teckning

Jag satt längst bak på golvet i det överfulla klassrummet idag och ritade lite i mitt block. Greger, min mentor satt bredvid mig och antecknade saker som vår lärarkandidat sa. Helt plötsligt sa han "fortsätt med det där, det är svårt att rita ögon, men du är duktig". Wey! Dagens bästa komplimang utan tvekan eftersom Greger är konstnär på fritiden. Jag har sett hans tavlor och de är snygga!

Bara för att han sa så, var jag tvungen att leta upp mina gamla teckningsblock. Det väcker många känslor att titta på de gamla bilderna. Varje bild påminner mig om en viss händelse/känsla som jag upplevt. Tänk att man kan få såna flashbacks bara av att titta på en tecknad bild!

Jag har börjat dricka té (te?) på morgonen. Dels för att jag är så trött på oboy, juice, yogurt och fil och dels för att jag vill ha något varmt i mig. Godaste téet är det med citronsmak, tätt efter kommer apelsin. Sånadär konstiga sorter som Earl Grey och Rain Forrest är inget som faller mig i smaken utan fräscht av citrus ska det vara. Det ska vara hälften té, hälften socker och såklart pås-té, blä för lösvikt.

image207



nostalgi-playlist

Jag ska knåpa ihop en nostalgiplaylist för varje år från och med år 1997 2000 (jag ändrade mig) tills idag. Jag struntar i om ni andra finner detta tråkigt, själv älskar jag playlists, topplistor och nostalgi.

Några självklara kandidater är
  • Beatles - Yesterday
  • Varnagel - Den Perfekta Rebellen
  • KSMB - Polsk Zchlager
med mera! Jag återkommer när playlisten är färdig.

shoppat

Jag, Äma och Ämas lillasyster Sofia var på stan idag efter skolan och fyndade lite på H&M's slutrea. Jag handlade en klänning (wehoo, nåt att ha leggingsen till), en jättemjuk och skön tröja på herravdelningen samt ett kit med fransk manikyr-lack. Fransk manikyr är så inte mig som det kan bli, men jag blev sugen på det för några dagar sedan. Nu har jag målat naglarna och de är superheta! Det blev lite snett och kladdigt, men det är ändå fransk manikyr!

Vi förstår ju ändå inte vad ni säger!

image206

Mini-Anne

Idag hade vi en väldigt annorlunda dag i skolan. Såhär såg schemat ut:
  • Sex & Samlevnad tillsammans med Kärleksakuten. Diskussion om kärlek, sex och porr.
  • Hjärt- och Lungräddning (HLR)
  • Lunch
  • Föreläsning om sex
  • Föreläsning om kost och hälsa
HLR var bland det roligaste jag varit med om på läänge! Ni anar inte hur kul man kan ha tillsammans med en docka, en film och roliga kompisar. Det spårade ur totalt och det är precis så det ska vara. Greger, vår mentor kunde knappt hålla sig för skratt han heller när instruktionstanten på tvn bad oss att i en krissituation ta upp vår papptelefon och ringa 112, för att sedan pumpa dockan i takt med musiken.

Om ni varit med om HLR tidigare så vet ni att dockan kallas för Anne. Denna docka var i miniformat och kallades därför för Mini-Anne. Hon levereras komplett med ansiktsmask, papptelefon, knäskydd, extra lungor, en filt att lägga henne på och dessutom en påse att förvara alla prylar i.

image203
Jag tyckte om min Mini-Anne!
image204
Pumpa i takt med musiken med svankad rygg, det är grejer!
image205
Till sist fick vi öva framstupa sidoläge. Dälly råkade döda mig, men posade glatt ändå. Det är förövrigt hon som tagit alla bilder.

fjortisar..

På min förra skola Nya Munken fanns en tjej som var två år yngre än mig. Hon var en såndär typiskt skränig blattebrud (no offense!) med fjortisattityd.

Det dumma är att hon nu två år senare inte har ändrat sig ett skvatt. Och det allra dummaste är att jag en gång på fyllan och villan slängde ur mig "Men varför pratar aldrig vi med varandra? Vi går ju alltid av på samma busshållsplats!". Vi gick tillsammans hem från bussen den kvällen och skrattade och hade kul. Nu efteråt när jag inte är det minsta onykter, hälsar hon ju fortfarande på mig varje gång vi ses på bussen och vi går alltid hem tillsammas (hon till sitt och jag till mitt såklart). Men jag tycker verkligen att det är jobbigt. Vi har ingenting gemensamt, och då menar jag verkligen ingenting. Jag orkar inte med henne! Fast, jag får väl helt enkelt skylla mig själv. Ibland ska man bara hålla tyst. Det positiva med det hela är väl att jag har utökat min bekantskapskrets, men om det är till så stor glädje vet jag inte.

gnistrande snö

Jag vill bara visa hur fint snön glittrade på marken igår:
image201

image202

leggings

I fredags köpte jag ett par leggings på Gina Tricot och de är helt underbara! Jag skulle kunna leva resten utav mitt liv i dem. Det är så mysigt att gå omkring i leggings att jeans bara känns stelt och varmt. Innan har jag bara köpt 2 för 79kronorsleggings på H&M hela tiden, men nu investerade jag i ett par "rejäla" i bomull och de kostade hela 99 kr. Men jag kan lova er att de är värda varenda krona.
image200



självdiciplin

Jag måste allvarligt talat tagga ner på mitt godisätande. Det är ett beroende som jag lugnt skulle klara mig utan. Nu de senaste dagarna (veckorna) har det inte gått en dag jag inte ätit godis på nästan. Det dumma är att det oftast inte bara blir någon liten godisbit utan en hel påse. Det är livsfarligt för en som mig att ha en massa godis liggandes hemma, det blir bara uppätet. Schwosch sa det och så var den påsen borta. Jag kommer att bli tjock!

SJÄLVDICIPLIN Kajsa, SJÄLVDICIPLIN! Är det någon som har ett tips på hur man blir mer självdiciplinerad?


dagens planering

Idag ska jag:
  • Sammanställa en massa frågor som jag ska ringa till polisen och fråga till ett skolarbete om prostitution
  • komma till skolan för att ha mentortid, spanska och Ge-Mu
  • åka hem och öva piano
  • tillbaka in till stan för att jobba
  • hem och sova

Egentligen borde jag ha gått till skolan nu på morgonen. Men i och med att Martin är helt osammarbetsvillig så kände jag att jag lika gärna kan göra klart vårt arbete hemma istället för att sitta i skolan och tjata på honom som nån jävla surkärring.
 
image199

söndagsångest

Återigen söndag och återigen ångest, fy!

Jag har bytt arbetspass, nu mer arbetar jag söndag, måndag och tisdag istället för att jobba två pass på söndagar och ett på tisdagar. Jag är sjukt opepp på att gå till jobbet idag (har ni hört det förr?) och är dessutom bakfull. En dag som denna vill jag bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv. Men jag antar att jag mår som jag förtjänar.



snö?

När jag vaknade hemma hos Dälly i morse låg det ett vitt täcke över hela marken. Det hade alltså snöat hela natten, vintern är tillbaka! Nu har jag fått en anledning till att prova min stjärtlapp som jag köpte igår. Vilken tajming va? Fast just nu är min familj hemma hos mormor och jag är inte så sugen på att åka stjärtlapp/pulka själv. Sånt gör man med sina systrar!

fääzt

Dälly ska ha födelsedagsfest ikväll och jag har stor panik över vad jag ska ha på mig. För ett halvår sedan skulle jag inte ha brytt mig en sekund om vad jag tog på mig när jag skulle på fest, men nu är det annorlunda.

