bortskämd snorunge?

Min pappa reser rätt mycket i jobbet, och idag kom han hem efter att ha varit i USA i nästan två veckor. Han brukar nästan alltid ha med sig presenter hem till oss när han varit borta länge, och det hade han den här gången också. Det enda felet (?) var att han bara hade med sig en present till min lillasyster, nämligen en Ipod nano 8gb. Jag vet inte om jag är bortskämd, men han borde ju ha haft med sig något till mig och min andra syster också. Hmm.. Jag känner mig så otacksam, men syskon-avundsjukan är obotlig.

höstlovsjobb

Det tar emot att jobba på höstlovet. Jag vill ha en vecka ledigt och allt som hör vardagen till, kan bara ta och försvinna ett tag tycker jag! Men så kan det ju inte vara. Jag har ett prov på måndagen efter lovet, så jag kan inte slappa från skolan heller. Skit!

Johnny Lavoy

Någon som kollat upp honom? Så sjukt grym snubbe! Jag försökte göra den här frisyren, men det vill liksom inte bli lika fint som när Johnny Lavoy gjort den. Det kan ju i och för sig bero på att modellen i filmen har jättefint, tjockt, glansigt, asiatiskt hår, medan jag har nordiskt tunnt, ostyrligt hår.

 

rödtott

Idag var min mormor så snäll så hon gav mig ett paket hårfärg. Jag ska nog färga någon dag i veckan när jag har tid, hoppas det blir snyggt!
image47


H&M's fyndbutik

Nu är jag hemma igen efter vår lilla tripp till Västergötland. Affärer vi besökte var Lager 157 m.m. i Ulricehamn, PelleVävare m.m.. i Kinna och H&M's fyndbutik i Borås. H&M's fyndbutik var min favorit. Jag, mamma och Lollo handlade tillsammans för 1300 kr där. Tänk då på att det var sjukt billigt! Jag köpte: en pyjamas, en svartvit-randig tröja, en svart klänning och en bh. I Kinna köpte jag lite garn, stickpinnar och ett mönster, jag ska nämligen sticka mig en sjal! Wish me luck.. ; )

Nu ska jag iväg och jobba, jag hoppas att det går lika bra som det gjorde i söndags.


Borås + Mark

Imorgon ska jag, mamma och min syster Lollo åka till Borås och Mark för att shoppa. I Borås ligger ju alla postorderföretags lager och utförsäljningar, och i Mark ligger massor tygföretags utförsäljningar, och även Village's utförsäljning. Jag hoppas att jag hittar fina tyger som jag kan göra saker av. Jag älskar att vara pysslig och kreativ, även fast det inte händer allt för ofta..

image46




vintertid

Imorse ställdes tiden om till vintertid, det har väl ingen missat?

Jag missade det, men har nu rättat till det. Klockan ska alltså dras tillbaka en timme, så vi får 60 minuter längre sovmorgon, jippi! Dumt bara att det inte händer när man har skola dagen efter.

å jag vill inte gå med i muf

Kan inte något tufft punkband göra en cover på KSMB's låt "MUF"? Det är så skön text i den! Istället för att sjunga "Jag är fientlig din bohmanpolitik" kan man byta ut Bohman mot Reinfeldt. Sen kan man göra om låten "Torbjörns horor" till "Fredriks horor". Det är humor!

Jag har inget jobb å jag har ingen bil, men jag e ingen snobb å jag har ingen stil. Jag har ingen Bently men jag e inte rik, men jag e fientlig din Reinfeldt-politik. Å jag vill inte gå med, å jag vill inte gå med, å jag vill inte gå med i muf .


Fredrik springer om kring med fnask. (Fredrik springer om kring med horor.) Men sin stora kåta task. (Fredrik springer om kring med horor.) Ja, Fredrik är en jävla fjant. (Fredrik springer om kring med horor.) Han klämmer på små flickors stjärt.

Observera att detta är ett skämt, och att jag är allmänt dryg när det gäller Reinfeldt.

life on mars?

En underbar låt av David Bowie med text till.


It's a God awful small affair
To the girl with the mousey hair
But her mummy is yelling, "No!"
And her daddy has told her to go
But her friend is no where to be seen
Now she walks through her sunken dream
To the seats with the clearest view
And she's hooked to the silver screen
But the film is sadd'ning bore
For she's lived it ten times or more
She could spit in the eyes of fools
As they ask her to focus on

Sailors
Fighting in the dance hall
Oh man!
Look at those cavemen go
It's the freakiest show
Take a look at the lawman
Beating up the wrong guy
Oh man!
Wonder if he'll ever know
He's in the best selling show

Is there life on Mars?

