man fortfarande är vänner, så är det inte samma sak. Samtalsämnena som förut var oändliga är som bortblåsta och vänskapen har liksom runnit ut i sanden. Jag saknar det som var.

Myrorna

Idag har affären myrorna här i Linköping nån slags special-dag. De kommer nämligen in med nya prylar en gång i timmen och har öppet ända till klockan nio ikväll. Jag, Dellie och Siri ska dit och kolla vad som finns. Jag ska leta efter den här telefonen. ->

Det är en gammal fin telefon från 70-talet, med texten "Tillhör televerket" inpräntat på baksidan. Alla svenska hushåll fick en sådan telefon av Televerket. Man kunde byta ut sin telefon om den gick sönder, eftersom den tillhörde Televerket. Sjukt intressant historia för övrigt! Men jag är som sagt ute efter en sån telefon. Den är väldigt cool på nåt sätt, och efter att ha sett Smala Sussie (film), blir man bara såå inspirerad av Pölsas telefon med rosa hår på.

update

JAG DÖR!

..och psykologin är mördaren.

psycho

Jag insåg precis att det kommer bli en pärs att hinna klart med analysen av fallet i psykologin tills imorgon. (pärs är mitt nya ord!) Vi ska skriva 2-3 word-sidor, och jag har inte börjat ännu. Förutom denna analys, måste jag också öva till provet vi har. Det räckte liksom inte med att bara ha analys, eller bara prov.
Det kanske är idé att börja nu, men jag tappar lätt intresset om jag inte fattar, och nu gör jag inte riktigt det.

färgat håret

Nu har jag vad jag vill kalla normal hårfärg igen.

image27

borgare?

Idag när jag var på stan, var även Vänsterpartiet där. De hade torgmöte, och jag som gillar att höra vad de har att säga stannade till och lyssnade. En man delade ut flygblad från det tidigare nämnda partiet och blev förvånad när jag sa att jag kunde ta ett. Han svarade med "Eh, va, ah okej!".

Efter den reaktionen ställde jag mig genast frågan om jag ser borgerlig ut på något sätt, eftersom han tvekade på att ge mig flygbladet. Jag kunde ju annars ha nämnt för honom att jag faktiskt är medlem i Ung Vänster (om de inte skrivit av mig från listorna än). Jaja, det var ingen stor grej, men jag reagerade på det bara.

...

"Jag är glad utåt men inåt ett uppror. Står vid gränslandet och missar mitt upprop. Fan, var är ljuset, var är min livslust? Vill födas på nytt men kommer ut missfött. Jag måste börja lära mig att vårda sinnet. Sväljer min stolthet tittar upp fast tårar rinner. Har lovat mindre men nu ska ja hålla allt, går ut på stridsfältet, upp med hakan, huvudet kallt."
/ Fronda, "mitt rop på hjälp"

Parkas

Jag är supersugen på att köpa en parkas. Det har jag varit jättelänge, ända sen jag såg att Steppan i KSMB hade det på en bild. Nu har turen kommit till mig, "min" smak kommer som mode. Först hittar jag den enkla skjorta jag letat efter så länge, och nu har klädesaffärerna börjat sälja rätt jackor också! Jag har nog världens tur, eftersom jag har ganska mycket pengar kvar sen sommarjobbet i somras och där med har råd med en jacka för 800 kr. Happy days!

image26



Jag vet inte om det kallas för parkas när de ser ut såhär, men det här är iallfall Steppan Guiance med sin jacka.

Jag är egentligen inte ute efter exakt en sån som han har, men något liknande. Mina krav är att den har utanpå-fickor, är lång, snörningar lite var stans och en sjukt stor luva!












Friluftsdag

Idag klockan 08.00 begav sig klass SP2Dmu/ku till Rydsskogen för att ha orientering. Dagen till ära vräkte gud ned vatten på oss i form av regn och det hela resulterade i en totalt kass dag.
 
Jag skulle visa mig duktig inför gympaläraren och valde VG-banan, vilket jag djupt ångrar. Det visade sig att orienteringsbanan inte bara var i just Rydsskogen som jag hade trott, utan även i Vallaskogen. Jag kan passa på att påpeka att dessa två skogar tillsammans blir ganska många kvadratmeter, eller till och med kvadratkilometer.

Så, jag gav mig ut, intet ont anande på en orienteringsrunda som skulle visa sig ge mig både köldskador, vrickade fötter, stick i lungorna, dåligt humör och ångest. Köldskador kanske var att ta i, men det var väldigt, väldigt kallt i regnet. Av misstag trampade jag snett och vrickade foten när jag var påväg till sista kontrollen, detta pågrund av min astma. AT-läkaren jag var hos igår förnekade det, men jag vet väl själv att jag får svårt att andas och blir yr i huvudet och svimfärdig om jag springer när jag är förkyld (det kallar i alla fall jag astma). Att jag skyller vrickningen av foten på astmas beror på att jag var så pass yr och trött att jag inte riktigt höll koll på vart jag satte fötterna. Sticken i lungorna kom troligtvis från astman (ja, det måste vara astma) och dåligt humör kanske man kan förstå att jag var på. Ångest fick jag för att jag vet att jag borde träna. Tränar jag regelbundet slipper jag astman och att ha bra kondition skadar ju inte alls!