När jag nu faktiskt äger två klänningar och en hel drös med kjolar så känns det helt plötsligt kul att klä upp sig. Det dumma är att min ena klänning är borta (antagligen hemma hos pappa) och det är just den jag vill ha på mig. Den andra klänningen hade jag på nyår så då känns det på något sätt dumt att ha den idag med. Jag är verkligen kass på att matcha något med kjolar. Jag känner mig så obekväm i linne, så det är inte att tala om. Det som blir över är väl bara tshirt eller kanske nån långärmad, men hur kul är det? Jag måste helt enkelt hitta linnen som jag trivs i. Ikväll blir det product of the 90's-tröjan tillsammans med en kjol jag sytt själv. Flashigt, eller hur!

stjärtlapp

Jag vet att vintern redan är slut men jag kunde inte motstå frestelsen när jag var på ica idag att få en gratis stjärtlapp. Om man köpte åtta stycken chokladbitar (för 40 kr) så fick man stjärtlappen helt gratis. Den är så fin, jag älskar reklam-prylar! Helst av allt skulle jag vilja ha en kexchoklad-takbox eller en marabou choklad-luftmadrass. Men detta duger gott till mig. Jag har ju redan en Plopp-tröja. Min föredetta coach Johanna jobbar på Cloetta och gav oss alla i laget en varsin plopp-tröja att värma upp i innan matcher.
Hihi, jag älskar Cloetta! ; )

image198

Varför sova?

Jag gillar inte att gå och lägga mig. Hela grejen med att först borsta tänderna (booring!), gå på toaletten, stoppa in nattandställningen, byta om till nattkläder, kolla schemat tills morgonen efter för att sedan ställa mobilen på ringning till att släcka lyset och till sist krypa ner under täcket tar en sån evinnerlig tid. Just nu sitter jag här vid datorn och bestämde mig för två timmar sedan att jag skulle gå och lägga mig. Varför är jag inte i säng ännu då? Bra fråga..

Jag har börjat med att alltid ta en kort promenad innan jag går och lägger mig. Jag älskar verkligen att gå ensam på öde gator mitt i natten. Det är så fridfullt på något sätt. På sommaren kan man gå ut om man inte kan sova och bara lägga sig i gräset någonstans och tänka. Nu när det är kallt blir det jobbigt att ligga ner i gräset men promenera kan man ju alltid göra. Jag brukar ta en sväng runt kvarteret alternativt bara ner till busshållsplatsen och tillbaka. Själva grejen är att få frisk luft och att få rensa sina tankar lite. Fast idag är det nog för kallt för att ens ta sig ut, jag sitter liksom här och skakar redan nu.

Mitt varma dundäcke kallar mig och jag tror bestämt att John Blund varit här och kastat sömnpulver över mitt huvud, det är så tungt. God Natt!

bloggportalen

Nu har jag skaffat mig en egen liten plats på Bloggportalen. Vi får se till vilken nytta det blir, antagligen ingen.

På tal om något helt annat blev mitt röd-rosa hår mycket uppmärksammat idag, både på gott och ont. Själv är jag sjukt nöjd och ångrar mig inte en sekund att jag färgade. Det är bara för er som ser mig varje dag att gilla läget!

image197
Nej, jag är inte vindögd..

improvisation

Att improvisera jazz är bland det roligaste som finns inom musiken och det är precis vad vi ska rikta in oss på med Glenn & Grabbarna nu i vår. Det är så skönt att bara sitta och spela lite, improvisera fram en melodi, men att det låter jätteproffsigt ändå. Vet man bara inom vilka ramar man ska hålla sig så låter i princip allt bra.

Det känns som att jag kommit över en musikalisk tröskel och nu bara flyger med vinden. Sånt har hänt förut, men så har jag fastnat vid en uppförsbacke igen. Men när man väl är över, då är det värt allt slit. Jag älskar mitt piano och skulle nog begå självmord om jag blev av med mina fingrar. Ehm, kanske inte.. Men sedan basketen försvann i mitt liv har verkligen musiken tagit över. Jag tycker synd om er som inte upptäckt storheten med att kunna spela ett instrument. Det öpnnar dörrar och är det största universala språket.

Thank you for the music.

åh herre gud

image196
Mitt utsmetade smink är ju hetast på hela bilden..

ikväll

Det blev tillslut en väldigt lyckad kväll tillsammans med en alkoholdrickandes Martin, en ölhävarmästare till Marcus, Dälly som artonåring, Madde, ölhävarens flickvän och så jag och Äma. Jag borde kanske egentligen inte skriva när jag är full, men det är nu det kommer.

Jag berättade faaaar too much för Äma ikväll när jag låg på hennes mage i en sandlåda i trädgårdsföreningen. Sånt där som jag egentligen inte berättar för att det är så sjukt pinsamt. Men jag berättade anyways och hon är så bra som lyssnar. Alltså, vissa människor vill bara höra för att veta allt, men hon lyssnar verkligen. Jag jämför henne lite med jockistjockis som också alltid lyssnar. Tack för att såna som er finns! <3

Jag insåg också nu ikväll att jag aldrig mer ska lyssna på "between the bars" igen. Det påminner så sjukt om en viss person, och jag kan verkligen inte lyssna på låten utan att tänka på denne.

Drink up baby
Stay up all night
With the things you could do

You won't but you might
The potential you'll be
But you'll never see
The promises you'll only make
Drink up with me now
And forget all about
The pressure of days
Do what I say
And I'll make you okay
Drive them away
The images stuck in your head

People you've been before
That you don't want around anymore
That push and shove and won't bend to your will
I'll keep them still

Drink up baby
Look at the stars
I'll kiss you again
Between the bars
Where I'm seeing you there
With your hands in the air
Waiting to finally be caught

Drink up one more time
And I'll make you mine
Keep you apart
Deep in my heart
Separate from the rest
Where I like you the best
And keep the things you forgot

The people you've been before
That you don't want around anymore
That push and shove and won't bend to your will
I'll keep them still

hur blir det nu då?

Det verkar som att grejen vi planerat och längtat efter kanske inte blir av, och det vore så himla tråkigt. Jag har verkligen sett fram emot det här men så kommer nåt litet töntigt men ack så jobbigt i vägen. Jag säger inte mer för då förstår kanske personer som inte ska få veta det, vad det hela handlar om.

Och nu är jag jättehungrig. Pianolektionen börjar 13.20, men innan dess hinner jag nog bort till Don Quixote för att köpa en kebab. Mums, det var länge sen! Om man handlar mellan kl 11.00 och 13.00 så får man en 33cl cola på köpet tror jag. Det kan jag behöva, så som min ekonomi ser ut. Jag får nämligen ingen lön den här månaden så det enda jag har att leva på är studiebidraget. Det låter bortskämt, men jag har blivit lite lyxig av mig nu sedan jag fått både lön och studiebidrag varje månad. Shame on me!

jobb-klagan igen

Det går så förbannat dåligt för mig på jobbet och jag mår bara sämre och sämre varje gång jag är där. Jag får prestationsångest för att jag inte får iväg tillräckligt med utskick och själva situationen är inte den roligaste heller.
Jag pratade med min chef ikväll om jag fick byta arbetsuppgifter till att istället samla in pengar till barndiabetesfonden. Han ville ha kvar mig på Solidar eftersom det gått bra för mig tidigare och att jag bara haft "otur" de senaste arbetspassen. Jag vet inte om det bara är otur, det är nog lite omotivation också..

image195
Visst blir du sugen på att köpa ppm-förvaltningstjänster?

langar'n

Dälly har som jag har sagt fyllt arton! Idag firades det med att hon köpte ut ett sexpack 2,25% cider till mig och Äma. Jag tror att jag tyckte situationen var mer spännande än vad hon själv tyckte, jaja!
image194
dålig kvalite på bilden skylles på min mobilkamera.

ljushuvud

Jag tror aldrig att mitt hår varit såhär ljust. Eller, det var ganska ljust i somras när det blekts av solen och när jag var liten.. Whatever! Jag har i vart fall blekt håret nu för tredje gången på två veckor. Det är superljust! Jämför jag med exempelvis Äma så är det såklart jättemörkt, men jag tycker att det är jätteljust för att vara mig. Snart ska jag färga det rött också men inte förrän det har reparerat sig lite!

image191

För att jämföra, ett par veckor sedan:

image192

att bli vuxen

Imorgon fyller Dälly 18 år och jag är SÅ avundsjuk. För mig är det ju ett tag kvar, nämligen ända till maj. Men då ska det dras krogrundor och det ska fyllas i frånvarorapporter själv och det ska.. ja, vad ska man göra?