It's on America's tortured brow
That Mickey Mouse has grown up a cow
Now the workers have struck a vein
'Cause Lenon's sale again
See the mice in their million hordes
From Ibiza to the Norfolk Broads
Rule Britannia is out of bounds
To my mother, my dog, and clowns
But the film is a sadd'ning bore
'Cause I wrote it ten times or more
It's about to be writ again
As I ask you to focus on

Sailors
Fighting in the dance hall
Oh man!
Look at those cavemen go
It's the freakiest show
Take a look at the lawman
Beating up the wrong guy
Oh man!
Wonder if he'll ever know
He's in the best selling show
Is there life on Mars?



ny jacka

Jag var på stan med Åsa idag och impulsköpte en jacka. Det kanske inte låter som det smartaste man kan göra eftersom jackan faktiskt kostade 500 kr, men jag bara älskar den! Den är rätt tunn, men med en tjockis-tröja under blir den perfekt även i vinter.

image44image45
Mobilkamera, lillasyrran som tar kort, hon är bara åtta, så klaga inte på att det är suddigt! ; )

demonstration + billigt fika

Två tips för dig som inte har något att göra idag:

  • Gå på demonstration! Östergötland mot rasism arrangerar idag en demonstration mot just rasism. Samling kl 12 på Borggården i Linköping. De har sagt att de vill ha en lugn tillställning , men känner jag AFA rätt, så kommer de vara där och tigga stryk. Lite action är ju kul, eller alltså att man väcker uppmärksamhet bland de som annars inte visste om/brydde sig om rasismen som frodas i vårt län.
  • Fika på IKEA! Jag och Dellie var på IKEA igår, och såg till vår förvåning (och glädje) att de säljer billigt fika där. En stor kanelbulle + så mycket läsk/kaffe du orkar för 5 kr. Supergott var det också, de lyckas verkligen bra med sina kanelbullar. Anledningen till att det är så billigt är att IKEA fyller 30 år, och firar med lite jippon. Till exempel får alla som är födda 1977 (samma år som IKEA skapades) gratis lunch i restaurangen.
image43

Engångskameran är framkallad

Jag och Åsa hade med oss en gemensam engångskamera när vi åkte till Hultsfredsfestivalen. Förra året framkallade vi bilderna bara några dagar efter att vi kommit hem, men nu har vi väntat lite.

Jag trodde rullen skulle vara full av fula fylle-bilder och bilder på en massa folk vi inte känner, men så var inte fallet. Det var faktiskt rätt tråkiga bilder om jag ska vara ärlig. Alla bilder var oerhört osmickrande, men det får man ta. Man behöver inte vara snygg på en festival! En rolig grej är bara att alla är oerhört röda i ansiktena. Brända, antar jag eftersom det var väldigt soligt. Mitt hår blev i alla fall sjukt blont efter de fem dagarna av lycka.


image42
Åsa och Jennifer som äter frukost i vårt camp "Tomte camp".




skolkatalogen är här

Jag kan ju säga som så, att det inte blev många tal räknade på mattelektionen. Först var det sjukt flummigt med mig och Martin som sysslade med ungefär 500 olika tävlingar (jag vann alla). Ett exempel är att vara först på att vända på pennan i munnen utan att använda händer. Han trodde att han var så sjukt duktig när han visade sina skills, men blev totalt utklassad när jag visade vad jag gick för! Haha..

Sedan efter en stund hördes det i högtalarna: Skolkatalogerna är här. Två personer från varje klass kan komma ner till elevrådsrummet och hämta ut dem.

Äma och Emelie kilade snabbt som ett par råttor ner fem våningar och kom efter en kvart tillbaka med de rykande färska skolkatalogerna. Det blev total hysteri när alla till slut fått sina kataloger, och satt och bläddrade för glatta livet. Jag måste säga att jag var nöjd med hur jag ser ut, till skillnad från alla andra skolfoton jag varit med på.

Ett problem nu bara:
Jag glömde katalogen i skåpet, så jag kommer inte ha tillgång till den på en och en halv vecka eftersom vi fått höstlov nu. Klantigt!