Klockan 09.55 kom jag i mål i Ryds motionscentrum, där jag startat, och fick veta att jag gått över tiden. Jaha, jag hade både gått över tiden och missat två kontroller. I betyg för hela orienteringen fick jag G-. Jag är inte nöjd. Skulle jag istället tagit G-banan, skulle jag sluppit allt vad astma heter eftersom man kan gå hela banan och ändå hinna i tid. Kontrollerna ligger betydligt närmare och jag tror i alla fall att jag skulle sluppit Vallaskogen överhuvudtaget. Om jag sprungit G-banan, kunde jag nog fått ett G+ om jag kommit in på en bra tid. Nu kämpade jag högre, men nådde inte ända upp, men får ändå ett sämre betyg. Detta gjorde min dag usel. 

Efter orienteringen skulle vi tillbaka till skolan, och självklart hade vi precis missat bussen, så det fanns inget annat alternativ än att traska tillbaka till skolan. Efter lunch var det dags för DDD-Don't drink and drive på Björkö fria gymnasium.
Jag hade räknat med en slapp eftermiddag, bestående av en film i aulan och någon som pratade om att vi inte fick dricka alkohol och köra bil. Tji, fick jag. Från klockan 11.30 till 13.30 var vi UTOMHUS i regnet som fortfarande droppade på våra huvuden. Vi fick förvisso prova på att krocka och volta med en bil (som var ganska kul), men att vara utomhus, oförberedd med en zip-hood som enda ytterplagg på sig sög riktigt hårt. 

Hela den här dagen var helt kass alltså. Jag hatar friluftsdagar. 


facebook

Nu har jag blivit medlem på Facebook, vi får se hur aktiv jag kommer vara. Det verkar faktiskt rätt kul!

laptop

Efter (väldigt) mycket tjat på pappa, har han äntligen gett mig en laptop! Gett kanske är fel ord, men jag får iallafall låna en. Det är hans jobb som äger den, men eftersom ändå ingen skulle använda den där, så får jag ta hand om den! Ni kan ju bara gissa hur glad jag blev!

Nu kan jag sitta inne på mitt rum och surfa och hänga på msn, fett soft!


skjorta

Jag har äntligen hittat den skjorta jag letat efter så länge. Den är något kort i ärmarna, som det alltid blir på mig. Men det är manschettärmar och med dem uppvikta ser det helt okej ut. Att jag upplever dem som korta är nog i och för sig bara för att jag alltid vill ha ärmarna för långa.
Skjortan jag har på mig på bilden är dock inte den jag köpte, utan en snarlik med enda skillnad att min inte går att knäppa ända upp. Det har jag fixat med säkerhetsnålar, och det syns ändå inte bakom slipsen.

image25


jag är så lat

Jag har gått och velat ha låten "Samson" av Regina Spektor nu i tre månader.
Varför öppnar jag inte bara LimeWire och laddar ner låten? Nej, jag orkar inte. Det är så jobbigt, programmet är så segt att starta och jag får ändå bara en massa virus.

Nu har jag iallafall satt igång proceduren som det krävs för att få låten. Men vad händer, om inte att programmet vägrar ansluta till nätverket. Vilket oflyt man kan ha!

Så, är det någon som känner att han/hon skulle kunna skicka låten till mig, får denne gärna göra det.

skolfoto imorgon

Det är alltid lite nervöst inför skolfotot. Hur ska man se ut? Vilket av alla två hundra smile som man testat är verkligen det bästa? Vad ska man ha för kläder på sig? Och frisyren?

Det mesta som oroar mig är om jag inte får stå bredvid Martin och Dellie. Det är nog viktigast, för om jag står bredvid dem så ser jag inte så extremt lång ut! Alla i klassen (30 tjejer) är högst 1.70 lång, jag är 1.80. När de tre övriga killarna i klassen slutade nu till tvåan, och Cassi likaså (som också är lång), känner jag mig mer och mer som en jätte! Inte så speciellt kul faktiskt. Därför vill jag stå bredvid Dellie och Martin eftersom de, liksom jag, är långa.

Jaja, det löser sig väl!

Billie till Linköping

Jag fick precis veta att Billie the Vision & the Dancers ska spela på Skylten den 1 november.

image23

kass dag blev bättre

Idag när jag var i Vasahallen kom damlagets nya coach fram till mig och bad mig börja spela basket igen. Jag förklarade för honom varför jag slutade i våras på grund av knät osv, men han insisterade på att jag skulle komma ner till träningen och prova en gång till. Han behövde fler långa spelare och ville ha en stark trupp med linköpingsfödda spelare, eftersom studenterna alltid har ursäkter till att inte träna och spela matcher (tentor, nollning, fester m.m.).