Jag lovar att min 18årsdag bara kommer innebära en massa ansvar och jobbiga saker. Å andra sidan ska jag pierca mig den dagen och det ser jag verkligen fram emot!

jobb jobb och åter jobb

Här sitter jag nu och väntar på att klockan ska slå tolv och att arbetspasset ska börja. Jag är så sjukt opepp på att arbeta som en människa kan bli! Jag skulle hellre vara hemma och plugga. Jag lovar, det är sant. Geografin är faktiskt inte så tråkig om man sätter den i förhållande till mitt arbete. Ett enda ord kan beskriva det: enformigt

Och varken Rrerre eller Marcus har dykt upp, de kommer säkert inte förrän ikväll. Blöhö, jag får sitta här själv i 4 timmar.

Slutklagat!

Dax Flame

Dax Flame, the man, the myth, the legend. Här är en kille som tecknar honom. Vilka skills killen har alltså! Måste ses:


Och har ni aldrig sett Dax fina videoblogg måste ni kolla in på hans channel på Youtube. Mitt favorit video-diary-inlägg av honom är utan konkurrens nr 32 - TAPE FACE. Kvalitetsvideoinlägg om man jämför med Blondinbella, Stina-Lee och alla andra "bloggkändisars".

storm

Gud vilket stormväder det är ute! Igår festade jag lite smått i Lambotown (också kallat Lambohov) och det blåste så mycket att man nästan flög iväg. Jag sov över hos Linda och när vi vaknade hade skottkärran som stod i carporten flyttat sig flera meter och en snöskyffel hade blåst ungefär 20 meter och blockerat ingången.

När jag kom hem möttes jag av synen att stuprören hade blåst dän och låg på gräsmattan utanför mitt rum. En annan takränna var halvt loss och dunkade mot fönstret. Det är helt sjukt! Kommer ni ihåg den där dagen när det blåste såhär mycket förra gången? Det var cirka 4 år sedan och just den dagen skulle jag i motvind cykla 6 km in till Vasahallen för att träna basket. Det var en pina, big time.

4500 hushåll i Östergötland är utan el och flera träd har blåst omkull skriver Corren. Jag är inte förvånad! Tur att vårt hus har sluppit elavbrottet iallafall, det är så obehagligt. Utan el känner iallafall jag mig väldigt liten och ensam. Det är ju en slags trygghet att kunna tända en lampa, kontakta någon via msn eller bara ha värme. Dagens i-landsproblem?

Min mormor är bäst

Jag fick i uppgift på historian att intervjua en gammal person i släkten. Utan tvekan valde jag såklart min mormor. Hon betyder så himla mycket för mig och är min absolut största förebild. Vi kan sitta och snacka i telefon i en och en halv timme ibland utan att märka att tiden gått. En helt underbar person. Hon är en sån som känner direkt om någon inte mår bra, och hon bryr sig verkligen om alla. Hon är 68 år gammal och äger ett eget hyreshus. Lägenheterna hyr hon ut till alkoholister och knarkare för att de ska komma på rätt köl igen. Hon dömer inte en människa förrän hon lärt känna denne, och det är det jag beundrar mest. Tänk om vi alla kunde skippa allt vad förutfattade meningar och fördomar hette, vilken bra plats det här skulle bli att leva på då.

Märker mormor att något inte står rätt till, då säger hon ifrån. Bara för att hon har utländsk brytning och ett svårstavat namn, ska hon inte behandlas annorlunda. Och det gör hon inte, för hon säger ifrån. Hon vet att ta för sig och hon vet när hon ska hålla sig undan. Hon är en riktig solstråle som kan få vem som helst positivt inställd. Jag lovar, du skulle älska henne om du känt henne, det går liksom inte att tycka illa om en sån som hon.
Heja mormor! <3

mysteriet med nycklarna

När jg skrivit klart mitt spanskaprov idag, insåg jag att jag inte längre hade mina nycklar hängandes i byxhällan. Jag gick tillbaka in till klassrummet och Katja, min spansklärare sa att Dälly hade tagit mina grejer. "Fuck!", tänkte jag. "Då har hon ju mina nycklar!" Jag bad vaktis öppna skåpet så att jag iallafall kunde få min väska och busskort. Efter ungefär 20 samtal och fyrtio minuters irrande runt i skolan kom jag äntligen fram i Dällys telefon. Hon hade inte mina nycklar. Då kom paniken på allvar. Jag är inte en person som tappar bort mina nycklar, det händer liksom inte. Visst, de kan förläggas här hemma, men inte i skolan.

Jag gick tillbaka till vaktis och frågade om de möjligtvis inte hade fått in några nycklar under dagen, och vet ni vad? Han hade dem. Hela nyckelknippan hängde där och skrattade åt mig på kroken för reservnycklar till skåpen. Jag blev väldigt lättad och kunde äntligen ta mig till musikskolan för lite kontrabaslektion och rep med Glenn & Grabbarna.

Vet ni förresten, Glenn frågade mig om jag inte ville börja spela i Skolmusikkåren, en orkester. Han frågade mig förra året också men då vågade jag inte riktigt. Men nu till hösten, varför inte? Att ha spelat i en orkester är ju en väldigt stor upplevelse tror jag. Jag måste tänka på saken.

image190
Thank god, they're back!

Long ago

Alla som någonsin spelat ett instrument har förmodligen också fått "Long, Long Ago" i läxa. Jag har den just nu som läxa på kontrabasen, och den var lätt som en plätt. Jag har i och för sig spelat den både på fiol och piano innan, men detta var en ny variant. Efter varje liten strof ska man spela ett extra D i basen. Det blir lite effektfullt. Jag hittade dessutom texten till sången på internet.
Google is my friend:

Tell me the tales that to me were so dear,
Long, long ago, long, long ago,
Sing me the songs I delighted to hear,
Long, long ago, long ago,
Now you are come all my grief is removed,
Let me forget that so long you have roved.
Let me believe that you love as you loved,
Long, long ago, long ago.

Här kan ni lyssna på låten och se resten av texten, haha!

Besöket hos kuratorn

Jag har alltid varit rädd för kuratorer, de verkar liksom så läskiga! Men denna kurator som jag träffade idag var faktiskt väldigt snäll och förstående. Hon heter Martina och är liksom Niklas en person som kan känna hur jag mår bara genom att titta på mig. Det är läskigt, men samtidigt hur häftigt som helst.

Vi satt och pratade i över en timme och jag missade både lunchen och halva spanskan, men det gjorde ingenting. Det känns lättare nu på något sätt, som att hon tog bort en del av det som tynger ner mina axlar. Det låter jättefjantigt, men det är precis så det känns. Jag ska träffa henne igen om ungefär en vecka och det känns faktiskt riktigt bra.

Jag ber om ursäkt för att min blogg har blivit väldigt känslosam på sista tiden, men jag orkar inte riktigt skriva om en massa annat tjafs. Dessutom har antalet besökare ökat, skumt.

..och hur mår Ryssland?

Jag orkar inte göra detta förbannade arbete. Det är skitkrångligt och jag har inte börjat än.

Och nu ska jag tydligen till kuratorn om en kvart. tack för att folk berättar saker för mig!

IV

Jag hatar att välja. Varför kunde man inte bara ha fått ett paket med kurser att läsa? Jag har så himla svårt för att bestämma mig när det gäller sånt här. Jag har 100 poäng och jag vet verkligen inte vad jag ska välja!