Försvunnen cykel återfunnen

Idag när jag hade lite lagom bråttom till musikskolan, hittade jag inte min cykel. Den stod inte utomhus, som den brukar göra, så jag låste upp garaget och tittade om mamma hade varit snäll och ställt in den där. Så var dock inte fallet, cykeln var spårlöst försvunnen. Jag hade inte cyklat till pappa och lämnat cykeln där, det var jag säker på, och när jag inte kom på fler ställen cykeln kunde vara på, gav jag upp letandet.

Istället för att cykla till busshållsplatsen som jag normalt gör när jag har bråttom, sprang jag dit. Även fast det inte är mer än fem hundra meter dit, så är det ändå hur jobbigt som helst, eftersom man först måste springa ned för en backe, och sedan upp för en annan.

Iallafall! När jag kom fram till busshållsplatsen, vad ser jag då om inte min cykel! Jag hade tydligen glömt den där någon gång när jag haft bråttom, och eftersom jag aldrig cyklar, så har jag inte saknat den heller. Problemet nu var bara att någon hade skurit sönder båda mina däck. Det måste vara det mest idiotiska man kan hitta på, för vilket nöje får man av det? De som gjorde detta visste säkert inte ens att det var min cykel de förstörde, de gjorde det säkert bara för att de inte hade något annat att göra. Det är the big fucking problem med förorten. Jag hatar att bo i förorten, det finns inget att göra, därför sysslar barnen med helt onödiga och dumma saker. Det var faktiskt inte ens första gången någon hade skurit sönder mina cykeldäck på den busshållsplatsen heller. Det hände en gång förut, med min förra cykel. Jag blir så irriterad, varför gör man detta? Nu blir jag tvungen att lägga ut flera hundra kronor, på att någon ville ha kul i 10 sekunder.

JAG HATAR JAKOBSDAL!

Dumbledore är gay!

Har ni hört på maken va?

J.K. Rowling kom nyligen ut med att rektorn på Hogwarts, Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore var bög. Det var på hennes högläsning av senaste boken som en person i publiken frågade om Dumbledores kärleksliv, och Rowling svarade med att hon alltid sett honom som homosexuell. Egentligen är det ju inte så stor sak, men för oss sanna Harry Potter-fans, blev det en liten omställning i världen om den berömde trollkarlen.

Man kan ju undra om lord Voldemort och Sirius Black också är homosexuella, eftersom inte de inte heller har haft någon riktig kontakt med kvinnor. Fast Voldemort behöver ju inte absolut vara bög, han kanske är asexuell? Intressant i vilket fall som helst!

image41

uppsats

Jag gillar att skriva uppsatser, det är min bästa gren i skolan. Den här gången känner jag dock på mig att det kommer gå åt helvete.

Jag fick veta av Elin vad rubriken var, "En vändpunkt i livet". Texten fick, enligt henne, vara max 1,5 sida(or?) lång, och vara skriven med 1.5 i radavstånd. För de som inte vet det, 1,5 i radavstånd betyder väldigt lite text. Jag brukar ju alltid skriva för mycket, och nu kommer det bli alldeles, alldeles för mycket! Dessutom vet jag inte vad jag ska skriva om, en vändpunkt i livet liksom! Det finns säkert många vändpunkter i mitt liv, men inte så att jag kan skriva om dem på ett bra sätt.

Det är som tur var inte inlämning förrän på fredag, men jag känner på mig att jag inte kommer hinna ändå. Mina kvällar är så fullspäckade nu för tiden! Imorgon har vi förvisso resursdag, vilken jag borde använda till att skriva uppsatsen på. Problemet är bara att vi har psykologiprov på onsdag, och att jag inte börjat plugga ännu. Böckerna ligger så fint i skåpet..

Hur ska jag hinna med allt?

Horoskop

Ska man tro på dem, eller är de bara skit?

Jag läser horoskopen i Extra Östergötland varje morgon, och det stämmer väl kanske till 75%. jag lovar att det är någon expert som sitter och skriver de där horoskopen, och bara tar med saker som kan stämma för de flesta, men ändå!

Idag stämde det iallafall sjukt bra:
Du har mycket att göra och den här veckan lär inte arbetstiden räcka till. Lika bra att du startar i högt tempo och försöker jobba metodiskt. Allt måste ju bli klart.

