bra väder

Ja, det fina vädret verkar vara påväg tillbaka! Jag hoppas det håller i sig eftersom det varit så regnigt tidigare i sommar. Lite sol kan vi väl få, även fast vi bor i ett av världens nordligaste länder!

Igår var det fint, och det har inte regnat någonting på hela dagen. Förvånansvärt! Det har inte gått en dag utan nederbörd under hela tiden jag jobbat på Ekbacken, men nu verkar det vara uppehåll.

Jag gillar inte när det är jättesoligt och varmt heller, som det var förra sommaren. Då höll jag allvarligt talat på att dö i värmen som bestod. Att åka buss 212 sommaren 2006 var inte att tänka på. Hellre åkte man tio minuter extra och gick de 500 meter längre från 202ans busshållsplats för att slippa den oerhörda hettan som rådde inne på 212an.

Annars var förra sommaren ganska fin, med ganska fina minnen. Bästa somrarna jag upplevt är dock utan tvekan de 1994-98. Jag bodde i Ekholmen och hade de bästa grannar man kan tänka sig, synd att vi har tappat kontakten.


Ny design

Idag har jag gjort om min blogg-design en aning. Det är jättekul med html, fast lite klurigt att veta vad som är vad ibland! Jag hade gjort en rätt snygg bild som jag tänkte lägga upp där jag hade de där töntiga "mode-bilderna" förut (högst upp över texten i bloggen), men det blev fult mot den blå färgen. Om jag gör om bloggen nån mer gång så kanske jag kan använda den bilden, för den blev ganska snygg och "mig". Nu får det stå tomt där tills vidare.

banner
All Star Black Star.

första musik-inlägget

Jag har alltid gillat mäktig musik med en fast takt och kraftfull manlig sång. Det griper tag om mig på ett sätt som är svårt att beskriva, jag vill liksom skrika ut hur bra musiken är och att alla ska lyssna på den.

Det första jag stötte på av den sorten var Ultima Thule. Jag gillade inte deras texter och hade hört från andra att det var nazimusik. Därför lyssnade jag bara på dem i smyg eftersom jag tyckte om dem jättemycket men inte riktigt vågade säga det. Några år senare upptäckte jag Dia Psalma och Radioaktiva Räker, som är av samma stuk som Ultima Thule, fast utan de rasistiska texterna. Äntligen hade jag hittat den sortens musik jag ville höra!
Så sent som i oktober 2006 fick jag höra Sabaton första gången på Metal Massacre på Skylten, och gud så bra jag tyckte de var! Förutom att de gör jättepeppande musik så är de ett sjukt bra liveband.

Jag diskuterade detta nya favoritband med en kille i min klass, som är helt frälst till metal och hårdrock, men han tyckte de var mes-metal. Möjligt, men jag bryr mig inte så mycket. I och med att jag inte lyssnar så himla mycket på metal så spelar det ingen roll för mig.

Just nu sitter jag och lyssnar på dem på CD-spelaren, dvs lite bättre ljud än på datorn. Min syster kom in och frågade vad det egentligen var jag lyssnade på. Jag satte på Attero Dominantus så hon skulle få höra hur bra de faktiskt är, men hon avskräcktes mer än fascinerades av det underbara introt. Jag måste nog skola henne i bra musik så hon inte fastnar i radiopop-träsket.

Jaha, det här var mitt första musik-inlägg i min blogg. Jag kan lova er att det blir fler. Like it or not!

familjen hemma igen

Idag kom familjen hem igen. Jag har saknat dem, fast ändå har det varit skönt att slippa dem. De hade iallafall köpt med sig massor godis och en prickig skjorta till mig. Jag älskar taxfree-godis alltså!

Skjortan jag fick är snygg i tyget, men ful i modellen, så jag funderar på att sy om den. Det är möjligt att det blir misslyckat, men jag ska ge det ett försök. Det är nog i och för sig ganska svårt att sy om den så som jag vill ha den, alltså att ta bort puffärmarna och göra till vanliga raka, men vi får se. Jag får redogöra med någon sykunnig person inom den snara framtiden ..plus att jag faktiskt fick MVG i syslöjd i slutbetygen från nian. Fast jag har tappat ganska mycket känner jag. Det upptäckte jag senast igår när jag satte mig ner för att sy klart en kjol jag påbörjat att skapa. Kjolar är väligt lätta att göra, men jag har liksom inte kvar rutinen på samma sätt som förut.


misslyckad färgning

Ja, det blev (som alltid när jag färgar håret) en misslyckad färgning. Hur hade jag glömt bort att det kan bli grönt?
Nu är jag riktigt jävla besviken. På mig själv. Jag lägger upp en bild så ni med får se katastrofen. Man ser inte riktigt det gröna på bilden, men man kan ana hur det ser ut.

Det blir ju kul att gå till jobbet på måndag med GRÖNT hår. Ena veckan oranget, andra grönt.
Eller grå-grönt är det faktiskt.


 
-Min pappa heter Grinchen.