Det jag står mellan är kombinationerna:
Mode- och klädsömnad, 50p
& Hantverksorientering inriktning frisör, 50p
eller
Textkommunikation A, 100p
eller
Spanska steg 2, 100p
eller
Företagsekonomi A, 50p & Rättskunskap, 50p
eller
Matematik C, 100p
eller
Fotografisk bild A, 100p
eller
Ensemble A, 100p
eller
Samhällskunskap C, 100p
eller
Möten med tro, 50p & Litteratur och litteraturvetenskap, 50p

Hjälp mig!

topp 3 - godisaffärer

Jag älskar verkligen godis, det är det nog ingen som har undgått. Nu ska jag ranka de bästa godisaffärerna i Linköping.
  1. Panino
  2. Tempo
  3. Cloettafabriken
image189
En bild på mig från i våras när jag och Dälly irrade runt i Ljungsbro i fem evigheter innan vi fann den efterlängtade Cloettafabriken. Det var värt mödan att ta fel buss och att leta en himla massa. För där fanns en guldgruva.

blöhö

Det kändes lite stelt idag i skolan efter att jag skrivit det där hemska blogginlägget igår, men ändå var det sjukt skönt att få ur sig det. Det har liksom gnagt där inne rätt länge.

På tal om något annat har jag ett så sjukt starkt sockersug att jag inte vet vad jag ska göra, och inget socker har jag. Fan, och imorgon är det bara tråkiga lektioner. Dessutom står det en massa jobbiga saker i min kalender som jag inte vill ta itu med. Godnatt!

betyg i kör

Vi hade betygssnack för Körsång A idag. Jag får ett G och det ska jag väl vara nöjd med, ändå hade jag nog hoppats på ett VG. Min körledares första kommentar när jag kom in i rummet var: "det är svårt att bedöma en sån anti-sångare som dig". Vafan, jag har ju börjat sjunga! Det är tack vare den här himlans musikprofilkören som jag vågat sjunga för andra över huvudtaget. Utöver detta har jag ackompanjerat kören vid flera tillfällen och dessutom varit aktiv med att fixa spelningar till oss. Jaja, det är väl bara att inse att jag körde på kriteriet "eleven uttrycker sig med god sångröst och anpassar sin röst i en körklang". Det där med god sångröst är väl inget jag besinner.

I Gehörs- och Musiklära ska jag fan i mig ändå få högre betyg!

Kriterier för betyget Mycket väl godkänt:
Eleven uppfattar gehörsmässigt och återger relativt komplicerade musikaliska sekvenser.
Eleven använder på ett personligt sätt sina kunskaper i eget musicerande.

orangehårig brud

Nu har jag kommit till steg två i min svart-till-rött-färgning. Jag har nämligen blekt håret en andra gång. Det blev mycket oranget. Sådär typiskt oranget som det blir på folk som håller på med en blekningsprocedur. Min skåpsgranne håller på med exakt samma sak, bara att hon inte ännu vet vilken färg hon ska färga sen när hon blekt klart. Jag är däremot stensäker på vilken färg det ska vara på resultathåret, nämligen skrikande rött!

image188
Just nu ser jag ut såhär..

Fix You

Älin skickade en låt till mig via bluetooth i fredags, och jag känner igen mig så jävla mycket i den. Men än mer känner jag igen henne själv i den. Och mina problem är så jävla meningslösa om man jämför med hennes. Jag borde bry mig mer om en henne än vad jag gör. Hon är en helt underbar person och så oerhört omtänksam att jag ibland bara vill börja lipa för att jag själv är så dålig på det. Om någon behöver extra kärlek så är det hon, och det ska jag försöka ge henne. Jag hoppas att du läser detta.

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
could it be worse?

Lights will guide you home
and ignite your bones
And I will try to fix you

ett inlägg som egentligen skulle ha postats igår

"Du får skylla dig själv att du inte är i skolan."

Alltså, vissa personer har verkligen svårt att förstå andra människor. JA! Jag skolkar en del. JA! Jag vet att jag inte borde göra det. JA! Jag får skylla mig själv att jag missar saker på lektionerna. MEN! Varför denna jävla attityd? Jag blir så förbannad. Det är inte mitt fel att jag inte orkar skolan. Det är inte mitt fel att jag mår dåligt av att gå dit och försöka mitt bästa och ändå inse att det kommer gå åt helvete. Det är för fan tack vare er jag går dit över huvudtaget. Skulle ni inte finnas där, skulle förmodligen inte jag heller göra det. Det är ni som är ljusglimten varje dag, det är ni som får mig att orka. Sen får jag den där jävla kommentaren. Kommentaren om hur kass jag är (nej, det sägs inte rakt ut, men jag kan väl läsa mellan raderna), hur jag verkligen får skylla mig själv. Det får mig inte att må bättre iallafall..

Ibland har jag bara lust att äta några tabletter och somna in föralltid. Det är så jävla jobbigt. Jag har varken lust att gå till skolan och mötas av era interna skämt som jag inte har en aning om vad det handlar om eller skaffa mig ett jobb på heltid. Jag har heller ingen lust att bara ligga hemma i soffan och dega. Jag har inte lust med någonting. All glädje har liksom försvunnit. Jag har ingen kämparglöd kvar för någonting. Jag har planerat mitt självmord. Det var ett tag sen, men jag har kvar lappen där det står uppskrivet vilka som får komma på begravningen, hur mamma (eller vem det nu är som läser den) ska få tag i alla. Fan, det kanske inte ens är någon som vill komma och se mig som ett ruttet lik begravas på en jävla kyrkogård?

Det är personer som Marcus som får mig att må bra. Idag kläckte han nog veckans bästa alltså:
"Tanken att gå och sätta sig och runka i ett hörn är ju rätt lockande nu". Han är så klockren som en människa kan bli. Utan honom och Rrerre my brootha skulle jag aldrig fixa att gå till jobbet.

festivaler..

Jag vet inte hur jag ska göra med årets sommar. Jag är jättepepp på att åka på massor olika festivaler men jag vet inte vilka, och med vem.

Hultsfred vill jag åka på eftersom jag varit där de två senaste åren, som en tradition liksom. Problemet är att Lina antagligen inte kan följa med eftersom hon ska flytta til Argentina den jäveln. Det kommer nog inte bli samma sak utan henne eftersom vi tillbringat de senaste festivalerna ihop.

Peace & Love vet jag inte ens om jag vill åka till. För det första känns det konstigt om jag ska åka med "braceface"-campet som var där förra året. De kommer säkert bara göra festivalen till en fortsättning på deras förra, och jag kommer bli femte käppen i hjulet (eller hur det är man säger). För det andra känns det oerhört skumt för mig att gå på en festival på asfalt. Att konserterna hålls mitt inne i Borlänge osv. Jag vill ju ha gräs, lera och damm! ; )

Emmaboda är jag sjukt sugen på! Det är en liten festival som ändå har en hel del bra band på sitt startfält. Någon som är på?

Augustibuller vill jag också väldigt gärna åka på. Det verkar som att flera olika gäng ska åka dit som jag känner, och då kan jag nog hänga på dem.

Wacken Open Air är en festival i Tyskland som jag väldigt gärna skulle åka till. Det är stor festival med många stora band från rock- och metalscenen.

Arvika, har jag aldrig varit så speciellt sugen på men nu i år känns det som att jag faktiskt skulle kunna åka på den. Deathstars kommer, och de lägger jag gärna 695 kr på för att se (+party).

Sweden Rock är jag också lite småsugen på. Även fast jag inte tror att jag passar in i mallen över typiska Sweden Rock-besökare, så tror jag att det kan vara en upplevelse. De verkar alltid ha bra band på den festivalen.