Det kanske låter töntigt, men jag blev så glad över att han kom fram till mig och sa detta. Även fast jag kanske aldrig kommer kunna spela basket, så vet jag att det inte är för att de inte vill ha mig där, utan för att jag är skadad. Det här samtalet med honom gjorde lite av min dag alltså. Det och en påse Tropi-Frutti från Haribo.

High Fidelity

Jag vet inte varför, men jag bara älskar den filmen, den är fullkomligt underbar.

Jag får en speciell känsla inombords, när jag har sett en sjukt bra film. Det är inte så många filmer som gett mig den känslan, men några av dem är just High Fidelity, Smala Sussie, Tjenare Kungen, I am Sam och The Notebook. Musik kan för all del också ge mig liknande känslor, men de är ändå annorlunda. En väl gjord film är verkligen ett masterpiece.


för mycket att göra

Det känns som att jag har alldeles för mycket att göra just nu, saker jag helt enkelt inte orkar eller hinner göra.

Imorgon torsdag ska jag först till skolan 8.10-16.10. Klockan 16.20 börjar min bas-lektion (som jag behöver öva till). Lite senare, halv sex ska jag tillbaka till musikskolan för att spela med en jazzgrupp. Halv sju har vi undervisning utanför skolan i form av bio, vi ska se "This is England" som engelska-lektion (vi får kompledigt). Klockan sju börjar Inter Sports klubbkväll som min syster vill ha sällskap på. Och samtidigt som allt detta borde jag vara hemma och ta hand om min andra lillasyster eftersom mamma ska på middag med kvinnliga läkarförbundet.

Vidare till fredag. Skola 8.10-16.00, sen ska jag till Lambohovshallen och sitta sek från halv sju till tio. Under den här tiden vill jag hellre umgås med mina klasskompisar och träffa annat folk på Stångebro.

Lördag, innebär att sitta sek på förmiddagen/eftermiddagen, och på kvällen kanske gå på bio med mamma och se Tatuerad Torso, eftersom både hon och jag är freaks av Helene Tursten som skrivit boken som filmen grundar sig på.

Söndag blir det åter igen att sitta sek. På kvällen kanske jag ska se "This is England" om jag slipper på torsdagen.

Hela de närmsta dagarna är helt fullspäckade, känns det som. Jag vill ju vara ledig och försöka bli frisk! Den här förkylningen eller vad man nu ska kalla det, börjar gå mig på nerverna. Det är liksom inte okej att vara sjuk åtta veckor i streck.

Jaja! Nu har jag klagat färdigt, bäst att göra klart basläxan och spanskan, så jag får sova lite.

pianolektion

Idag hade jag min första pianolektion för den nya läraren, Jens. Han verkar helt okej, eller faktiskt riktigt bra. Fast det är förstås, jag har ju bara Mall att jämföra med, och det är ett känt faktum, att hon är världens sämsta pianolärare.

Jag och Malin från klassen hamnade i samma grupp, vilket är något konstigt eftersom jag har spelat i åtta år, och hon bara i två. Jag tycker mest synd om henne eftersom jag själv skulle bli jättestressad om jag spelade med någon som var bättre än mig.

Jens kör på ett annat system än Mall, mer ackord och improvisation och mindre traditionell undervisning, vilket jag tycker är bra. Jag gillar inte riktigt att sitta och traggla med noter för både vänster och höger hand. Ackord känns roligare att spela, man blir mer motiverad. Självklart ska jag ju fortfarande spela not-låtar, men att få lite variation skadar ju inte.

image22

Linköping basket cup

KFUM Linköping basket har sin årliga cup nu i helgen och behövde folk som kunde hjälpa till. Snäll som jag är, hade jag lovat att sitta i seketariatet på några basketmatcher i helgen. Visst, tänkte jag, två matcher eller så fixar jag lätt.

Idag fick jag ett mail av Roger och jag skulle visst sitta sex matcher. Tack, där fick jag något att göra den här helgen! Jag fick självklart sitta två matcher varje dag på cupen, vi måste ju sprida ut bördan!

Fredag i Lambohovshallen:

18.30 NUBF - Hybrid
20.15 Telge - Täby

Lördag i Vasahallen:
12.00 Alvik - Oskarshamn
13.45  Telge - NUBF

Söndag i Vasahallen:
8.30 2:an Herr grupp 1 - 1:an Herr grupp 2
10.15 1:an Herr grupp 1 - 2:an Herr grupp 2

Det ovanstående är mest för att jag själv ska komma ihåg det.

Kolmården

Efter en helg på Kolmårdens djurpark har det kläckts citat som:
Kajsa: "Vissa blir högljudda när de blir fulla, andra blir tystlåtna."
Oscar: "Och en del somnar."
Jacob: "Och en del vaknar aldrig igen."

"Jag är hög på 99-procentig choklad."


RSS 2.0