Amy Winehouse

Med Glenn & Grabbarna spelar vi en låt som heter "You know I'm no good", som Amy Winehouse har gjort. Till en början tyckte jag bara att den lät som alla andra låtar som vi spelar, men efter att nu ha laddat ner den har jag insett att den faktiskt är riktigt bra.

Amy Winehouse spelade på Hultsfredsfestivalen som jag var på i somras, men då fattade jag inte att hon faktiskt var bra, jag hade inte hört så mycket av henne i och för sig. Men nu ångrar jag lite att jag inte gick på konserten, för kollar man på spelschemat så visar det sig att det faktiskt inte var någon annan konsert just då. Men Amy började spela 23.45, och jag kan ju anta att jag röjde för fullt inne på campingen vid den tidpunkten istället!


Sen jag lärt mig att klistra in youtube-videor bloggen, har det blivit mycket sådana, men här är låten i alla fall!

irriterande väckningssignal

Sedan jag köpte min nya mobil, Sony Ericsson k580i (som jag är sjukt nöjd med), har jag börjat använda låtar som väckningssignaler.

Problemet är nu att låten som jag (för det mesta) har som väckningssignal, Neutral Milk Hotel med "In the aeroplane over the sea", har blivit väldigt irriterande. Jag irriteras inte på morgonen när jag väcks utav den, utan bara när jag hör den som "vanligt". Till exempel nu när jag satt vid datorn och den låten började spelas i Windows media playern. Jag blev jätteirriterad, jag var till och med tvungen att byta låt, bara för att den var så irriterande. Skumt, eftersom jag vaknar lätt och blir glad av den på morgonen.

Här är låten, videon är dock något som nån människa har fått för sig att hedra Anne Frank med. Bortse från den och bara lyssna på låten! ; )

hemma och sjuk

Jag orkade verkligen inte ta mig ur sängen i morse, kände mig jätteyr och mådde illa. Syrran är också hemma eftersom hon inte heller kände sig helt bra idag. Tur i oturen, jag fick sällskap! Nu ska vi kika på en film och bara sjuka oss.

buss till jobbet

Egentligen orkar jag inte jobba idag, men jag orkar inte bara vara hemma heller. Dessutom tror jag inte att det är så populärt att inte dyka upp när man bara är provanställd! Jag kommer ju förvisso få jobbet, men det är inte så roligt i längden. Det duger när man väl sitter där, men själva färden dit och hem är jobbig. Varför bor jag inte mer centralt?

Hjulsbro, som området jag bor i heter, ligger 6 km utanför Linköpings centrum. Detta innebär att man nästan måste åka buss om man vill ta sig någonstans. Visst kan man cykla, men det är ju så kallt ute + att det tar sjukt lång tid. Buss is the shit!

image40

Ett minus med bussen är att jag antingen får välja att komma fram 1 minut innan jag börjar, eller 31 minuter innan jag börjar. Att komma fram 1 minut innan jag börjar är inte så smart, eftersom jag får löneavdrag om jag inte stämplar in mig kl 17.00. Jag får helt enkelt ta en liten promenad i den ödsliga staden i trettio minuter innan jag börjar!

ctrl + scrolla

Idag satt jag som vanligt och klickade runt på helgon.net, och kom fram till en tråd i deras forum, där jag lärde mig att man kan använda sig av funktionen ctrl + att scrolla. Gör man detta blir texten i webbläsaren mycket större! Det kanske är bara jag, men var inte det lite häftigt?

en tanke om pop

"Jag lyssnar inte längre, jag stänger fönstret. Inget värt nåt, som inte inger hopp. Jag rusar inte längre erat lopp. Jag står kvar, ser ingen plats för mig i mönstret. Jag gömmer mig, jag värjer mig. När sommarn kommer flyr jag över haven. Där ingen vet, där ingen kommer in." -Lars Winnerbäck "Faller"

Det här är också en låt som prickar precis rätt (fel).