Självklart ska jag inte åka på alla de här festivalerna, men jag vill verkligen åka på mer än en i år.

image187
Festivalliv är underbart! bild: Lina Vaara

Varför gillar alla killar skandinaviska tjejer?

Vad är det som är så speciellt med oss här uppe i Norden? Vi blir ju knappt brunbrända, och de flesta är bara medelmåttligt snygga. Eller?

De grejerna som kan göra tjejerna här uppe snygga är följande:
  • Blont hår
  • Blå ögon
  • Stora bröst
  • Långa ben (?)
  • något mer?
Jag kan inte komma på något mer som kan göra personer härifrån extra snygga. Liksom, skönheten ligger i betraktarens ögon. Det måste vara att de som gillar exempelvis svenska tjejer, är van vid att tjejerna från dennes land ser ut på ett helt annat sätt och därför har "tröttnat" på det utseendet. Varför skulle alla svenska tjejer annars tända på italienska killar så som de gör?

Blond och blåögd i all ära. Men är inte mörkt brunt hår, lite brunbränd hy och mörka ögon+ögonfransar betydligt snyggare? Jag sätter inte kroppsidealet, men skulle gärna ändra på det som råder. Det är förjävligt. Men frågan jag ställde var inte varför skönhetsidealen ser ut som de gör, utan varför alla trånar efter skandinaviska tjejer. Är det någon som vet svaret på den frågan?
image185
Är Disney's Tinkerbell svensk? Hon ser ju iallafall så ut!

Freak Kitchen vs. Linköping Jazz Orchestra

Mattias "Ia" Eklundh med sitt band Freak Kitchen möter Linköping Jazz Orchestra där allas vår Glenna spelar. Ni vet, Glenn i Glenn & Grabbarna, min kontrabaslärare.

Jocke ville så gärna att jag skulle följa med på detta spektakel, men i och med att jag inte lyssnar så speciellt mycket på Freak Kitchen blev jag lite osäker. När jag fick veta att de jazziga gossarna (och tjejerna) också skulle medverka så ändrade jag åsikt radikalt. Det kan nog bli riktigt kul! Konserten äger rum den första mars och ännu har jag inte planerat in något, så det blir nog att jag ser dem då.

Linköping Jazz Orchestra
när jag såg dem på L'orient i höstas:
image183

Ia Eklundh:
image184
Bilden är lånad härifrån.

Mail till en prostituerad

Eftersom jag läser Samhällskunskap B, innebär det såklart en hel del fördjupningsarbete. Just nu håller vi på att skriva en "tidning" om vad som händer i Linköping under ytan. Idag hade vi redaktionsmöte och vi fick berätta lite om vad vi hittills hittat för källor som vi kan intervjua.

Vi har valt lite olika ämnen i klassen såsom utvecklingsstörningar, gatulangning av droger, kvinnomisshandel och våldtäkter. Mitt och Martins ämne är prostitution och trafficking. Nu när vi är mitt uppe i arbetet kan jag inte förstå varför vi valde det, det finns ju ingen fakta att tillgå! Vi provade att maila en tjej vi hittade på internet som utgav sig för att sälja sexuella tjänster, men vi har inte fått svar. Henne kan man kanske inte direkt kan stämma möte med för att göra en intervju. ; )
Någon som har tips på andra bra källor?

Vår lärare frågade oss om vi ville att han skulle ge våra artiklar till Corren, den lokala morgontidningen så att de kanske skulle kunna publicera dem. Självklart vill vi det! Detta kanske kan bli starten på min journalistkarriär? Jag är iallafall superpeppad!

WTF?

Läskigt! Jag vet inte ens om jag angav min rätta mailadress när jag registrerade mig. Ibland gör jag inte det för att slippa spam-mail. Och ändra lösenordet överallt, det känns jobbigt.
image182

beroende av att fixa med håret? nä!

Jag vet att jag fixar och håller på alldeles för mycket med mitt hår. Nu ikväll avfärgade jag håret så det blev lite ljusare. I och med att jag har såpass mycket svarta pigment i håret sedan toningen innan jul, vart jag förvånad över hur ljust det faktiskt blev.

Mitt hår är en aning slitet, men eftersom jag använder inpackning istället för balsam så funkar det ändå. En annan sak som är bra för slitet hår är att sova med fläta och att undvika tofsar med metallbit på. Sen jag ändrade på dessa saker har min hårkvalitet blivit betydligt bättre.

Snart blir det såhär ljust igen:
image181
fotograf: Dälly Wakenskinka

Dagens..

Äma ska få tandställning!
Hon kommer bli lik allas vår favoritperson på ytterligare ett sätt nu förutom hårfärgen.
äma
hahaha! Skadeglädjen är den sanna glädjen. Fast hon vill ju ha tandställning och då blir det inte lika roligt.

Varnagel lägger ner

På Helgon.net's trallpunkforum tillkännagav igår VarTobbe att han och hans band har slutfört sitt uppdrag. Alltså, inget mer Varnagel! Jag antar att ni som läser min blogg inte förstår den riktiga känslan av att en band som detta lägger ner. Varnagel, Skumdum och Anti-Flag utgör ju min topplista över skate-trall-punk-band. Klart som fan att det berör!

De ska ha en sista spelning på Café 44 i Stockholm någon gång i vår. Jag skulle gärna åka dit och se dem eftersom jag aldrig faktiskt sett dem live. Men jag vet inte.. Vilket opepp dag det blev nu när jag fick veta denna tråkiga nyhet.

Här har ni iallafall en av mina personliga favoritlåtar med dem:



Som ett jagat djur flyr jag undan dom
men jaktsäsongen är året om
och jägarna finns överallt
Dom sitter på väggar och hånler brett
så säkra på att jag redan sett
och slutligen få mig på fall

Jag känner inget starkare hot
än att manipuleras av er
så jag fortsätter att kämpa emot
och jag fortsätter riva ner

För jag är en människa, ingen jävla konsument

Dom fäller tankar, en efter en
och planterar små frön för att skörda sedan
få slakta sitt villebråd
Tvättade hjärnor skapar begär
och pengar kan köpa dig lycklig och kär
man arbetar för att få råd

Jag känner inget starkare hat
än mot att ständigt få se er skit
att offentliga ytor förvaltas privat
för att trygga dom rikas profit

Tänk vilken dröm att få åka in till city och se att all reklam var utbytt mot graffiti

Bästa strofen är helt klart "Tänk vilken dröm att få åka in till city och se att all reklam var utbytt mot graffiti". Jag ryser varje gång jag hör den delen av låten, det är så underbart.

Ursäkta för en massa trallpunk, men det är ju så underbart! Att inte alla upptäckt det..

Compatible

Om en timme har jag historiaprov och det lär gå åt helvete. Det firar vi med denna låt som jag för dagen tillägnar min historielärare och mentor Greger.

Tilläggas bör att denna låt spelar sig bäst på det ursprungliga språket svenska. Dock fanns inte den versionen på Youtube.

Mobilen är tillbaka!

Det är nog svårt att förstå, men jag är så sjukt glad! Jag har verkligen saknat min telefon.

Jag har förresten ett nytt spel på den här telefonen som jag inte hade förut. Det är något slags actionspel där man skjuter ner folk. Mycket roande. Förutom det, har jag självklart kvar mitt Sims 2 och Lunatix (Lumines Block Challenge).

back in the days..

Jag lyssnar igenom en gammal mapp med musik. Den är full av gamla trallpunk-låtar och lyckorusen väller över min kropp som vattnet gör i duschen. Jag blir sådär pirrig och glad som man blir när man tänker på den man är kär i. Just nu måste jag bara få vara 14 år gammal igen och citera en låt som jag älskade att citera när jag var i den åldern:

USA, USA! Landet som bombar nya städer varje da'.
Alla länder vill va med och alla länder står i kö
för att få vara med i slakten när de skyldiga ska dö
Men jag undrar hur många oskyldiga liv som måste tas
När USA drar fram i sin stora offensiv
.

