vinterdepression

Jag vill ha sommar och värme, nu!
image220

åsikter
Postat av: emelie

JAG MED! sommar ftw ^^

2008-02-06 @ 15:41:46
Bloggadress: http://ehmelie.blogg.se
Postat av: Micha

Svar: Hej du, många frågor! Ska försöka besvara dem på bästa sätt ;) Kul är det i alla fall att du blir mer intressad av yrket av att läsa min blogg, det är väl lite grann av ett mål, kan man säga. Fortsätt mer än gärna att läsa!
Vad gäller hedersmord-artikeln kommer den inte att skrivas av mig. Jag fick andra uppgifter den dagen, vilket gjorde att det gavs över till någon annan. Så brukar det bli ibland med saker. Men ser jag någonting om det i tidningen, kan jag absolut kolla upp det på webben och sedan höra av mig till dig igen.
Dina frågor om utbildningen blir lite svåra att besvara. Det är nämligen så att jag tar en annan väg in till journalistyrket. Jag går en yrkesutbildning på folkhögskola, vilken är två år. Där blir jag utbildad som både radio- och tidningsreporter, samt redigerare. Det är en precis lika bra utbildning som någon annan journalistutbildning (på ex högskola eller liknande), däremot är antagningskraven annorlunda. På folkghögskola går man inte på vad eleven i fråga har för betyg från gymnasiet; ett mattesnille kan inte mer om journalistik för att hon/han har fler antal mvg. Nej, där görs istället arbetsprover och intervjutagningar. Arbetsprover känns som en väldigt viktig del, eftersom det är skrivandet som är det viktiga. Du kan vara hur bra på matte som helst, men kan du inte skriva, blir det svårt att kunna bli skrivande journalist. Intervjun har de väl för att se om du kan prata för dig, vilket såklart också är en superviktig del inom branschen. Så, jag gjorde inget högskoleprov, utan kom in genom hur jag är som person och hur jag behärskar skrivandet, ungefär. Just nu är jag på Folkbladet i Norrköping och gör min andra praktikperiod. Nu blev det jättelångt här, fråga gärna mer om du vill

2008-02-06 @ 16:35:46
Bloggadress: http://eyeofstone.blogg.se
Postat av: Micha

Det där var helt klart den längsta kommentar jag någonsin skrivit ;)

2008-02-06 @ 16:36:18
Bloggadress: http://eyeofstone.blogg.se
Postat av: Amanda

Jag med, jag med, jag med. :)
Och jag hoppas verkligen att du får igenom det där med lägenheten om du har det jobbigt hemma. Verkligen.
Lycka till!

2008-02-06 @ 17:50:45
Bloggadress: http://www.gottisbarn.blogg.se
Postat av: Lexie

Jag med!

2008-02-06 @ 18:57:48
Bloggadress: http://musicofc.blogg.se
Postat av: laijna

Fin bild!

2008-02-06 @ 19:05:37
Bloggadress: http://laijnloo.blogg.se
Postat av: Jonna

jag vill med ha sommar!

2008-02-07 @ 08:19:27
Bloggadress: http://JONNAat.blogg.se

Jag gillar inte en massa spam-kommentarer, så det kan du ju skippa. Men har du något vettigt att skriva får du gärna göra det. Kommentarer och respons på vad man skriver är trevligt.

Först, ditt namn:
Ska du bli ihågkommen?

Här kan du skriva mailadressen om du vill:


..och här din bloggadress:


Skriv så det ryker!

Trackback
RSS 2.0