Grönhårig

Min utväxt på det "blonda" börjde bli lite väl påtaglig så jag bestämde mig för att färga det brunt. Tji! fick jag. Visst blev det brunt, men nån gråaktig brun färg med gröna inslag. Supersnyggt, verkligen! Nu ska jag ta och föna det för att se hur illa det verkligen blev. Otur alltså.

Harry Potter

Nu har jag äntligen införskaffat mig senaste boken. Jag förstår inte varför jag inte köpte den direkt på releasedagen! Från början hade jag tänkt vänta tills boken kom ut på svenska, dvs i november någon gång eftersom jag tycker att det är så jobbigt att läsa långa texter på engelska. Men nu har jag ändrat mig totalt! Alla, alla, alla snackar om boken. Det är liksom det största samtalsämnet nu känns det som, och jag är trött på kommentarer som "Ska jag berätta slutet? Ska jag berätta vem som dör?".

Jag har börjat läsa nu och hunnit till sidan 27. Det känns som att jag inte kommer klara av att läsa ut boken om jag inte tar det lugnt, det är därför jag inte läste längre. Läser jag Harry Potter på svenska kan jag däremot ligga i sängen och läsa i flera timmar utan uppehåll. Neeeeerd!

Nu i kväll letade jag fram alla mina Harry Potter-böcker och travade upp dem på en hög, men jag saknar en. Harry Potter och Fenixorden på svenska. Den engelska versionen har jag, men den svenska är borta. Vem är det som lånat den av mig? Jag har en svag aning om att Carro lånade den av mig för nåt år sen, hon kanske har kvar den. Jag får helt enkelt ringa och höra med henne om hon har den.

image3

ost-chips

Ett tips på hur man gör Pringles-chipsen godare:
Ta ett chips, dutta på lite mjukost och kläm dit ett till chips över det första. Nu ska mjukosten vara i mitten av chipsen och det är bara att äta.

Hur gott som helst!

(for Dellies information: Sourcream & onion)

svensk natur

Svensk natur är underbar, varför tillbringar jag inte mer tid i skogen?

Jag och hunden var på promenad i skogen vid Kvinneby tidigare ikväll, och det var jättemysigt! Jag hittade massor gott att äta i buskarna, haha! Det växte hallon, blåbär och körsbär och alla var precis lagom mogna och goda. Eller, man kan nog vänta någon vecka med att plocka blåbär eftersom de var aningen hårda, men goda ändå. Jag ska nog gå tillbaka till skogen med en plastpåse någon dag så jag kan ta med mig härligheterna hem. Hallon är ju bara för gott. Tänk er glass med hallon, färska hallon. Helt underbart ju.

Nu kom jag på att vi har en påse frysta hallon i frysen. Jag tror jag ska gå och tina upp några och hälla över en tallrik glass, för jag tror det finns glass i frysen. Hallongegga på glass är bästa medicinen mot allt, och nu behöver jag nog lite medicin mot, ehm, hosta.

Skogen har för övrigt blivit helt nedhuggen! Vem har gjort något så ont mot allas vår fina skog? Det är inte alls samma känsla att gå förbi träsket, det är ju helt ljust! Vid träsket ska det vara mörkt och dunkelt. Eller hela den skogen ska vara lite mystisk, men nu är det öppet och ljust. Det är trevligt att gå där ändå, men det är inte samma känsla som för fem år sedan när man gick på mellanstadiet och gick det där spåret var och varannan matrast och snackade skit.

nogg.se

Jag var just inne och kikade på en "blogg"-sida som heter nogg.se. Det måste vara världens töntigaste och oseriösaste bloggsida. Nej, jag vill inte ens kalla det bloggsida, mer ett nytt lunarstorm. Alla människor från Katedralskolan i Linköping är medlemmar där. Jag gillar inte att dra alla över en kam, men alla som "är något" på Katedral har en så kallad nogg. Bara namnet är ju ett stort skämt! Vem har kommit på det, ägarens treåriga dotter? I sina noggar skriver de om sina fester och sina så o e r h ö r t  (o)intressanta liv. Jag vill bara spy på dem! Man får ha en egen liten sida med information om sig själv, vad man har för klädstil, intressen, politisk riktning osv.. alla är moderater. Det var i och för sig inget nytt, att Katedralskolan är överbefolkad av überblonda moderatbrudar med för mycket smink och för lite hjärna, men jag tror inte ens hälften har en aning om vad politik innebär. Åh, sånt här retar upp mig något enormt. Inte nog med att de har invaderat bilddagboken.se, nu ska de försöka sig på att skriva blogg också. Jag väntar bara på nästa katastrof..

Jag vill inte att någon jag är vän med ska känna sig träffad, om han eller hon har en nogg.

problem: mat

Nu har jag faktiskt något att klaga på med att bo helt själv, nämligen mat! Det är ingen som har körkort och åker till affären och handlar åt mig. Jag behöver mat och orkar inte cykla till Ekholmen för att köpa den. Vad lat jag är! Jag är jättesugen på currykyckling med bandspagetti, men jag har ingen bandspagetti eller currysås. Man kan ju förvisso göra sin egen sås, men jag är som vissa kanske redan vet, inget geni i köket. Men provar man inget, lär man sig heller ingenting nytt. Det blir nog att gå in på arlakökets hemsida och leta efter recept! Min pappa brukar gå in på den sidan och hitta tips på jättegod mat som han sen lagar, och jag ska nog följa hans exempel.