Just den här låten är gjord av Lastkaj 14, och har du inte hört den så kan du knappast kalla dig för punkare (jag gör det inte heller men.. ). Jag har ungefär 100 låtar till som är ungefär likadana i den här mappen och jag vill fortfarande skrika rätt ut hur bra de är!

Jag kommer ihåg när jag fick hålla i en gympalektion i åttan. Vi hade basket och det bästa med lektionen var att jag fick välja musiken själv. Jag funderade säkert ett halvår innan jag kom på den perfekta playlisten. Den skulle innehålla pepp-låtar som funkade för gympa, samtidigt som jag ville provocera moderatererna/nazipacket i min klass så mycket som möjligt. Det blev inte lika lyckat som jag tänkt, eftersom gympaläraren stängde av musiken, men jag var väldigt nöjd ändå. Den här låten var iallafall med. Likaså Sten & Stalin's låt "Kapitalets Land", som kan vara en av de bästa låtarna i trallpunkshistorian.
Jag måste bara få citera den också.

Välkommen till kapitalets land
Där rikedom och välfärd går hand i hand
Skillnaden är hårfin mellan lycka och död
Och den som har pengar han lider ingen nöd

Där finns höga ekonomer som ställer och styr
Där finns feta statsministrar som får dig att spy
Dessa marknadens lakejer talar om hur allting är
Det är de som håller uppe denna orättvisa värld

Inget att göra? Spela fotboll!

Jag sitter på jobbet och vår ip-telefoni fungerar inte vilket innebär att vi inte kan arbeta. Istället fördriver vi tiden med att spela spel på datorn och att spela på det bordsfotbollsspel som är uppställt här. Det blev en lyckad första dag på jobbet i år. För kul, det har vi verkligen!

Jag ska få en ny telefon!

Jag fick nyss ett sms från pappa: Expert ringde. Du får en ny mobil. Hämta pappren som ligger i mitt kök. Åk till Expert och fråga efter Markus eller Sebastian. /Pappa

Underbart, underbart, underbart! Äntligen slipper jag denna sketna mobil som jag har haft till låns under tiden Expert "lagat" min vanliga. Wohoo! Detta gjorde min dag, totally! jag hoppas bara att jag hinner ut till Tornby innan jobbet. Det kanske är lika bra att börja min resa redan nu eftersom jobbet börjar kl 17.00. Men två timmar borde man väl rimligtvis hinna ut dit och tillbaka på?

Eller, efter lite närmare eftertanke och en titt in på Östgötatrafikens busstidtabell, insåg jag att jag nog faktiskt inte hinner. Men imorgon ska det fixas! =)

När lill-Oscar började spela för det andra laget

Ica Supermarket, Berga Centrum, Linköping

Pappa ~35 och son ~3 står i kön och ska köpa godis och glass. När de kommer fram till kassan vill sonen ha en påse till sin glass och tar tag i en LHC-påse.

Pappan: Nej, du behöver ingen påse till glassen. Du kan ta den i handen.
Sonen (skriker): Men jag vill ha en påse!
Pappan (försöker tysta ner honom): Nej, det är fel lag.
Sonen (skriker, lite tystare): Men pappa, jag vill ha den här påsen!
Pappan (lite argt): Nu är du tyst, du får ingen LHC-påse. Det är ju fel lag. Jag trodde vi var överens om att vi inte håller på LHC!
Sonen: Meeeeen?
Pappan: Nu är du tyst! Fel lag har jag ju sagt!
Pappan och sonen betalar glassen och godiset och går hem utan påse.

Cred: Isabelle


Underbar tjuvlyssning som gjorts på Ica här i Berga.

Ofrivillig sovmorgon

Tisdagar är mardrömmarnas dag för mig. Det är utan konkurrens den jobbigaste/tråkigaste dagen på hela veckan. 8.10 börjar dagen och då med Historia. Historia är så sjukt tråkigt! Om jag skulle kunnat, skulle jag lätt ha bytt bort B-kursen. Iallafall, efter historian  kommer ett 1 timmes och 40 minuter långt gympapass (det kanske är lite kortare, men det känns som en evighet). Min gympalärare hatar mig och jag hatar henne. Dessutom orkar jag aldrig ta med mig gympakläder. Borde man inte få slippa gympahelvetet när man går på gymnasiet? Tydligen inte.

Efter lunchen har jag ett maratonlopp utav likadana ämnen, nämligen Svenska, Engelska och Samhällskunskap. Var för sig är de ämnena de roligaste jag läser, men när de hamnar sådär tätt inpå varandra vill jag bara spy.

Jaha, det var skoldagen. Sedan kommer arbetsdagen. Mitt arbetspass börjar kl. 17.00. Sedan sitter jag där ända till kl. 21.15 då jag får traska hem. Alltså är jag hemifrån från klockan 07.35 då bussen går, till klockan 21.55 då jag öppnar ytterdörren hemma igen. Detta tar kål på mig!

Just nu är klockan ungefär 12, vilket innebär att jag missat ungefär halva skoldagen. Det var inte ens meningen. Jag ställde klockan och allt, men snoozade nog lite för länge innan jag stängde av den. Jag måste skärpa mig om jag ska gå kvar i skolan.

Vårjacka

Jag behöver nog egentligen ingen ny jacka i vår, men den här modellen från H&M är ju hur fin som helst! Om jagimage176 tänker efter så kommer jag nog på väldigt många användningsområden för den, men jag måste å andra sidan spara pengar inför årets festivalsommar.

Förutom den här jackan är jag sugen på en ny kjol. Jag hittade en gammal kjol som mamma har använt som jag gillar. Det är lite Miss Li-stuk över den, svart midjehög kjol med små vita prickar. Men jag skulle gärna ha en till kjol i liknande modell fast lite vidare, också. Jag gillar inte riktigt att den är så snäv. Btw, ordet "snäv" måste vara ett av de fulaste orden som finns inom det svenska språket!

Och nej, min blogg ska inte förvandlas till en modeblogg. Jag har bara återfunnit mitt intresse för hur jag ser ut. För att citera min egen mor: "Jag har saknat den där tiden då du brydde dig om vad du tog på dig. Det kändes som att du inte brytt dig under hela högstadietiden".
Det har hon så rätt i så. Jag brydde mig inte ett skit om vad det var jag hade på mig så länge det var svart och alternativt. Nu har jag däremot kommit in i lite andra tankebanor.

Miss Li är nog förresten lite av en idol för mig. Hon är snygg, klär sig snyggt och sjunger dessutom som en gudinna. En riktigt beundransvärd tjej med andra ord! Kolla in hennes MySpace här, hon har spelat in hela tre skivor på bara ett år! Hur häftigt är inte det?
image178


Vacancy Labour

Min vän, klasskamrat och sibler Martin har ett band (förutom Siblings) som heter Vacancy Labour och de har lagt upp några låtar på MySpace. Till min stora förvåning låter det riktigt bra! Till min andra stora förvåning är det Martin som är sångaren, vilket jag missuppfattat totalt.

Ni kan ju själva gå in och lyssna på mästerverket här.

image174
Martin.
 Liite sommarfeelings med denna bild, eller vad säger ni?

Simhallen eller Friskis?

Jag behöver verkligen komma i form. Just nu känner jag mig som en vandrande fet potatissäck. Frågan är bara vilken träningsform jag ska ägna mig åt. Min vän Caroline vill väldigt gärna att jag ska börja träna på Simhallen med henne. I och med att månadsavgiften där är så hög som 295 kr, så vet jag inte om det tilltalar mig så speciellt mycket. Vad som tilltalar mig mer än Friskis & Svettis som tar ynka 400 kr per sässong för att få träna hos dem. På Simhallen får man förvisso träna både på Simhallens gym, i själva badhuset och på Sporthallens gym medan man på Friskis bara får gå på gympa-pass.