Ibland måste jag känna efter för att känna igen mig i låtar. Jag vill verkligen känna igen mig, för att förstå låtens riktiga budskap. Nu behöver jag inte försöka känna igen mig, det gör jag automatiskt. Jag tror det är problemet med såna här låtar. Vi föraktar de som gillar dem, eftersom vi tycker att de är patetiska. Om man själv skulle lyssna på dem och ta in orden och känslorna som spelas i musiken, tror jag att ganska många skulle se dessa människor på ett annat sätt istället för "popare". Jag har själv känt så inför kent, broder daniel och liknande bands fans, men nu har jag ändrat uppfattning. Jag älskar fortfarande trallpunk lika mycket, det är liksom "jag". Men man kan ju ha olika "jag". Det behöver ju inte strikt höra till en musikstil. Jag vet inte om någon riktigt fattar vad jag menade med den här texten, men ni kan ju försöka förstå.

kent

Jag antar att man tar till sig av låttexter mer när man är lite nere. Just nu är det sjukt jobbigt i skolan, och det påverkar ju resten av livet också. Kent är ju annars "förbjudet område" för en sån som mig att lyssna på. Men lyssnar man till texten i "Mannen i den vita hatten (16 år senare)" så måste iallfall jag ta till mig.

"Minns du vår blodsed, våran lag. Vårt dumma korståg mot en lika korkad stad. Jag minns allt, som naglarna mot glas. Men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt. Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att de känns. Att det är långt hem. Och snart finns det inga tårar kvar. De var våra att ge vemsomhelst. Äntligen. De är de dyrbaraste smycken vi har. Så be aldrig om ursäkt igen. Äntligen sätter du själv dina gränser."

soft playlist

Igår hade jag en sån där trött dag igen (som alla andra dagar alltså). Jag gjorde en playlist med lite lagom softa låtar, satte på mig hörlurarna och la mig i sängen och blundade och lyssnade.

Så borde man göra oftare, det var jättehärligt! Att bara ligga där och tänka och slappna av. Enda minuset skulle kanske vara att jag somnade och sov 5 timmar innan jag vaknade vid 02.00 av att det var knöligt att ha på sig brallor under täcket. Sånt är så jobbigt, för då måste man ju upp och borsta tänderna, stänga av datorn och byta till nattkläder.

Tips på bra låtar till en playlist:
  • Elliott Smith - Between the bars
  • Elliott Smith - I didn't understand
  • Kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare)
  • Nationalteatern - Hon flytta' ut till Bergsjön
  • Broder Daniel - Shoreline
  • Lars Winnerbäck - Faller

Essä-fråga

Tills idag vid 14-tiden ska jag ha gjort ett helt arbete om jämförelsen mellan befolkningsstrukturen i Sverige och Somalia. Självklart har jag inte börjat än, suck. Jag har inget mer att säga.

Btw, detta var mitt inlägg nummer 100.

Moulin Rouge

Jag har efter att ha läst diverse bloggar, förstått att Moulin Rouge går på TV ikväll. Jag funderar på att titta på den, eftersom jag ännu inte gjort det.
Problemet är bara att jag redan är trött, och filmen lär ju inte vara slut förrän 23.00. Det blir en jobbig dag imorgon också, med både skola och jobb så jag kanske borde skippa filmen, för att orka med allt. Hm, jag kan ju alltid hyra den nån dag istället, eller be brorsan att ladda ner den!

image39

LIDL's system är vrickat

Hur i helvete har LIDL tänkt?

Rullbandet som man lägger upp varorna på är jäättelångt, medan själva platsen där varorna sen hamnar efter att kassören registrerat streckkoden, är superliten!

LIDL's system funger såhär:
1. Plocka ned varorna från hyllorna till din korg/vagn.
2. Lägg upp varorna på rullbandet.
3. Plocka snabbt som attan ned varorna i vagnen igen.
4. Betala.
5. Gå bort till en bänk där du plockar ur varorna igen och stoppar dem i kassar.
6. Lyft i kassarna med mat i din vagn igen.
7. Gå ut till bilen och lyft in varorna.

Helt och hållet onödigt, för vilken normal människa orkar hålla på och flytta omkring sina varor hela tiden? Det tar extra tid och energi, och den enda personen det här systemet effektiviserar, är kassören.

Jag var på LIDL idag med mamma, och såg till min förvåning att de börjat sälja chokladkalendrar. Ja, de är inte lite knasiga de där tyskarna!
image38

Jag kom på en till knäpp sak med LIDL. Nämligen att deras platspåsar är av den sämsta kvalité man kan tänka sig, de går sönder jättelätt!


Nagellack, dagens i-landsproblem?