UNF

Guuud vad skönt det är att bo ensam! Så underbart att inte behöva ta hänsyn till någon. Jag kan breda ut grejer över köksbordet och låta de ligga där tills jag behöver dem nästa gång, inte tills mamma kommer och vill ha bort dem. Jag kan duscha så länge jag vill utan att ha någon bankandes på dörren. Jag kan ha på musik jättehögt och skriksjunga med i texten, laga precis den maten jag vill ha. Mmm.. jag njuter verkligen!

Corren hade en intressant artikel idag om nykterister. Ni som går i klass SP1D kan nog tycka att detta är roligt att läsa: http://www.corren.se/archive/2007/7/20/jang0ieqrvawl3c.xml.
Själv höll jag på att sätta frukosten i halsen när jag såg bilden. Jag vill inte "snacka skit" om mina klasskamrater i min blogg, men det här var bara för kul!

ny rumskompis

Min familj ska ju som sagt resa bort i en vecka, eller tio dagar om man ska vara exakt och under den tiden ska jag ta hand om min mormors hund. Eftersom den inte kan följa med på resan till Finland och mormor ska det, så måste jag ta hand om honom. Inca, som hunden heter är en Collie och är världens snällaste hund! Han är verkligen sjukt kramgo. Det är ju lite skönt för mig också, att ha sällskap och någon som vaktar mig. Jag vill ju inte att någon ska kunna komma och döda mig i sömnen, eller stjäla någonting från mig eller någonting ännu värre.

Mamma och jag var på Coop och handlade idag (vi var aldrig på Ica Maxi igår), och när jag frågar henne om vi verkligen kan köpa just de tomaterna eftersom de kostade 10 kronor mer än några andra så svarar hon med: "Vet du hur mycket det kostar att ha en hund på ett hundpensionat?". Efter den kommentaren tvingade jag henne att köpa dyr kvalitetsmat till mig. Bravo-juice och annat mumsigt som hon aldrig köper för att de är för dyra.

Elin fyller sjutton år imorgon, och jag måste hitta någon present till henne! Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska köpa, men Dellie och jag ska ner till stan imorgon och jag antar att vi lär hitta något fint!

första dagen på jobbet

Sommarjobb 2007 fas två inleddes idag på Ekbackens äldreboende.

Fas ett innebar enbart ett jävla oväsen på ett sommarkollo. Fas två är betydligt lugnare, nästan för lugnt. Jag står där och vet inte riktigt vad jag ska göra mest hela tiden.

Mitt schema idag:
  • Diska
  • Städa och moppa två lägenheter
  • Mata en dement tant
  • fika x2
  • serva gamlingarna med mat
Mitt jobb går egentligen bara ut på att göra det de ordinarie arbetarna aldrig orkar/vill göra någon längre stund. Jag fick liksom sitta med Vera, 97 år gammal i två timmar för att hon skulle få i sig en halv smörgås, ett glas juice och en halv kopp kaffe. Inget mig emot, jag får ju lön, men ni fattar! Jag har fått en fräck klädsel jag ska ha på mig också. Alla våningsplan har olika färg på klädseln, min är mörkblå. Den består av två tygstycken som man fäster ihop med ett band under varje arm, fiffig design!

Nu ska mamma och jag åka till Ica Maxi och köpa mat till mig. Familjen ska ju åka bort till Finland en vecka, och jag kan ju inte svälta här hemma i min ensamhet! Det vore kul att få åka med till Finland faktiskt, men jag stannar hellre hemma och får lite lön. Det känns jättebra att vara rik! Nu har jag över 3000 kr på mitt konto, och jag är hur nöjd som helst.

femtonde juli tvåtusensju

Idag har jag skapat en så kallad blogg att föra över lite tankar till. Här kan du ju titta in lite då och då för att se vad som händer i mitt liv, vad jag har för åsikter angående den senaste naturkatastrofen i Kenya eller whatever som är värt att tycka något om. Mest intressant just nu är nog att jag har städat på mitt rum och satt upp porrljuset jag köpte på Rusta för evigheter sen, och samtidigt hängt upp min pentagramflagga jag köpte på Hultsfredsfestivalen för fyra veckor sedan.

Min kamera fungerar igen! Den har i och för sig fungerat hela tiden, men mitt minneskort gick sönder. Nu har jag varit på el-giganten och fått ett nytt. Det är väl inte riktigt meningen att korten bara ska hålla två månader? Nu har jag iallafall ett nytt och hoppas på en längre livslängd än det förra.



porrljus

En (sjukt dålig) bild på porrljuset, och om du kollar i spegeln så ser du pentagramflaggan som jag hängde för fönstrena. Detta visade sig vara mycket bättre än att använda rullgardinerna som hela tiden hakar upp sig.

RSS 2.0