Ändå tror jag att det är precis vad jag behöver. Jag är inte en person som kan träna på egen hand. Jag behöver pushning och lagkänsla. Gym är helt enkelt inte min grej, lagsport är det däremot. Att gå på ett gympa-pass innebär att jag måste rätta mig efter de andra och hålla ett visst tempo för att hänga med, vilket är precis vad jag behöver. Vad ska jag göra? På Friskis måste jag ju träna "ensam", medan jag får sällskap på Simhallen. Vad överväger vad?

Det finns självklart ungefär 500 andra gym och träningsställen jag kan träna på förutom dessa två, men det är de jag är intresserad av.

skolångest årgång 2008

Det är precis samma känsla som förra året. Ingen som helst skillnad. Jag har sådan fruktansvärd ångest för skolan, det är inte klokt. Just nu har jag ångest för att jag inte pluggar spanska. Jag har spanskaprov i veckan och jag hittar inte böckerna, så jag kan rimligtvis inte plugga.

Det är förjävligt. Varför, varför, varför, varför gör jag ingenting? Varför tillåter jag mig själv förstöra mitt liv på det här sättet? Jag är verkligen sämst. Men jag kan inte göra bättre än vad jag redan gör, jag klarar inte av det. Det är något som tar emot, som ett sånt där stopp ni vet som gör att inte bilar kan köra längre.

inga löss?

Jag tror faktiskt inte att jag har några löss trots allt. När pappa luskammade mig igår, hittade han inte en enda lus. Dock hittade han några vita flarn, som skulle kunna misstas för lus-ägg, men det var bara mjäll. Så nu blir det att åka till Ica någon dag och köpa Head & Shoulders mjällshampoo. Detta shampoo drar förövrigt också ur färg från håret, vilket är bra då jag funderar på att byta hårfärg till rött.
image173

Givande fikastund

Vid fyratiden idag mötte jag upp Esmeralda för en fika. Vi tillbringade ungefär fem timmar på Steves coffee. För det första, jag är ingen fika-människa. För det andra, jag fikar normalt inte på fjortishänget Steves. Men det var faktiskt riktigt mysigt!

Jag har kommit på efter vår jämförelse mellan våra olika arbetsplatser, att jag nog ska se mig om efter något nytt jobb. Snart ska jag skriva ihop ett CV och lämna in till McDonalds, IKEA och Ica Maxi. Jag har ju en del arbetserfarenheter nu, så på den fronten tror jag att det är lugnt. Det jag har mindre utav är genomförda utbildningar. Den högsta genomförda utbildningen jag har att skriva upp är ju grundskolan. Men på McDonalds kan man ju få jobb ändå verkar det som. Förvisso får man lägre lön där än vad jag har just nu, men det gör inte så mycket då jag tror att det är betydligt mindre stressigt. Dessutom är det lite mer fria arbetstider. Just nu har jag ju bestämt att jag måste jobba exakt 12 timmar i veckan. På McD har de som enda krav att man ska arbeta 20 timmar i månaden, och det fixar man ju lätt!

konstig kofta

Jag är jättesugen på att köpa en ny kofta. När jag var inne och tittade lite på nätet så hittade jag denna konstiga modell hos La Redoute.
image172

Löss

Sist jag skrev om att jag kanske hade fått löss, visade det ju sig att jag bara hade fått utslag i hårbotten som kliade. Nu har mamma däremot hittat lusägg i mitt hår. Hur äckligt är inte det?

Det började när min syster och mamma var hos frisören igår och den stackars frissan hade hittat löss i Lollos hår, och lusägg i mammas. Allt är alltså Lollos fel, bara för att hon inte sköter sin hårhygien så ska alla andra drabbas! Nej, jag vet också att löss inte är ute efter smutsiga hår, utan efter blod. Men ändå, varför hade de fattiga på medeltiden ofta löss? Det måste ju ha något med hygienen att göra..

Jag gillar verkligen inte när folk pillar i mitt hår. Det bästa jag vet är att själv pilla i andras hår (eller mitt eget), men när någon annan sitter där och river i håret på mig får jag nästan panik. Nej, det är inget jag uppskattar! Därför tillät jag inte mamma att "avlusa" mig. Jag har så himla lätt att bli irriterad på henne av någon konstig anledning. Så nu när jag har kommit till pappa så ska jag låta honom göra jobbet istället. Jag hoppas att han kommer hem från affären snart, för jag vill verkligen bli av med dessa parasiter!

Nytt bloggutseende

Jag gjorde en alldeles speciell och personlig header och förstorade dessutom min profilbild. Nu har jag bara ett problem att handskas med, nämligen hur jag får bort bloggnamnet från headern, det förstör nämligen min design. Någon som vet?

update:
Nu har jag fixat en nödlösning. Nämligen att "gömma" namnet bakom den svarta färgen. Jaja, det funkar, right?
Jag hoppas ni gillar min snygga paint-tillverkade header!

Feminism

Ett jävligt hett samtalsämne just nu verkar vara feminism. Feminismus totalus. Vad är problemet med vissa människor? Det är väl klart som fan att vi kvinnor ska kunna kräva samma rättigheter som män!

Jag läste ett debattinlägg i en blogg häromdagen som handlade om feminism. Där var det någon som jämförde kvinnor med invandrare. Läs detta och få en tankeställare:
"Vaddå det är synd om invandrare? De kan ju laga jättegod smakrik mat! Vi svenskar har ju bara falukorv och köttbullar, hur kul är det? Och vi bränner oss mycket lättare i solen. Plus att vi har en invandrare på jobbet och jag är säker på att han bara fick det för att han är invandrare. Förresten, de går ju bara på socialbidrag allihopa, fatta vad skönt att slippa jobba! Nämnde jag att de har kryddstark mat?"
Hon som skrev detta heter Johanna, mer vet jag inte, men hon är väldigt smart.

Det är ju så. Invandrare är utsatta, men det försöker iallafall folk göra något åt! Att kvinnor alltid har varit utsatta i samhället är det ingen som bryr sig om. Tänk efter, vem är det som kör bilen när ni är ute på resa? Inte är det din mamma! Alltid detta mansdominerande.. Vi kvinnor måste ta för oss! Ser du en fullastad bil med barn, packning, mamma, pappa och skidor på taket, vem är det som kör då? Just det, mannen. Vem är det som i första hand bestämmer i ditt hus? Alltså, vem sköter ekonomin? I de flesta fallen är det mannen där också. Sen kommer vi till städning, barnledighet, matlagning och tvättning. Då passar kvinnan bra, eller?

Städerskorna på din skola, vad har de för kön? Eller för den delen, rektorn? Mattanterna, tanterna? Hur vore det om maten du fick på din tallrik varje dag var lagad av en matgubbe!

Om din cykel går sönder, vem av dina föräldrar är det då du frågar om hjälp för att laga den? Jag säger inte att det alltid är såhär, men i de flesta fallen.

Varför är det då så då? Är män mer tekniskt lagda och kvinnor mer husliga av sig? Nä, jag tror inte det. Allt har med omgivning och uppfostran att göra. Liksom, kolla i första bästa leksakskatalog. Sidorna för flickor är rosa och fyllda av blommor, hjärtan, hushållsmaskiner, barbiedockor och gulliga små djur. Sidorna för pojkar är däremot svarta eller blå och fyllda med häftiga saker som bilar, verktyg, radiostyrda flygplan och dinosaurier.
Jag var i en leksaksaffär en dag, och såg till min inte så stora förvåning att de börjat sälja mobiltelefoner för barn. Självklart var de gjorda av plast och spelade en liten trudelutt varje gång man tryckte på en knapp. Men det jag störde mig på var att det fanns två olika sorter. Själva modellen var densamma, men färgen och trycket på var helt olika. Den ena var rosa och glittrig, på bilden på kartongen den låg i fanns en flicka med örhängen, läppstift, handväska och en liten hund. Den andra mobiltelefonen var svart med silvriga detaljer och på den bilden var det en pojke med hängbrallor, kepsen bak och fram och en skateboard. Vad är det då man vill tala om för sina barn när man köper en sådan leksak? Det är ganska uppenbart.