Det är snyggt med nagellack, men det blir nästan aldrig bra när man ska försöka pensla på det. Åtminstone jag gör alltid samma gamla misstag; att måla fel hand först. Jag som är vänsterhänt börjar alltid med att måla högerhandens naglar först. Sen när jag ska ta itu med den vänstra handen naglar, så blir jag så darrig på handen att jag målar utanför och kladdar i det redan målade nagellacket. Det är verkligen ett jobbigt problem, det här med att måla naglarna.

Jag har förövrigt kommit på en uppfinning som jag ska lansera när jag blir äldre och världskänd:
nämligen ett nagellack som är som en penna. Ni vet väl alla hur mycket lättare det är att måla naglarna med tusch än vad det är med den riktiga "penseln"? Därför har jag kommit på att det vore sjukt smart att ha nagellack i penn-format. Inget kladd och bara fina naglar!

image37

Bilden är tagen med min mobilkamera, därav den kassa kvalitén och dåliga skärpan!

Solidar fondservice

-Hej! Jag heter Kajsa och ringer från Solidar fondservice och tänkte prata lite om det oranga kuvertet som kommer från PPM varje år.

-Mhm..

-Då vill jag gärna börja med att berätta att 2,5% av din årliga ersättning, oavsett om den kommer från lön, sjukkassa eller A-kassa, förs över till ett konto hos PPM. Detta blir ungefär 8000kr per år, och dessa pengar har du ansvar för själv, att sätta ut på börsen. Men det visste du säkert redan?

-Ehm, aa.. Jo, just det!

-Jag tänkte väl det. Om man inte gör något åt sina fonder, så hamnar pengarna i statens förvaltning, i den 7e AP-fonden. 7 av 10 svenskar gör inga aktiva val, utan låter staten ta hand om det, vet du hur du har gjort?

-Öh.. Jag har nog inte gjort något alls..

-Är du nöjd med vad som står i kuvertet?

-Ja.

-Okej, kul att höra att du är en av de 3% som är nöjda med utvecklingar av sin premiepension. Annars erbjuder vi på Solidar en förvaltningstjänst, där vi kan få era pensioner att växa. Vi har under de tre senaste åren haft en avkastning på 70-122%. Vi byter ut fonderna i systemet upp till 12 gånger per år, för att på så vis skapa en så positiv utveckling som möjligt för kunden. Är detta något du är intresserad av?

-Mjaa, kanske det.

-Jag kan skicka hem information till dig via post om vår verksamhet, så du får läsa i lugn och ro.

-Amen, gör det!

-Okej, då behöver jag bara ditt personnummer...

Så var ett utskick gjort, 14 more to go. Ni måste erkänna att jag låter proffsig! Jag kan passa på att påpeka att långt ifrån alla samtal slutar med ett utskick. Igår när jag arbetade, fick jag iväg 11 stycken, och då satt jag där och aktivt pratade i telefonen i tre timmar.

Youtube-kändis

Jag kollade runt lite på youtube nu ikväll och vad hittade jag om inte Sisters of a Down featuring Martin the One! Det var mitt första framträdande på bas och jag ser lite smått förvirrad ut. Förutom mig på bas, är där även Dellie på trummor, Martin på gitarr och Lina på sång/tamburin. Vi framför låten "To Be With You" av Mr. Big.
Jag vet att Lina skulle döda mig om hon såg att jag publicerat detta i bloggen, men som tur är så läser hon inte min blogg.



Ljudet är sjukt lågt på filmen eftersom det är filmat med en digitalkamera, men höj ljudet på datorn så får du snart höra de ljuva tonerna! ; )

löshår

Jag är så trött på mitt korta hår, att jag har bestämt mig för att köpa löshår! Jag har inga planer på att köpa äkta hår, eftersom det är så sjukt dyrt. Det jag tänker satsa på är syntethår med clips, alltså inget klister i håret.

Dessa clips tar man ur på kvällen och sätter i på morgonen, smidigt! Jag tänkte köpa dem på happyhair.se, där de kostar 399 kr. Frågan är bara om jag ska ha brunt eller svart hår. Jag har hört från folk att den bruna är väldigt ljus i färgen, och funderar därför på om jag inte ska ha svart, så det inte ser så konstigt ut. Den andra saken jag funderar på är om jag ska ha rakt hår eller lockigt. Det lockiga kostar nämligen 100 kr mer än det raka. Hmm, tål att funderas på.

nu är den gröna skylten upp igen

Som överskriften talar om: jag har börjat övningsköra igen!