Sen det här med dagis och skolan. Är någon pojke på dagis bråkig och gapig så säger fröknarna (ja, det är väl kvinnor som jobbar på dagis?) att han kommer lugna ner sig när han blir lite äldre. Skulle detta istället vara en flicka som skrek och gapade och förstörde för de andra barnen, så skulle hon inte accepteras. Fröknarna skulle antagligen hyssja mot henne och säga att så uppför man sig faktiskt inte.

Det här med att killar får mer uppmärksamhet än tjejer i klassrummet då. Visst är det sant, det har jag själv fått uppleva. Särskilt i högstadiet var det ofta som så att var det fem personer som räckte upp handen, och två utav dem var killar, så var det utan tvivel en utav dem som fick frågan. Nu på gymnasiet är det inte samma sak eftersom vi enbart har två killar i klassen. Men visst, en utav dem tar upp lite för mycket plats ändå.

Men felet ligger ju inte i att killarna tar upp för mycket plats, det är inte deras fel. De har ju blivit fostrade till att ta för sig. Felet är att vi tjejer inte tar för oss. Ofta sitter många tjejer och bara väntar på att en kille ska säga det hos just tänkt, just för att hon är rädd att hon kan ha fel. Det är så sjukt dumt att jag inte vet ord för det. Själv säger jag alltid vad jag tycker i klassrummet och har fått höra från flera klasskamrater att de skulle vilja vara som mig och säga vad de tycker. Vad är problemet? Det är bara att göra! Hör man något som man inte tycker är riktigt rätt, då är det väl klart som fan att man ska ifrågasätta det!

Jag vill berätta en sak för er antifeminister. Jag är feminist, och det har jag varit ända sen jag fick veta vad det var för ord. Betyder det att jag låter bli att raka mig, går osminkad och är en manshatare? NÄ! Självklart har inte utseende något med ens värderingar att göra! Självklart ska alla tjejer vara feminister. För den egentliga betydelsen av beteckningen feminist är ju att inse att kvinnor och män behandlas olika pågrund av sitt kön och att ha viljan att göra något åt det.

Nu har jag inte läst igenom det jag skrivit, men jag postar det ändå. Detta är ett samhällsproblem som fler än jag borde uppmärksamma. Punkt.

Planer idag

Jag har två planer för dagen.
  1. Gå till LIDL och köpa godis.
  2. Montera upp min nya garderob.
Just nu kostar godiset på LIDL 2.90 kr/hg. Är det inte som hittat?

image166

Östgötasången

Jag är väldigt sugen på att höra denna skapelse. Ni som är uppvuxna här i Östergötland har antagligen hört sången någon gång under ert liv. Jag har glömt bort hur melodin går! Jag vet på ett ungefär hur den går, men när jag ska sjunga den så blir det ändå fel. Är det någon som vet vart man kan få tag i den för en lyssning?
Här är texten till första versen:
Så grant står Östergyllen i sommarfager prakt
och skördarna, de gyllene, de bölja.
Väl hundra vita kyrktorn på slätten hålla vakt,
längs insjöstrand som glittervågor skölja.
Ej finns en nejd så härlig, så solig som vår bygd,
där gamla minnen sova i gröna björkars skygd,
vårt barndomshem, vårt fagra Östergyllen!

Som den lokalpatriot jag är kan jag inte låta bli att njuta när jag läser orden. Vackra Östergötland! ; )

Cookie rookie

Min nya last på King.com har blivit spelet Cookie rookie. Testa det, man blir verkligen fast efter bara ett spel! Det jobbiga är att man måste stå på kö för att komma in på spelet då det är mycket folk som är inne och spelar.
image165


H&M-katalogen

Idag fick jag min H&M-katalog. Alla andra verkar ha fått den för flera veckor sedan, men jag fick den alltså idag. Jag har inte hunnit kika så mycket, men har redan hittat flera tröjor som jag skulle vilja ha. Brallor köper jag inte på postorder. Eftersom jag är så lång så blir de oftast för korta i benen, så jag vill gärna prova dem först.

topp 3 - klädaffärer

  1. H&M
  2. Gina Tricot
  3. Carlings

Sen kom jag inte på fler klädaffärer som jag faktiskt handlar på. Ibland är jag himla konservativ (eller snål).

nya skivor

Affären Skivhuset på Ikanohuset i Linköping håller på att packa ihop för gott och har därför startat väärsta skivrean. Jag var där idag och fyndade inte mindre än fyra stycken:
  • Mikael Wiehe: Kärlek & Politik
  • Bob Marley and the Wailers: One Love (2 cd)
  • the Undertones: Positive Touch
  • [ingenting]: ingenting duger

Bröstcancertång

Idag beställde jag på internet och hämtade sedan ut min locktång från Elgiganten. När jag fick den i handen och såg vad det var för färg på den greps jag genast av panik och utbrast: ROSA?! En tiondels sekund senare såg jag att det stod att man stödde Bröstcancerforskningen om man köpte denna rosa variant och jag brydde mig inte om att be om en svart. Lite generös måste man ju vara, eller hur? Så nu har jag äntligen dragit mitt strå till stacken när det gäller bröstcancerforskningen. Vissa går och köper rosa band och fäster på jackan, men Nisse köper en rosa locktång istället.

image164
Det finns tydligen förutom locktång, även plattång, hårfön och epilator i denna rosa serie.

Snön har äntligen kommit

På nyårsafton föll den första snön i Linköping, wehoo!
Det enda dåliga med det måste vara att utanför min dörr (jag har ju flyttat nu), finns inga stenplattor eller asfalt eller något. Alltså trampar jag rakt ut i gräset (leran). Sen måste jag ta mig upp för en liten backe för att komma till framsidan av huset. Där kommer det allra värsta, nämligen att det kommer bli halt när det snöat. Jag har redan funderat ut hur jag ska göra när jag ska ner till dörren, nämligen åka pulka. Men upp för backen blir det värre. Då måste jag ju för det första ta med mig pulkan upp igen + att jag måste själv komma upp utan att trilla. Vi får se hur det går sen när jag inviger min nya ytterdörr. Wish me luck! ; )

image163
Här bor jag!

sockerberoende, nä?

Jag satt precis och beklagade mig över det hemska godissuget jag hade. Alla affärer har ju självklart stängt såhär på nyårsdagen, och självklart har jag inget godis hemma. Då kommer min lillasyster och knackar på dörren och frågar om jag vill ha en påse Salta Katten. Vilken fullträff va? Detta gjorde verkligen min dag, haha!
image162
Nu ska jag lägga mig i soffan och mumsa katter och kika på en film.

Nyårsmiddag

Nyårsmiddagen som vi anordnade blev bra. Det var tråkigt att några inte dök upp, men vi hade kul ändå.
Jag och Äma, som var ansvariga för att det skulle stå någon mat på bordet lagade till följande:

Förrätt: kräftskagen
Huvudrätt: tacos
Efterrätt: tårta.

Vi var hemma hos Dälly och sjöng singstar fram till halv tolv ungefär. Då började vi gå mot borggården för att titta på fyrverkerier. Jag hade dagen till ära på mig högklackat och fick RÄTT mycket smärtor i mina små fossingar efter promenaden. Efter fyrverkerierna följde jag och Hanna med Marcus i klassen hem till honom på efterfest och sedan gick jag hem till Dälly igen för att få lite sömn.
image158
Den väldigt lyxiga förrätten
image160
Dälly och en sminkad Äma iförd mina klackar, ehm? ; D
image161

RSS 2.0