Pappa och jag tog en sväng runt Mjärdevi, Jägarvallen och Ryd idag och han påstod att jag körde lugnare och säkrare än vad jag gjort någonsin innan. Det är ju ett bra tecken, och jag blir mer peppad att ta mig ut och öva då. Vi ska nog ta en sväng imorgon också innan han åker till Frankrike. Efter det ska han till USA, så det kommer inte bli något kört förrän om nån/några vecka annars. Mamma får jag ju inte köra med, eftersom hon inte gått den där (totalt onödiga) kursen tillsammans med mig.

image30

kliande hårbotten

Det har kliat i min hårbotten i ett par veckors tid nu och jag gick till skolsköterskan igår för att kolla upp om jag fått löss. Jag hade som tur var inte löss, men tyvärr fullt av röda utslag. Hon rådde mig att köpa ett milt oparfymerat shampoo för känslig hårbotten, och det gjorde jag idag. Det hjälpte direkt efter att jag hade tvättat det, men nu kliar det lika mycket igen. Jag vet inte vad jag ska göra alltså, i och för sig kanske det inte funkar efter första tvätten, men jag är otålig. Jag har inte heller någon aning om vart jag fått utslagen ifrån. Skumt!

En kul grej: när jag var på apoteket för att köpa shampoot idag, visade det sig att Landstinget delade ut en gratis bok till alla kunder, "Egenvårdsguiden". I den 175 sidor tjocka handboken kan man läsa om allt från krupp till klämda fingrar. Mycket användbar om man har barn, kan jag tänka mig.

höstig dag

Det var verkligen höst-rusk idag och kombinationen kyla och regn är inte så bra när man bara har en tunn anorak på sig.

Det var ändå ganska mysigt när jag var påväg till bussen efter att ha repat. Jag lyssnade på Bob Dylans låt "Don't Think Twice, It's All Right" i hörlurarna. De gula höstlöven fladdrade förbi mitt ansikte och jag fick en sån där underbar feelgood-känsla som man får ibland. Även fast vädret suger, det är mörkt och kallt och regnet öser ner, så hör man de glada tonerna från Bob Dylans munspel och alla känslor liksom byts ut från depp till pepp.

Om du vill höra låten kan du klicka här, jag vet nämligen inte hur man gör för att sätta in YouTube-videor i blogginläggen.

"hon ser ju ut som en gardin"

Konserten igår gick helt okej, några små felspelningar, men det hördes nog inte.

Äma kläckde nog dagens alltså:
Vi satt längst väggen i aulan och jag viskar till henne: "Kolla vilken snygg outfit *** har idag!", vi skrattar lite, och Äma säger med hög röst "Hon ser ju ut som en gardin!". Jag kan ju säga som så, att några huvuden vände sig om. Det kanske låter löjligt här, men det var sjukt kul!

jobb

Jag har fått jobb på Proxytel Communication AB, hurra för mig! På måndag ska jag på info-möte, och sen ska jag börja arbeta tre kvällar i veckan.


image36

rättegång

Idag var SP2Dmu på en rättegång på Linköpings Tingsrätt. Fallet gällde en kille som utövat våld mot tjänsteman i form av att ha bitit en ordningsvakt i tummen.

Domen för detta missöde blev 5000 kr i skadestånd till ordningsvakten och 50 timmars samhällstjänst.

Jag blev så upprörd. Killen som var åtalad, satt verkligen och vred sig och såg ut att kunna spy vilken sekund som helst. Han berättade för åklagare och domare att han inte minns något av händelsen på grund av berusning. Ändå får han denna dom, som jag inte tycker att han riktigt förtjänar. Att han tvingades komma och genomlida rättegången var nog straff för att han inte ska göra om brottet. Visst ska väl offret (ordningsvakten) få skadestånd, men det känns inte riktigt som att samhällstjänsten är nödvändig.

Ordningsvakten som blev biten i tummen, uppgav att han hade ont i den i ett par timmar. Är det ens värt att anmäla?

rutiga brallor

Jag köpte ett par nya brallor på Carlings förra veckan. De är röd-rutiga och jag fullkomligt älskar dem.

image35image32

























Idag kom syrran hem och var hur stolt som helst, hon hade nämligen varit på stan och inhandlat sig ett par nästan likadana, fast i svart, vit och grå istället för svart, vit och röd. Såå cute! Hon vill verkligen vara som mig.

att jag alltid skjuter upp allt..

Att jag alltid ska göra allt i sista sekunden. Jag blir så trött på mig själv! Jag skjuter upp allting, och så sitter jag där kvällen innan och vet inte vad jag ska göra, blir trött och orkar inte mer, men ligger ändå vaken i sängen med ångesten över mig så att jag inte kan sova.

Det blir alltid så, jag måste komma på nåt att göra åt det. Intala mig att det är bra att plugga.

Och varför övar jag inte piano? Jag vill ju bli bra. Min pianolärare är jätteduktig och jag känner mig så himla dum när jag kommer till lektionen och inte har gjort läxan. Så har det varit nu i tre veckor, varför?
Efter varje lektion bestämmer jag med mig själv att jag ska öva mer till veckan efter, men ändå sitter jag här nu på tisdagskvällen och kan inte alls färga ackorden jag hade i läxa, eller A minor harmoniska skalan som flytande vatten (som jag borde kunna).

communitys

Jag är medlem på så oerhört många communitys;
  • helgon.net
  • lunarstorm.se
  • playahead.se
  • kamrat.com
  • facebook.com
  • whoa.com
  • bilddagboken.se
  • pixbox.se
  • anstalten.nu
  • last.fm
  • kommunity.nu
  • blip.se
..med mera!

Jag fick rycket idag och bestämde mig för att logga in på alla sidor för att se om jag tagits bort/fått några nya meddelanden. Jag kom ihåg användarnamn och lösenord till ungefär tre fjärdedelar av communitysen. De andra har jag ingen aning om. Jag antar att jag är medlem på rätt många sidor som jag inte kan komma på också.

Jag skulle vilja ta bort mina användarkonton på alla sidor utom bilddagboken, helgon och facebook. Dock kommer jag nog inte göra det eftersom jag har kompisar på alla sidorna, och ofta är en person bara medlem på en utav de respektive. Surt läge!

lista

En lista jag snott:

Hav eller Sjö
Tv eller Dator
Höst eller Vår
Jul eller Påsk
Bil eller Buss
Svart eller Vit
Ipod eller Mp3
VH1 eller MTV
Rosa eller Lila
Hund eller Katt
Guld eller Silver
Bad eller Dusch
Sko eller Sandal
Afrika eller Asien
Löshår eller Äkta
Mobil eller Telefon
Klänning eller Kjol
Blond eller Brunett
Lägenhet eller Hus
Jeans eller Leggings
Stjärnor eller Månen
Vinter eller Sommar
Vanilj eller Choklad
Ring eller Halsband
Plugga eller Arbeta
Jordgubb eller Hallon
Snowboard eller Skidor
Nyår eller Midsommar
Långt hår eller Kort hår
Nagellack eller Läppstift
Sanning eller Konsekvens
Blåa ögon eller Bruna ögon
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Harry Potter eller Lord of the Rings
Christina Aguilera eller Britney Spears

körkonsert på onsdag

Jag känner på mig att vi kommer skämma ut oss totalt på körkonserten på onsdag. Vi kan inte den ena låten, och den andra som jag inte ska sjunga på, utan bara spela, låter helt enkelt förjävligt. Då snackar jag inte om Lovisas solo, som är det enda som gör att vi inte klassas som totalt omusikaliska.

Vi musikprofilare blir snackade om bakom ryggen även om vi inte ställer upp på en konsert med två sjukt dåliga låtar. Det jag vill klaga mest på är sopranerna, de ska väl för fan klara av att sjunga ett D? Sen har vi ju fröken fjolla i vår alt-stämma, hon oktaverar nämligen ner sopran-stämman. Alla vet att det är hon, men hon går ju bara i ettan, så det är väl ingen som vill säga till henne, jag vet inte. Ingen av de nya ettorna verkar kunna läsa noter. Jaja, det får gå som det går.

Btw, internet funkar igen!


inget internet

En sjukt irriterande grej har hänt mig, nämligen att internet har lagt av. Nu sitter jag i skolan och kollar nervöst bakom axeln hela tiden så ingen lärare kommer och skäller på mig att jag inte gör skolarbete istället för att ha kul vid datorn. Internet bara måste börja funka igen. Jag blir desperat! ; )

Ikväll ska jag iallafall se Asta Kask, pepp!

RSS 2.0